Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De bouw heeft door de jaren heen een aanzienlijke evolutie meegemaakt. Niet alleen zijn er heel wat nieuwe, betere en vooral ook veiligere materialen op de markt verschenen, daarnaast is het ook nog eens zo dat de constructies van huizen veel meer solide zijn geworden. Dat geldt niet alleen voor de fundering en voor de materialen die er bij worden gebruikt, maar ook voor de verschillende vormen van afwerking. Neem nu bijvoorbeeld het voegwerk. Vroeger werd er relatief vaak voor gekozen om gebruik te maken van een bol geklopte voeg. Zoals de naam reeds laat vermoeden betrof het hier voegwerk waarbij de voeg zich een beetje bol aftekende ten opzichte van de stenen. Tegenwoordig komt dit type van voeg eigenlijk niet zo vaak meer voor. Wil jij graag weten waarom of wil je graag een goed zicht krijgen van de kosten voor het realiseren van een bol geklopte voeg? Je komt het allemaal te weten door het doornemen van de onderstaande informatie!

Wat zijn de voordelen van een bol geklopte voeg?

Ondanks het feit dat een bol geklopte voeg tegenwoordig dus niet meer zo vaak voorkomt betekent dit niet dat er geen voordelen aan verbonden zijn. In principe waren er jarenlang twee belangrijke redenen waarom toch een niet onaardige hoeveelheid aan mensen er voor kozen om gebruik te maken van een bol geklopte voeg bij hun gevel of andere muren. Welke voordelen dit nu precies zijn wordt duidelijk door middel van het onderstaande overzicht.

 

  • Een bol geklopte voeg is de meest geschikte voeg die er bestaat voor het realiseren van een rustieke uitstraling. Mensen die er vroeger (en eigenlijk ook nu nog steeds) voor kozen om een rustieke woning te realiseren gaven in principe haast automatisch de voorkeur aan een bol geklopte voeg.

 

  • De kostprijs van een bol geklopte voeg ligt eigenlijk een beetje in lijn met deze van een zogenaamde platvolvoeg. Dat maakt ze eigenlijk bijzonder betaalbaar voor iedereen die houdt van een wat meer rustieke uitstraling.

 

Rustieke woningen waren lang niet alleen in vroegere tijden populair. Ook vandaag de dag zijn er nog steeds erg veel mensen die de voorkeur geven aan een dergelijk type van huis. Ben jij ook zo iemand en ben je nog op zoek naar een geschikte voeg om bijvoorbeeld de gevel van jouw pand mee af te werken? In dat geval kan het wel degelijk nog altijd de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van een bol geklopte voeg.

Welke nadelen zijn er aan verbonden?

Het feit dat er tegenwoordig eigenlijk nog maar zeer zelden voor wordt gekozen om een bol geklopte voeg toe te passen bij de afwerking van een gevel of muur komt uiteraard niet helemaal uit de lucht vallen. Ondanks het feit dat een bol geklopte voeg op vlak van uitstraling nog steeds goed past bij een rustieke woning moet het namelijk gezegd dat je kan geconfronteerd worden met smetgevaar voor wat de gevelstenen betreft. Dit is wellicht de belangrijkste reden waarom zelfs vakmensen vaak niet (meer) staan te springen om dit type van voegwerk te realiseren.

Hoeveel kost een bol geklopte voeg realiseren?

In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht is het helemaal niet zo dat een bol geklopte voeg een duur type voeg is, in tegendeel. Wanneer we de kostprijs meer in detail gaan bekijken kunnen we namelijk vaststellen dat deze ergens is gelegen in de buurt van een platvolvoeg. Toegegeven, een bol geklopte voeg is in de praktijk net wat duurder, maar het prijsverschil is alles behalve aanzienlijk te noemen. Ben jij nu ook zo benieuwd geworden naar het gemiddelde kostenplaatje van een bol geklopte voeg per vierkante meter? Bekijk dan zeker even de hieronder aangegeven prijstabel met betrekking tot een bol geklopte voeg!

 

Soort voegwerk Gemiddelde kostprijs
Bol geklopte voeg Gemiddeld zo’n 12 euro per vierkante meter

 

Ondanks het feit dat de kostprijs van een bol geklopte voeg dus niet bepaald aanzienlijk te noemen is (zeker niet wanneer we ze gaan vergelijken met bijvoorbeeld een knipvoeg) moet het gezegd dat het altijd interessant kan zijn om te weten dat je het totale kostenplaatje nog op meerdere manieren kan drukken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het aanvragen van offertes voor een bol geklopte voeg bij verschillende partijen. Door alle offertes met elkaar te vergelijken kan je met absolute zekerheid rekenen op de scherpst mogelijke prijs.

 

Er is echter meer dan alleen maar bovenstaande. Wist je namelijk dat de voeger voor het realiseren van een bol geklopte voeg niet alleen de kostprijs voor het voegwerk per vierkante meter in rekening zal brengen? Een eveneens niet onbelangrijke kost waar je rekening mee kan houden heeft betrekking tot de voorrijkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht per kilometer en kunnen oplopen tot wel 0,50 euro per kilometer die door de voeger moet worden afgelegd. Wil je deze kosten zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het altijd de moeite waard om een voeger uit je eigen buurt onder de arm te nemen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes