Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevel impregneren kostenSteeds vaker kiezen mensen er voor om hun gevel te laten impregneren. Door er voor te kiezen om je gevel te laten impregneren zorg je  er voor dat deze beter wordt beschermd tegen met name vorst, zure regen of schimmel. Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van de gevel waardoor je warmteverlies aanzienlijk kunt beperken. Tot slot zorgt het impregneren van jouw gevel er ook voor dat deze over een aanzienlijk langere levensduur beschikt wat ook de algemene waarde van jouw woning uiteraard alleen maar ten goede komt.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een gevel impregnatie voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Prijsopbouw gevel impregneren

Hieronder zie je een goed overzicht van de prijsopbouw van het impregneren van je gevel. Hoewel de grootste kostenpost het materiaal is kun je alsnog geld besparen door de verschillende mogelijkheden van diverse gevelspecialisten te vergelijken. Bovendien kun je vergelijken op basis van de arbeidskosten. Op deze manier kun je flink geld besparen op de totale prijs van het impregneren van je gevel.

prijsopbouw-gevel-impregneren

Hoeveel kost het impregneren van je gevel?

kosten impregnerenEen ander woord voor impregneren is hydrofoberen. Het betreft met andere woorden het waterafstotend maken van het materiaal dat wordt behandeld. Het middel dat tijdens het impregneren wordt gebruikt dringt tot diep door in de poriën van het gesteente waar het er voor zorgt dat vocht niet meer over de mogelijkheid beschikt om in te vriezen. In het merendeel van de gevallen wordt het impregneren uitgevoerd met diverse andere werkzaamheden. Een gevel die reeds is aangetast zal bijvoorbeeld in eerste instantie moeten worden gereinigd. Alleen dan is het mogelijk om het optimale effect van impregneren te ondervinden. In dit geval dient er rekening te worden gehouden met een prijskaartje van ongeveer 6 tot 15 euro per vierkante meter. Wanneer het een nieuwbouwwoning betreft is dit uiteraard niet noodzakelijk. Onderstaande prijzen geven je een goed beeld van wat het laten impregneren van een gevel ongeveer moet kosten. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een omvang van 100 vierkante meter.

Werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Impregneren van de gevel Ongeveer 950 euro
Reinigen + impregneren van de gevel Ongeveer 1.950 euro
Voegen, reinigen & impregneren van de gevel Ongeveer 3.450 euro
 • Impregneren: Dient er geen reiniging van de gevel te gebeuren, bijvoorbeeld omdat je net eigenaar bent geworden van een nieuwbouw? In dat geval kun je rekenen op de scherpst mogelijke prijs. De kosten voor het laten impregneren van je gevel zijn in dat geval gelegen rond de 950 euro.
 • Reinigen en impregneren: Wanneer je verzekerd wenst te zijn van een zo optimaal mogelijke werking van het impregneermiddel en indien je over een oudere woning beschikt is het altijd interessant om de gevel eerst te laten reinigen. In dit geval dien je rekening te houden met een meerprijs van ongeveer 10 euro per vierkante meter. Dit zorgt er voor dat er voor een gevel van zo’n 100 vierkante meter gemiddeld een kostenplaatje in rekening wordt gebracht van om en bij de 1.950 à 2.000 euro.
 • Voegen, reinigen en impregneren: Wil je niet alleen je gevel laten impregneren, maar zijn ook de voegen van uw gevel aan vervanging toe? Hoop je op deze manier uw woning wat aantrekkelijker te kunnen maken voor potentiële kopers? In dat geval is kiezen voor een zogenaamde platvolvoeg de interessantste keuze. Je kunt dan genieten van een solide afwerking zonder dat je met een torenhoge kostprijs wordt geconfronteerd. In dit geval doe je er goed aan om rekening te houden met een prijskaartje van ongeveer 3.450 euro.

Gevel impregneren prijs per m2

gevel impregneren kosten

De gevel impregneren kosten liggen ongeveer tussen de 6 euro en 10 euro per m2. Deze prijs is dan inclusief het impregneer middel. Naarmate de grootte van het te impregneren oppervlakte groeit des te lager zal de prijs per m2 zijn.

Ook zit er nog een verschil in de prijs van het impregneermiddel. Er zijn verschillende kwaliteiten impregneer middel en elke kwaliteit, of liever gezegd elk merk, heeft zijn eigen prijskaartje er aan hangen.

Er zijn veel ondernemers die zichzelf expert en erg lage prijzen rekenen. Bij deze mensen dien je goed op te passen, vaak gebruiken ze een slecht impregneermiddel en proberen ze gewoon snel rijk te worden. Je bent gewaarschuwd.

Je kunt bij ons op de site met 1 formulier 6 verschillende offertes opvragen van verschillende gespecialiseerde en erkende bedrijven bij je in de buurt, klik op de offertes aanvragen knop hiernaast.

De prijsopbouw van een gevel impregneren

Wil je, je gevel impregneren, maar wil je het liefst van allemaal eerst een goed beeld hebben van de manier waarop de prijs voor deze werkzaamheden is opgebouwd? Dat kan! Wanneer we de kosten in detail gaan bekijken stellen we immers vast dat deze voor 70 procent bestaan uit materiaal en amper 30 procent uit arbeidsloon. Dat is op zich geen probleem, maar het zorgt er voor dat je door te vergelijken eerder een beperkt financieel voordeel zult ontvangen. Toch blijft het vergelijken van offertes van verschillende bedrijven uiteraard altijd interessant.

Keuzes die de prijs van een gevel impregneren beïnvloeden

Zoals je reeds heeft gemerkt op deze pagina kunnen verschillende keuzes die je zelf maakt aan de basis liggen van een mogelijks scherpere of juist duurdere prijs voor het laten impregneren van je gevel. Wij zetten de belangrijkste keuzes op dit vlak nog even voor je op een rijtje.

 • Keuze 1: Reiniging uitvoeren of niet?

Vooraleer de gevel kan worden geïmpregneerd is het altijd belangrijk om na te gaan of deze dient te worden gereinigd of niet. Bij een nieuwbouw is dat zoals eerder reeds aangegeven nooit nodig, maar bij een oudere woning kan dat wel het geval zijn. Wanneer onzuiverheden zoals mos of graffiti de gevel bedekken kunnen deze er namelijk voor zorgen dat het impregneermiddel niet kan doordringen tot in de poriën. Dit zorgt er voor dat het impregneren haar doel compleet mist waardoor je eigenlijk zotte kosten heeft gemaakt. Eerst je gevel laten reinigen is dan ook altijd een goed idee, maar kost je wel een paar euro’s extra. 

 • Keuze 2: Vervangen van voegwerk of niet?

Het kan gebeuren dat het voegwerk door de jaren heen aanzienlijk is beschadigd. Vooral de weersinvloeden hebben hier een zeer grote invloed op. Wanneer dat het geval is kan het interessant zijn om de bestaande voegen te laten vervangen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je gevel niet alleen haar authentieke uitstraling terug zal krijgen, bovendien is ze terug optimaal beschermd tegen de invloeden van buitenaf en worden potentiële vochtproblemen voorkomen.

 • Keuze 3: Het type ondergrond

De derde en tevens ook laatste keuze waar altijd speciale aandacht aan moet worden besteed heeft betrekking tot het type ondergrond. De manier waarop een gevel kan worden behandeld is namelijk altijd afhankelijk van de ondergrond waar deze over beschikt. Zandstralen staat er bijvoorbeeld om bekend een zeer efficiënte reinigingsmethode te zijn, maar ze kan niet zomaar op iedere gevel worden toegepast. Mede omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om het reinigen van je gevel uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Interessante bespaartips

Wil je, je gevel laten impregneren, maar wil je zoveel mogelijk besparen op de kosten die dit met zich meebrengt? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips voor je bijzonder interessant zijn!

 • Kwantumkorting. Heb je fijne buren en zijn zij van mening dat ook hun gevel extra bescherming of een reiniging kan gebruiken? In dat geval is het aan te raden om de werken gezamenlijk uit te laten voeren door hetzelfde bedrijf. Op deze manier kun je altijd rekenen op een zogenaamde kwantumkorting die toch een mooie 10 procent van de totale kostprijs kan afpeuzelen.
 • Zelf gevel reinigen en impregneren. Het reinigen van een gevel is in principe werk voor specialisten, maar ook de handige doe-het-zelver zou eigenlijk de handen uit de mouwen kunnen steken. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het wel altijd belangrijk om rekening te houden met de ondergrond. Alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat je niet per ongeluk beschadigingen aanbrengt.

11 reacties op “Gevel impregneren kosten”

  1. U kunt altijd vragen of de offerte niet iets lager kan. Zeker als u meerdere offertes heeft waarvan de offerte van partij b lager is dan die partij a, maar u toch liever met partij a in zee gaat. U kunt dan gewoon tegen partij a zeggen; ik wil liever met u in zee maar deze offerte is lager, kunt u mij iets tegemoet komen?

 1. U zet de prijs van gevelimpregnatie ruwweg op 10 Euro/m2
  Is hierbij gevel schoonmaken inbegrepen? En kunnen ook bestaande scheuren of uitvallende voegen worden gerepareerd door eenzelfde bedrijs of moet dat eerst door een ander bedrijf worden gedaan?

  1. Beste Harm,

   De genoemde prijs is zonder het reinigen, wel kunt u proberen een mooie prijs af te spreken wanneer u beide door 1 en hetzelfde bedrijf laat doen. En ja er zijn bedrijven die zowel reinigen, impregneren en scheuren herstellen.

 2. Een deel van de buitenmuur van ons appartement is afgewerkt met een crème kunsthars. Het oppervlak is nogal ruw en wordt vrij snel vuil.
  Een deel van de muur is al eens gereinigd met een hoge drukspuit en het plan is dit op korte termijn weer te laten doen.
  Is het mogelijk de muur te impregneren na het reinigen en wat zou zoiets gaan kosten?

 3. Hallo,ik heb pas nieuwe pannen op het dak liggen ovh natuurrood die wil ik laten impregneerden zodat ze geen vocht enz meer opnemen en niet zo snel meer groen worden,mijn vraag wat zijn de kosten per m2 incl MATRIAAL het oppervlak is 80 m2
  Alvast bedankt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes