Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Aluminium wordt voor heel wat verschillende doeleinden aanzien als een bijzonder interessant materiaal. Dit geldt eveneens voor het afwerken van de gevel. Door te kiezen voor een aluminium gevelbekleding kan je dan ook genieten van de voordelen van een sterke gevelbekleding welke toch over een licht gewicht beschikt. Bovendien moet het gezegd dat aluminium gevelbekleding in vergelijking met andere materialen niet kan roesten. Op de koop toe is het ook nog eens een zeer duurzaam materiaal waar je heel wat jaren genot van zal ondervinden. Ben je dus met andere woorden niet alleen op zoek naar een gevelbekleding die er goed en strak uitziet, maar waarbij je ook nog eens kan genieten van een beperkt onderhoud? Dan is de keuze voor aluminium gevelbekleding ook voor jou ongetwijfeld zeer snel gemaakt!

Waarom kiezen voor een aluminium gevel?

Tot een aantal jaren geleden kon er eigenlijk steevast worden vastgesteld dat aluminium als gevelbekleding uitsluitend werd gebruikt bij bedrijfspanden. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en kiezen ook steeds meer particulieren er voor om hun huis te laten afwerken door middel van een aluminium gevelbekleding. Dit heeft alles te maken met het feit dat aluminium zorgt voor een strakke afwerking van de gevel die de woning een zeer moderne ‘look and feel’ geeft. In combinatie met een strak en modern interieur is de keuze voor aluminium dan ook bij veel mensen al snel gemaakt.

 

Niet alleen de uitstraling waar aluminium gevelbekleding over beschikt is een belangrijke troef. Wat bovendien ook te denken van het feit dat aluminium nagenoeg geen onderhoud vereist? Het onderhoudsvriendelijke aspect van aluminium zorgt er in de praktijk voor dat je gedurende een lange tijd kan profiteren van de interessante voordelen van aluminium als gevelbekleding zonder dat je rekening dient te houden met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Dit kan je niet alleen heel wat tijd, maar ook geld besparen op het ogenblik dat je dit karwei zou uitbesteden aan een professionele vakman.

 

Een ander voordeel van een aluminium gevel heeft betrekking tot de kwaliteit van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Aluminium staat er om bekend uit zichzelf bijzonder sterk te zijn waardoor ze is opgewassen tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Last but not least is er ook nog eens het feit dat aluminium dan wel een sterk materiaal mag zijn, ze is ook nog eens bijzonder licht. Dit zorgt er voor dat ze moeiteloos tegen de muur kan worden aangebracht zonder dat er een te grote belasting van de gevel ontstaat. Dit maakt het realiseren van een aluminium gevel tegenwoordig mogelijk bij een zeer groot aantal verschillende panden.

Welke nadelen zijn verbonden aan een aluminium gevel?

Uiteraard brengt het realiseren van een aluminium gevel lang niet alleen maar voordelen met zich mee. Er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Het is bijvoorbeeld zo dat de productie van aluminium gevelbekleding niet bepaald milieuvriendelijk is. Dit neemt niet weg dat er wel wordt gewerkt aan een manier om het hele proces minder schadelijk te maken. Dit lukt echter slechts met mondjesmaat.

 

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat het produceren van gevelbekleding in aluminium gedurende een niet onaanzienlijke tijd niet interessant was omwille van het feit dat het materiaal nauwelijks kon worden gerecycleerd. De voorbije jaren is hier gelukkig wel verandering in gekomen waardoor het minder interessante karakter van aluminium op dit vlak enigszins is afgenomen.

 

Een derde nadeel van aluminium gevelbekleding heeft betrekking tot de kostprijs die er voor moet worden betaald. Ondanks het feit dat aluminium een materiaal is welke over een uitstekende levensduur beschikt dient er toch rekening te worden gehouden met een vrij pittig prijskaartje welke is gelegen rond de (minimaal) 100 euro per vierkante meter. In de praktijk kan deze kostprijs zelfs nog wat hoger uitvallen omwille van extra kosten zoals voorrijkosten die mogelijks nog in rekening kunnen worden gebracht.

Hoeveel kost het realiseren van een aluminium gevel?

Op het ogenblik dat ook jij graag bij jouw huis een aluminium gevel wenst te laten realiseren moet je er altijd rekening mee houden dat hier uiteraard een bepaalde kostprijs voor in rekening zal worden gebracht. Aluminium is geen voordelig materiaal wat er voor zorgt dat het prijskaartje per vierkante meter al snel behoorlijk kan oplopen. Daar tegenover staat echter de unieke duurzaamheid en kwaliteit van aluminium welke er voor zorgt dat je er na plaatsing gedurende vele jaren geen omkijken naar zal hebben. In ieder geval kan je rekening houden met de gemiddelde vanaf prijs zoals weergegeven in onderstaande prijstabel.

 

Type gevel Gemiddelde kostprijs
Aluminium gevel Vanaf zo’n 100 euro per vierkante meter

 

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je jouw aluminium gevel kan laten realiseren tegen de best mogelijke prijs? Ga dan bij voorkeur te raden bij een vakman uit de buurt. Op deze manier kan je niet alleen zo efficiënt mogelijk afspraken inplannen, daarnaast wordt er ook nog eens voor gezorgd dat het aantal voorrijkosten die in rekening worden gebracht zoveel mogelijk binnen de perken kunnen worden gehouden. Ook het vergelijken van meerdere offertes voor het realiseren van je aluminium gevel is in de praktijk altijd een goed idee.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes