Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevel bepleisteren kostenGevel bepleisteren is tegenwoordig razend populair. De belangrijkste reden hiervoor gaat schuil in het feit dat het vrij voordelig is in vergelijking met andere soorten gevelrenovatie. Vooraleer dit type gevelrenovatie uit te laten voeren is het evenwel van cruciaal belang om een goed beeld te krijgen van de kostprijs waar rekening mee dient te worden gehouden. Deze prijs is namelijk sterk afhankelijk van niet alleen het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar eveneens van het bedrijf die de gevelbepleistering uitvoert en de oppervlakte van de gevel. Hoe groter de gevel, des te meer materiaal er nodig is en des te hoger het kostenplaatje uiteraard komt te liggen. Wij proberen je alvast een goed beeld te geven van hoeveel gevelbepleistering je ongeveer moet kosten.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een gevel bepleistering voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Verschil tussen kalk en cement en organische afwerking

De eerste twee soorten gevelbepleistering die we onderscheiden zijn de pleisters met kalk en cement en deze die beschikt over een organische afwerking. Het prijsniveau van beide soorten pleisters ligt tussen de 42 en 64 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief de plaatsing evenals de BTW. Omwille van de relatief lage kostprijs, zeker in vergelijking met een gevelpleister op basis van zuivere kalk is dit vandaag de dag veruit de populairste optie. Kies je er toch voor om je gevel te bepleisteren met een pleister van zuivere kalk? In dat geval zal je rekening moeten houden met een prijs die is gelegen tussen de 53 en 85 euro per vierkante meter. Ook deze prijs is inclusief plaatsing en BTW. Let op, de prijs die voor gevelbepleistering in rekening wordt gebracht kan eveneens afhankelijk zijn van het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert.

De prijzen van een gevelrenovatie

Het is ook handig om de direct de prijzen van een gevelrenovatie in te zien. Wellicht dat jouw gevel eerst gerepareerd moet worden voordat de gevel bepleisterd kan worden. Hieronder vind je een overzicht van de renovatie prijzen. Voor een complete renovatie analyse ga je naar de pagina: gevelrenovatie prijzen.

Soort  Uitleg  Prijzen
Vervanging voegwerk  (hakhamers met luchtdruk) Door middel van een speciale tool wordt het voegwerk verwijderd. €40,- per m2
Vervanging voegwerk Deze variant is niet voorzien van luchtdruk. Arbeidsintensiever dus. €42,- per m2
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen vervangen €12,50 per steen
Raamdorpels vervangen Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie Schoorsteen geheel renoveren vanaf €500,-

Met of zonder isolatie?

De prijs van gevel bepleistering is afhankelijk van verschillende factoren. We onderscheiden bijvoorbeeld de situatie waarin er wel en geen gebruik wordt gemaakt van isolatie. Wanneer er geen isolatie wordt gebruikt kan er rekening worden gehouden met een prijskaartje van tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Het plaatsen van isolatie is evenwel niet altijd noodzakelijk. Wanneer het uitsluitend de bedoeling is om de gevel op te fraaien of regendicht te maken is het doorgaans voldoende om ze gewoon te cementeren. Vervolgens kan ze worden afgewerkt met een sierpleister. In het merendeel van de gevallen wordt er evenwel van de situatie gebruik gemaakt om toch de isolatiewaarde van de gevel te verbeteren. In dat geval kan je rekening houden met een prijskaartje van tussen de 90 en 120 euro per vierkante meter.

Vergelijken

Het vergelijken van diverse offertes kan je veel geld besparen. Dit omdat er niet zoiets is als een standaardprijs. Gelukkig kun je geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aanvragen en vergelijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes