Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelbekleding prijsEr zijn tal van goede redenen aan te halen waarom investeren in (nieuwe) gevelbekleding een interessante keuze kan zijn. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat je gevelbekleding is aangetast door de tand des tijds. Dit kan resulteren in een gevel die er grauw en verwaarloosd uitziet. Dat is vervelend, want de voorgevel is een zeer opvallend onderdeel van een woning en bovendien kan het ook de mogelijke marktwaarde van je huis aanzienlijk doen dalen. Gelukkig bestaat er hier een oplossing voor. Je beschikt immers als eigenaar van de woning steeds over de mogelijkheid om de bestaande gevelbekleding te vervangen. Op die manier zorg je er voor dat je gevel terug straalt als nooit tevoren terwijl het ook nog eens de isolerende factor ten goede komt.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van voegen uithakken zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

De verschillende soorten gevelbekleding

Op vlak van gevelbekleding bestaan er vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden. Voor welke van de verschillende opties je uiteindelijk zal kiezen zal niet alleen bepalend zijn voor de uitstraling van je gevel, daarnaast wordt ook het isolerende aspect er door beïnvloed. We onderscheiden vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden op vlak van gevelbekleding. Zo kan je niet alleen kiezen voor gevelbekleding van aluminium, maar behoren ook hout, keramiek en kunststof tot de mogelijkheden. Het spreekt verder voor zich dat je er ook gewoon voor kan kiezen om gebruik te maken van bakstenen en ook het eenvoudig schilderen van de gevel is een mogelijkheid.

Hoeveel kost gevelbekleding?

Het is onnodig om te zeggen dat iedere vorm van gevelbekleding uiteraard over diens eigen specifieke prijskaartje beschikt. Neem nu bijvoorbeeld gevelbekleding in PVC. Wanneer je kiest voor dergelijke gevelbekleding zal je rekening moeten houden met een kostenplaatje welke ongeveer is gelegen tussen de 35 en 45 euro. Heb je eerder een voorkeur voor houten gevelbekleding omdat deze over een veel natuurlijker en bovendien ook warmer karakter beschikt? In dat geval is de prijs die in rekening wordt gebracht voor je gevelbekleding afhankelijk van het type hout waar gebruik van wordt gemaakt. We onderscheiden op dit vlak de volgende soorten en kosten:

Type houten gevelbekleding Gemiddelde kostprijs
Gevelbekleding van eik Tussen 40 & 50 euro per vierkante meter
Gevelbekleding van thermowood Tussen 33 & 56 euro per vierkante meter
Gevelbekleding van thermo ayous Tussen 46 & 70 euro per vierkante meter
Gevelbekleding van Siberisch lariks Ongeveer 33 euro per vierkante meter
Gevelbekleding van hardhout Ongeveer 73 euro per vierkante meter

Een groengevel realiseren?

Een andere mogelijkheid waarover je beschikt buiten bovenstaande is het realiseren van een zogenaamde groengevel. Een dergelijke gevel brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Zo weet het een uitstekende isolatie te realiseren voor je woning en bovendien beschikt een groengevel natuurlijk ook altijd over een opvallend, groen karakter waardoor je gevel over een bijzondere uitstraling komt te beschikken. Het enige nadeel van een groengevel gaat schuil in de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht. Voor het laten realiseren van een groengevel dient immers al snel rekening te worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van zo’n slordige 400 euro per vierkante meter.

Je gevel schilderen, een voordelige oplossing

Eerder op deze pagina werd reeds duidelijk gemaakt dat de kostprijs voor gevelbekleding aanzienlijk hoog kan oplopen. Lang niet iedereen beschikt, bijvoorbeeld na het aanschaffen van een oudere woning evenwel over voldoende financiële middelen op dit hoge kostenplaatje te kunnen dragen, in tegendeel. Omwille van deze reden kan het dan ook interessant zijn om even in de richting te kijken van het schilderen van de gevel. Het schilderen van een gevel is voordelig en kan bovendien worden uitgevoerd binnen een vrij korte tijdspanne. Daarnaast is het in principe voor de doe-het-zelvers eveneens mogelijk om dit zelf te doen waardoor er behoorlijk wat tijd kan worden uitgespaard. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je gevel gewoon een nieuw kleurtje te geven of wil je graag hebben dat deze haar authentieke uitstraling kan terugvinden? Dan is je gevel schilderen beslist een aanrader. Let wel, door het schilderen van de gevel spreekt het voor zich dat de isolatiewaarde niet wordt verbeterd.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat er op vlak van gevelbekleding vandaag de dag zeer veel verschillende mogelijkheden bestaan kunnen we niet anders dan te stellen dat er aan het voorzien van nieuwe gevelbekleding toch steevast een aanzienlijk prijskaartje verbonden is. Veel mensen zijn op zoek naar een mogelijkheid om de uitstraling van hun woning een beetje nieuw leven in te blazen, maar lopen daarbij tegen de limieten van hun budget aan. Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan je er namelijk voor zorgen dat het realiseren van nieuwe gevelbekleding voor jouw huis ook op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter wordt!

  • Zelf de gevelbekleding plaatsen? Het zelf plaatsen van gevelbekleding is niet voor iedereen weggelegd. Toch, als handige doe-het-zelver is het wel degelijk mogelijk om dit karwei op jou te nemen. Je dient er wel rekening mee te houden dat er verschillende materialen en hulpmiddelen nodig zijn die je waarschijnlijk niet meteen voor handen hebt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een steiger waarmee je op grote hoogte kan werken. Wanneer je al deze verschillende zaken apart dient te huren zal je al snel merken dat de besparing die kan worden gerealiseerd door zelf de gevelbekleding te plaatsen niet meer zo aanzienlijk is als je op het eerste zicht zou verwachten.
  • De kostprijs van het materiaal. Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen is er sprake van een niet onaanzienlijk verschil in prijs tussen de verschillende materialen die voor gevelbekleding dienst kunnen doen. Wanneer je niet veel geld wenst uit te geven aan je gevelbekleding is het dan ook altijd interessant om deze verschillende materialen even met elkaar te vergelijken. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je altijd bent verzekerd van de best mogelijke prijs. Is gevelbekleding toch nog te duur? Dan kan je gevel schilderen een interessant alternatief zijn. Zo hoef je alleen maar de verf te kopen en bovendien kan het schilderen door jou zelf worden uitgevoerd.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes