Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevelisolatie kostenMensen vinden het tegenwoordig meer dan ooit van belang dat er in hun woning zo weinig mogelijk sprake is van warmteverlies. In een poging om dit warmteverlies te drukken wordt er vaak in eerste instantie voor gekozen om het dak te isoleren. Het voorzien van dakisolatie is zeker en vast interessant (een niet onbelangrijk deel van de warme lucht in huis gaat immers verloren via het dak), maar daarnaast doe je er ook altijd goed aan om stil te blijven staan bij de isolatie van de gevel. Gevelisolatie is minstens even belangrijk als dakisolatie omdat warme lucht een stijgende werking heeft. Met andere woorden, ze gaat eerst langs de gevel om vervolgens pas het dak te bereiken. Wanneer je de energiefactuur echt wenst te drukken is het toepassen van gevelisolatie dan ook ongetwijfeld aan te raden!

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een gevelisolatie voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Prijsopbouw

prijsopbouw-gevelisolatie

Hoeveel kost gevelisolatie?

prijzenHoeveel je uiteindelijk zal moeten betalen voor het realiseren van gevelisolatie is sterk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het type gevelisolatie. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van spouwmuurisolatie, binnen- of buitenmuurisolatie. Voor het isoleren van binnen- en buitenmuren wordt gebruik gemaakt van isolatieplaten. Wanneer je van plan bent om eveneens op deze manier je gevel te isoleren, dan dien je rekening te houden met de volgende gemiddelde kosten:

Gevelisolatie bij Kostprijs binnenmuur Kostprijs buitenmuur
Appartement (25 vierkante meter) Tussen 2.250 & 2.750 euro Tussen 3.050 & 3.550 euro
Tussenwoning (65 vierkante meter) Tussen 6.050 & 7.050 euro Tussen 8.050 & 9.050 euro
Hoekwoning (65 vierkante meter) Tussen 6.550 & 7.550 euro Tussen 9.050 & 10.050 euro
2 onder 1 kap woning (100 vierkante meter) Tussen 9.050 & 11.050 euro Tussen 12.050 & 14.050 euro
Vrijstaande woning (150 vierkante meter) Tussen 15.050 & 16.050 euro Tussen 18.050 & 22.050 euro

Bovenstaande kosten zullen waarschijnlijk nog geen concreet beeld geven van wat voor jou nu precies de interessantste mogelijkheid is. Wij hebben omwille van deze reden nog even drie concrete prijsvoorbeelden op een rijtje gezet:

  • Voordeligste oplossing: Woon je in een hoekhuis en wil je graag de isolerende factor van je woning verbeteren? In dat geval hoef je niet te kiezen voor de duurste isolatie, zolang het effect maar goed is. Door te kiezen voor buitenmuurisolatie wordt er voor gezorgd dat de woning op efficiënte wijze wordt geïsoleerd. Hierdoor zullen de stookkosten dalen waardoor je aan het einde van het jaar niet meer met een bang hart de eindafrekening dient af te wachten. Voor het isoleren van de geval bij een hoekwoning met buitenmuurisolatie kan je rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje van zo’n 6.400 euro.
  • Meest besparende keuze: Wanneer je de trotse eigenaar bent van een mooie, vrijstaande woning, maar je vindt dat de stookkasten de pan uit swingen kan het eveneens interessant zijn om te kiezen voor het realiseren van gevelisolatie. Indien je een zo hoog mogelijke besparing wenst te realiseren is kiezen voor buitenmuurisolatie de meest interessante keuze. Bovendien wordt door te kiezen voor dit type isolatie voorkomen dat er ruimte binnen in huis verloren gaat. Voor het aanbrengen van buitenmuurisolatie bij een grote, vrijstaande woning kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 17.900 euro.
  • Kleine woonruimte: Beschik je niet over een eigen huis, maar woon je op een appartement? Wil je evenwel toch graag gevelisolatie laten aanbrengen omdat je op die manier een mooi bedrag op je energiefactuur kan uitsparen? In dat geval is kiezen voor buitenmuurisolatie de interessantste keuze. Door te kiezen voor buitenmuurisolatie gaat er namelijk geen ruimte in de woning zelf verloren en dat is bij een ruimte die reeds over vrij kleine afmetingen beschikt uiteraard geen overbodige luxe. De kosten voor het aanbrengen van buitenmuurisolatie bij een appartement met een oppervlakte van zo’n 25 vierkante meter zijn gelegen rond de 2.900 euro.

De prijsopbouw van gevelisolatie

De kostprijs van gevelisolatie is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. We onderscheiden op dit vlak niet alleen de prijs voor het materiaal en de arbeidskosten, wat bovendien ook nog te denken van het huren van een eventuele machine? Wanneer we het totale prijskaartje in detail gaan bekijken zien we dat de kostprijs voor het materiaal 36 procent in beslag neemt. 59 procent van het kostenplaatje gaat naar de arbeidskost en de resterende 5 procent is nodig om de kosten voor de machine in te dekken.

Interessante bespaartips

Afhankelijk van het type woonst waarover je beschikt mag het ondertussen wel duidelijk zijn welke van de verschillende kosten op jou al dan niet van toepassing zijn. Voor veel mensen zullen de kosten die voor gevelisolatie aangerekend worden een beetje een doorn in het oog zijn. Lang niet iedereen beschikt immers over de mogelijkheid om zomaar het noodzakelijke bedrag op tafel te leggen, in tegendeel. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan het prijskaartje van gevelisolatie gelukkig behoorlijk wat worden gedrukt.

  • Rekening houden met vergunning. Niet meteen een bespaartip, of misschien toch wel? Wanneer je er voor kiest om (buiten)muurisolatie te plaatsen dien je er namelijk rekening mee te houden dat er hiervoor een vergunning dient te worden aangevraagd. Een dergelijke vergunning is noodzakelijk omdat de isolatie er voor zorgt dat de uitstraling van je woning wordt veranderd. Het spreekt voor zich dat het aanvragen van een vergunning ook geld kost.
  • Subsidie voor gevelisolatie. Wanneer het plaatsen van gevelisolatie er voor zorgt dat de isolatiewaarde van je woning structureel stijgt ten opzichte van de voorgaande situatie (en dat is doorgaans altijd zo) is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat je meer dan waarschijnlijk recht hebt op het verkrijgen van subsidies. De hoogte van de subsidies waar je recht op hebt is evenwel afhankelijk van de stad of gemeente waarin je woont.
  • Combineren van meerdere projecten. In verhouding is het mogelijk om verschillende verbouwingen of renovaties voordeliger te maken door er voor te kiezen om meerdere projecten gelijktijdig uit te voeren. Laat je, je gevel reinigen, dan kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om deze te laten impregneren. Op die manier ziet je gevel er niet alleen terug als nieuw uit, daarnaast zal ze haar meest optimale uitstraling ook beter en langer weten vast te houden. Het combineren van verschillende werkzaamheden zorgt er altijd voor dat je voor alle werken in totaal kan rekenen op een gevoelig voordeliger prijskaartje.

Bron: spouwmuurisolatie kopen

Vergelijk de prijzen

Er bestaan geen standaard prijzen voor gevelisolatie. Daarom is het verstandig om meerdere offertes van diverse specialisten te vergelijken. Door meerdere offertes op te vragen vergelijk je niet alleen de prijzen, maar je krijgt ook meer inzicht in de mogelijkheden. Via onze website kun je geheel gratis en vrijblijvend de offertes aanvragen en vergelijken.

offerte

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes