Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het moet gezegd dat we tegenwoordig allemaal heel wat meer aandacht besteden aan het milieu in vergelijking met vroeger en dat is ook nodig. Wanneer we geen aandacht hebben voor het milieu van onze planeet is de kans groot dat onze kinderen en kleinkinderen daar later de gevolgen van zullen moeten dragen. Ook bij het reinigen van de gevel van je woning kan je het milieu in het achterhoofd houden. Door te kiezen voor een biologische gevelreiniging zal je namelijk kunnen vaststellen dat je gevel op een efficiënte manier kan worden gereinigd, maar dan wel zonder dat er een bepaalde impact op het milieu wordt gerealiseerd. Hoe dat nu precies in z’n werk gaat en welke kosten er verbonden zijn aan biologische gevelreiniging vertellen we je graag op deze pagina!

Waarom kiezen voor biologische gevelreiniging?

Vroeger werd er door het merendeel van de mensen die hun gevel op een efficiënte manier wilden reinigen haast automatisch voor gekozen om gebruik te maken van een chemische reiniging. Dat is nog steeds een interessante reinigingsmethode, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat ze ook altijd een bepaalde impact heeft op de natuur met alle gevolgen van dien. Is het voor jou niet alleen belangrijk dat je gevel op een efficiënte manier kan worden gereinigd, maar wil jij er tegelijkertijd ook voor zorgen dat het milieu er niet onder komt te lijden? Kies dan voor een biologische gevelreiniging. In dat geval kan je namelijk rekenen op de volgende, interessante voordelen:

 

  • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke producten;
  • Er is sprake van 100 procent biologisch afbreekbare materialen;
  • Veilig voor niet alleen mens, maar ook voor de omgeving;
  • Irriteert niet en zorgt bovendien ook niet voor een beschadiging van de huid;
  • Heeft een schadeloze inwerking op de materialen;
  • Bevat geen zuren of andere mogelijks gevaarlijke stoffen;
  • Is niet bijten, oplosmiddelvrij en niet ontvlambaar;

 

Naast bovenstaande voordelen wordt er in de praktijk vaak gesteld dat biologische gevelreiniging een behoorlijk stuk duurder is in vergelijking met bijvoorbeeld een chemische variant. Dat is echter niet het geval. In realiteit kan er namelijk worden vastgesteld dat de prijzen voor beide vormen van gevelreiniging zeer dicht bij elkaar zijn gelegen.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

In principe zijn er aan een biologische gevelreiniging geen nadelen verbonden. Deze vorm van reiniging staat er dan ook om bekend op nagenoeg alle oppervlakken toegepast te kunnen worden zonder dat er schade aan wordt veroorzaakt. Een punt van kritiek die soms opduikt heeft wel betrekking tot de hardnekkigheid van het vuil welke het kan en ook niet kan verwijderen. Is er in de praktijk sprake van echt hardnekkige vervuiling aan je gevel en wil je deze op een efficiënte wijze laten verwijderen? In dat geval is het mogelijk dat een biologische gevelreiniging niet het gewenste effect zal weten te realiseren. Bij twijfel is het steeds een aanrader om dit op voorhand even te bespreken met een professioneel gevelreinigingsbedrijf.

Hoeveel kost biologische gevelreiniging?

Zoals eerder op deze pagina reeds gesteld doen er over de kostprijs van een biologische gevelreiniging heel wat onwaarheden de ronde. Er wordt vaak aangegeven dat dit de duurste vorm van gevelreiniging is welke er kan worden uitgevoerd, maar dat is absoluut niet juist. De onderstaande prijstabel geeft je in ieder geval aan met welke gemiddelde kosten je voor biologische gevelreiniging rekening dient te houden.

 

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Biologische gevelreiniging Gemiddeld 15 euro per vierkante meter

 

Een biologische gevelreiniging kan in vergelijking met andere vormen van gevelreiniging niet worden uitgevoerd door de eigenaar van de woning zelf. Je bent dus altijd verplicht om hiervoor contact op te nemen met een gespecialiseerde reinigingsfirma. Dit betekent dat je automatisch rekening dient te houden met een iets hoger prijskaartje in vergelijking met de situatie waarin je de gevelreiniging voor je eigen rekening zou kunnen nemen.

Hoe besparen op de kosten van biologische gevelreiniging?

Is het voor jou ook belangrijk om de reiniging van je gevel plaats te laten vinden op een zo milieuvriendelijke manier? In dat geval is biologische gevelreiniging ongetwijfeld iets voor jou! Heb je eerder een beperkt budget voor handen en ben je bijgevolg nog op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om te besparen? In dat geval kan dat perfect gebeuren door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

 

  • Vergelijk offertes van verschillende gevelreinigingsbedrijven

Wil je zeker zijn van de scherpst mogelijke prijs voor jouw biologische gevelreiniging? Dan is het ongetwijfeld ten allen tijde de moeite waard om offertes aan te vragen bij meerdere gevelreinigingsbedrijven. Door deze offertes te vergelijken ben je uiteindelijk altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor jouw biologische gevelreiniging.

 

  • Kies voor een reinigingsbedrijf uit je eigen buurt

De persoon die een biologische gevelreiniging zal realiseren zal niet alleen een bepaalde kostprijs per vierkante meter te reinigen oppervlak in rekening brengen, daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er zogenaamde voorrijkosten aangerekend kunnen worden. Deze kosten worden per kilometer aangerekend en zijn gelegen tussen de 0,25 en 0,50 euro per kilometer. Wil je deze kosten zoveel als mogelijk is kunnen drukken? Dan is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een reinigingsbedrijf welke in je buurt is gevestigd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes