Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit is ook niet vreemd, want de gevel staat elke dag tussen je binnenruimtes en de buitenomstandigheden. De functie van de gevel is daarom beschermend, maar ook structureel en het maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van een huis of appartement. Het is vanzelfsprekend erg belangrijk dat je goed voor je gevel zorgt, zodat deze al zijn functies perfect kan beoefenen. Af en toe zal je dan een reiniging of een renovatie in moeten plannen. Ben je dit van plan, gebruik dan de onderstaande tips.

Tip 1: inspecteer je gevel regelmatig

Het is goed om jezelf aan te leren je gevel een keer per maand zelf te inspecteren. Dit doe je door bij goed licht rondom je woning te lopen en de muren van dichterbij te bekijken. Kijk of er misschien scheurtjes of barstjes zijn ontstaan of dat de gevel op een andere manier beschadigd is geraakt. Inspecteer de gevel dan ook direct op viezigheid en aanslag. Vooral zure regen en mos kan je gevel ernstig beschadigen.

Tip 2: wacht niet met inplannen

Als jij regelmatig even rond je woning loopt en de staat van je gevel inspecteert, dan ben je goed bezig. Het is namelijk belangrijk dan je een specialist inschakelt op het moment dat je een probleem denkt te zien. Doe dit in ieder geval voordat de winter aanbreekt. Als er water in de kleinste beschadiging komt en dit bevriest, dan zal het uitzetten. Dit kan ervoor zorgen dat een klein en onschuldig barstje een enorme scheur veroorzaakt die natuurlijk veel moelijker is te repareren. Je zal ook aanzienlijk besparen op de prijs van de reparatie als je er snel bij bent.

Tip 3: onderhoud je gevel regelmatig

Om altijd optimale bescherming te kunnen genieten, om een structureel gezond huis te bezitten dat er ook nog eens verzorgd uit ziet, is een regelmatig onderhoud van je gevel essentieel. De regelmaat waarop dit plaats moet vinden is afhankelijk van de ligging van je woning. Aan zee, waar er veel zout in de lucht aanwezig is, zal een gevel sneller aan ouderhoud toe zijn dan op een beschutte plek in het bos. In de stad, waar veel uitlaatgassen hangen, is het ook nodig om de gevel vaker te onderhouden. De regelmaat kun je afspreken met de gevelspecialist en het gemakkelijkste is om een onderhoudscontract af te sluiten. Je hoeft dan zelf niets meer te doen en je weet zeker dat de inspecties en reparaties tijdig worden uitgevoerd.

Tip 4: overweeg ook isolatie

Als je toch al met je buitenmuren bezig bent, dan kun je ook overwegen je muren te laten (na)isoleren. Alleen als je een spouw hebt is dit goed te betalen. Voor gemiddeld €15 per vierkante meter laat je dan een isolatiemateriaal de spouw in blazen. Je slaat dan twee vliegen in één klap en voor relatief weinig extra geld zal je klimaat binnen veel aangenamer worden. Daarnaast zal je energierekening natuurlijk verminderen.

Tip 5: kies je specialist nauwkeurig

Uiteraard zijn er een groot aantal specialisten die voor jou je gevel kunnen renoveren en reinigen. Het is aan jou om daar de beste uit te vinden. Dit doe je door eerst een aantal offertes aan te vragen bij bedrijven uit de buurt. Dat houdt dus ook in dat deze langs zullen komen om de gevel te inspecteren. Dit kost even wat tijd en moeite, maar je zal er geen spijt van krijgen. De offertes die je vervolgens ontvangt leg je naast elkaar en je bepaalt zo welke specialist jou de beste deal kan geven. Dit is vaak niet de goedkoopste optie, maar de optie waarbij prijs en kwaliteit het beste in verhouding staan.

Tip 6: probeer niet te besparen

De functie van de gevel is zo belangrijk, dat het voor de levensduur van je woning essentieel is dat je deze goed onderhoudt. Daarom is het niet verstandig om te proberen geld te besparen door bijvoorbeeld een zwartwerker in te huren of door de werkzaamheden zelf te proberen te doen. Een kwalitatieve specialist levert niet alleen vakwerk af, maar deze zal je ook een garantieregeling geven en een nazorgcontract aanbieden. Deze drie punten kunnen, met het oog op de lange termijn, onmisbaar blijken.

Tip 7: controleer de oorzaak

Als laatste is het altijd verstandig om voor jezelf te bedenken waarom de gevel beschadigd of vies is. Als dit simpelweg is omdat de gevel aan renovatie toe is, dan is er niets aan de hand, maar een lekkende dakgoot moet wel worden gerepareerd. Ook kan opspattend vuil van bijvoorbeeld een auto grote schade aanrichten. Hier zijn simpele oplossingen voor die je het leven aanzienlijk makkelijker zullen maken. Vergeet niet ook de ventilatie binnen en door de muur te controleren. Een gebrek hieraan kan ernstige vochtproblemen veroorzaken, zonder dat je misschien snapt waar dit vandaan komt. Voordat je gaat repareren zal je dan eerst de ventilatie moeten verbeteren.

Vergelijk offertes

Af en toe een gevelrenovatie en/of -reiniging uitvoeren heeft dus zeker voordeel. Voor het opvragen van offertes en het in contact komen met specialisten uit jouw omgeving kun je onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool raadplegen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes