Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelreiniging prijsHet is algemeen bekend dat er vandaag de dag op de markt verschillende soorten gevelreiniging zijn terug te vinden. Dit is ook nodig, want gevelreiniging is complexer dan het op het eerste zicht lijkt. Veel mensen houden er geen rekening mee, maar het type gevelreiniging die wordt toegepast is sterk afhankelijk van het materiaal waaruit de gevel bestaat. In sommige gevallen kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de gevel te laten zandstralen, maar in andere situaties is dat niet mogelijk. Wanneer je gevelreiniging wenst uit te laten voeren is het evenwel altijd belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die er aan verbonden zijn. Wij zetten de verschillende prijzen van de diverse onderdelen van gevelreiniging alvast graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een gevelreinging voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

De prijsopbouw van gevelreiniging

De prijsopbouw van gevelreiniging is zeer eenvoudig te ontleden. Ze bestaan dan ook slechts uit drie delen, te weten de voorrijkosten, de zogenaamde arbeidskost evenals het schoonmaakmiddel waar gebruik van wordt gemaakt. De arbeidskost neemt 66 procent van het totale kostenplaatje in beslag. De resterende 31 procent gaat dan naar het schoonmaakmiddel waar gebruik van wordt gemaakt voor het uitvoeren gevelreiniging. Zoals je ziet bestaat het grootste gedeelte uit de arbeidskosten, het is daarom verstandig om meerdere offertes van diverse specialisten te vergelijken om zo op de arbeidskosten te besparen.

prijsopbouw-gevelreiniging

Verschillende soorten gevelreiniging

Het type gevelreiniging waarvoor wordt gekozen is niet alleen afhankelijk van de ondergrond, daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de ernst van de aanslag. Op dit vlak dien je rekening te houden met de onderstaande kosten:

Type reiniging Soort aanslag Gemiddelde kostprijs
Stoomreiniging Milde aanslag (mos of klimop) Gemiddeld 5 euro per m2
Chemische reiniging Verfresten of roet Gemiddeld 15 euro per m2
Zandstralen Hardnekkig vuil (graffiti) Gemiddeld 15 euro per m2

Bovenstaande prijzen zijn uiteraard slechts een gemiddelde. Toch geven ze een goed beeld van de totale kostprijs inclusief de materiaal- en arbeidskosten. Je dient er uiteraard rekening mee te houden dat het prijskaartje sterk afhankelijk kan zijn van het bedrijf waar je een beroep op doet. De markt voor wat betreft gevelreiniging is vrij concurrentieel. Door een objectieve vergelijking uit te voeren is het dan ook zonder probleem mogelijk om een aanzienlijk bedrag te besparen op de kostprijs van je gevelreiniging.

Verschillende onderdelen van gevelreiniging

Bovenstaande geeft je reeds een goed beeld van de gemiddelde kostprijs die in rekening wordt gebracht afhankelijk van het type gevelreiniging waarvoor je kiest. Er is echter meer. De prijs die voor gevelreiniging wordt in rekening gebracht is namelijk eveneens afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. We zetten ook deze verschillende zaken inclusief de kosten even voor jou op een rijtje.

Type Gemiddelde kostprijs
Reinigen + omlijsten gevelramen Gemiddeld 250 euro per project
Huur van een hoogtewerker Gemiddeld 650 euro per project
Huur van een hogedruk unit Gemiddeld 150 euro per project

Subsidies voor het uitvoeren van gevelreiniging?

Ondanks het feit dat gevelreiniging een belangrijke meerwaarde kan betekenen voor je woning is het zo dat er vandaag de dag geen subsidies voor het uitvoeren van gevelreiniging beschikbaar zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor het reinigen, maar ook voor het renoveren van je gevel. Het enige waarbij je nog kan rekenen op een mogelijke subsidie is wanneer je er voor kiest om de gevel niet alleen te reinigen, maar ook te isoleren. Voor het isoleren kan een subsidie worden ontvangen die afhankelijk is van de gemeente waarin je woonachtig bent. Let ook op, de subsidie wordt uitsluitend toegekend wanneer de isolatie door een professioneel bedrijf wordt geplaatst.

Kosten van gevelreiniging in detail bekeken

Bovenstaande tabellen zorgen er voor dat je reeds een goed idee krijgt van welke kosten er gemiddeld voor gevelreiniging in rekening worden gebracht. Het kan echter interessant zijn om een meer gedetailleerd beeld te hebben. De kostprijs die voor zandstralen in rekening wordt gebracht kan namelijk bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het type steen waaruit de gevel bestaat. We hebben ook deze kosten even voor jou in een tablet gegoten:

Type Informatie Kosten
Zandstralen Bij rode steen Gemiddeld 14 euro per m2
Zandstralen Bij gele steen Gemiddeld 15 euro per m2
Chemische reiniging Zorgt er voor dat het vuil wordt opgelost en het water gerecycleerd. Gemiddeld 18 euro per m2
Stoomreiniging Met koud water Gemiddeld 7 euro per m2
Stoomreiniging Met warm water Gemiddeld 8 euro per m2
Impregneren Combinatie water en zand Gemiddeld 7,50 euro per m2
Vochtstralen Kalk of glasparels Gemiddeld 14 euro per m2
Nevelstralen Indirecte stralen, zeer geschikt voor historische panden Gemiddeld 15 euro per m2

Besparen op kosten voor gevelreiniging

Het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op de kosten die verbonden zijn aan gevelreiniging. De belangrijkste mogelijkheid waarover je beschikt is het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Zoals eerder reeds aangegeven is het namelijk zo dat er op de markt voor wat betreft gevelreiniging sprake is van een behoorlijke concurrentie. Dit zorgt er voor dat niet alleen de materialen waar gebruik van wordt gemaakt verschillen in prijs, maar ook de werkuren bij de verschillende bedrijven. Door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven zorg je er op eenvoudige wijze voor dat je zeker bent van de scherpst mogelijke prijs en dat ook nog eens zonder dat je moet inboeten op vlak van kwaliteit of klantenservice.

Zelf je gevel reinigen of niet?

Omdat het laten uitvoeren van gevelreiniging nog wel eens behoorlijk veel geld wil kosten denken steeds meer mensen er aan om de reiniging zelf te doen. Op het eerste zicht mag dat misschien wel interessant lijken, in de praktijk is dat vaak veel minder voor de hand liggend. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat gevelreiniging echt specialistenwerk is. Allereerst zal er namelijk op basis van de ondergrond moeten worden bepaald welk type reiniging er kan worden toegepast. Wanneer dit is gebeurd zal je moeten bekijken over welke materialen je precies dient te beschikken.

Moet je bijvoorbeeld een hoogtewerker huren en wat te denken van een hogedruk unit? Het zijn stuk voor stuk zaken die er voor kunnen zorgen dat het zelf reinigen van je gevel financieel veel minder interessant is dan je op voorhand denkt. Wanneer je een beroep doet op een professioneel bedrijf is het namelijk zo dat alle kosten voor het huur van het materiaal zijn inbegrepen. Ga je zelf de gevel reinigen, dan zal je al deze materialen nog moeten huren en dat gebeurt doorgaans tegen een veel hogere kostprijs. Wil je, je gevel op zo voordelig mogelijke wijze (laten) reinigen? Dan is het alvast zeer belangrijk om hier rekening mee te houden!

Wat is de beste keuze?

Bovenstaande prijzen geven je waarschijnlijk nog geen concreet idee van wat voor jouw situatie nu precies de beste oplossing is. We hebben omwille van deze reden nog even de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

 • Uitsluitend reinigen. Wanneer je er uitsluitend voor wenst te kiezen om je gevel te laten reinigen spreekt het voor zich dat je kan rekenen op de voordeligste kostprijs. In dit geval is de prijs gelegen tussen de 350 en 950 euro.
 • Voegwerk. Het laten herstellen van het voegwerk in je gevel kan voor een structurele waardevermeerdering zorgen voor je woning. De horizontale lijnen worden door middel van een zogenaamde schaduwvoeg namelijk beter benadrukt waardoor een unieke uitstraling kan worden gerealiseerd. In deze situatie moet je rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje van tussen de 1.450 & 1.850 euro.
 • Bescherming voor een lange periode. Wil je na het reinigen van je voegwerk zo lang mogelijk kunnen genieten van de optimale uitstraling waar je gevel over beschikt? In dat geval is het altijd een interessante keuze om er voor te kiezen om de stenen en het voegwerk te laten impregneren. Op deze manier wordt namelijk een unieke beschermlaag gecreëerd voor de gevel. Het laten impregneren van je gevel brengt bovendien nog een extra voordeel met zich mee, want ook de energierekening zal een stukje lager uitvallen. Voor het laten reinigen evenals renoveren van je voegen en het laten impregneren wordt een kostenplaatje in rekening gebracht van tussen de 3.250 & 3.850 euro.

Vergelijken bespaart je geld!

De prijzen hebben een marge, dit komt dat naarmate het geveloppervlak groter is, de vierkante meterprijs naar beneden zal gaan. Dit is een indicatie en voor een duidelijk inzicht zal je toch een een offerte moeten opvragen bij een erkend bedrijf. Zij zullen de situatie opnemen en jou een eerlijke en duidelijke offerte geven. Om tijd te besparen kun je via onze website in een keer tot 6 lokale gevelreinigingsbedrijven vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je tot wel 30% op de kosten van je gevelreiniging besparen. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en begin met vergelijken.

2 reacties op “Gevelreiniging prijs”

 1. Doen jullie ook het reinigen van een industrieel gebouw?
  Gevel bestaat uit gelakte metalen bardageplaten.
  Mvg
  jos Wouters

 2. Ik wil mijn zijmuren van het huis(semi bungalow)en aangebouwde garage laten reinigen. Het betreft geel metselwerk met een donkere plint van ca 60 cm hoog. De voor- en de achtergevels zijn onlangs vernieuwd. Ik schat het te reinigen opervlakte op 40m2. Kunt u mij een offerte doen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes