Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het is voor de Nederlandse overheid evenals voor de verschillende steden in Nederland belangrijk om er voor te zorgen dat er niet alleen maar nieuwe woningen bij komen, maar vooral dat bestaande huizen over een nette, verzorgde uitstraling blijven beschikken. Wanneer hier geen aandacht aan wordt besteed kunnen namelijk compleet verloederde buurten ontstaan en daar zit niemand op te wachten. Omwille van deze reden werd er door de Nederlandse overheid voor gekozen om op bepaalde renovatiewerken een verlaagd BTW-tarief toe te passen. Geldt deze verlaagde BTW nu al dan niet ook voor voegwerk dat wordt gerealiseerd? Wij zochten het voor je uit en vertellen je er graag alles over op deze pagina!

Hoeveel bedraagt de BTW op voegwerk?

Op het ogenblik dat de 6% BTW regel in Nederland werd ingevoerd had deze betrekking tot een zeer groot aantal verschillende werkzaamheden. Bovendien was het ook nog eens zo dat deze BTW-regeling niet alleen van toepassing was op de werkzaamheden die werden uitgevoerd, maar ook bijvoorbeeld op diverse materialen die moesten worden aangekocht. Tegenwoordig is dat jammer genoeg niet langer het geval. De 6% regel geldt (op het ogenblik dat je er gebruik van kan maken) namelijk enkel en alleen voor de werkuren die in rekening zijn gebracht door professionele bedrijven. Ga je bepaalde werken dus met andere woorden zelf uitvoeren? In dat geval kan je geen aanspraak meer maken op de 6% BTW-regeling.

 

In principe geldt de BTW-regeling van 6 procent op moment van schrijven nog voor  verschillende soorten werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden aan je huis. Het betreft hier niet alleen schilderwerken, maar wat ook te denken van het isoleren van de woning evenals het aanbrengen van stucwerk en het behangen van het huis? In bepaalde gevallen is het zelfs zo dat je voor het schoonmaken van je woning kan rekenen op een lager BTW-tarief van 6 in plaats van 21 procent.

 

Bovenstaande gezegd zijnde lijkt het er naar uit te zien dat je ook voor het (opnieuw) voegen van bijvoorbeeld je gevel aanspraak kan maken op het verlaagde BTW-tarief. Is dit namelijk niet gelieerd aan het schilderen van de gevel? Helaas niet. Op het ogenblik dat je er voor kiest om enkel en alleen het voegwerk te laten vervangen of nieuw voegwerk te laten realiseren valt dit op moment van schrijven buiten de verlaagde BTW-regeling van 6 procent. Dit betekent dat je voor de arbeidskosten ten gevolge van het voegwerk gewoon het normale BTW-tarief van 21 procent zal moeten betalen.

Hoe alsnog besparen op de kostprijs van je voegwerk?

Het feit dat er voor het realiseren van het voegwerk dus een BTW-percentage van 21 procent wordt gehanteerd zorgt er voor dat je op dit vlak jammer genoeg niet kan besparen. Dat is een flinke streep door de rekening van menig aantal mensen die voegwerk gerelateerde werkzaamheden willen laten uitvoeren. Betekent dit ook meteen dat er geen enkele mogelijkheid bestaat om het normale kostenplaatje van je voegwerk te kunnen drukken? Gelukkig niet. Wij hebben enkele interessante bespaartips met betrekking tot het realiseren van voegwerk voor je uitgezocht en even op een rijtje gezet.

 

  • Wacht niet te lang met het voegwerk uit te laten voeren!

Is er sprake van beschadigd voegwerk? In dat geval is het van belang om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Reeds bij het uitvallen of poreus worden van het eerste stukje voegwerk is het de moeite waard om even contact op te nemen met een vakman om de situatie van naderbij te komen bekijken. Hoe langer je dit gaat uitstellen en hoe meer van het aanwezige voegwerk er is beschadigd of uitgevallen, des te hoger ook de kosten voor het herstellen van het voegwerk zullen komen te liggen.

 

  • Kies voor een vakman die bij jou in de buurt is gevestigd

Wanneer je voegwerk offertes ontvangt zal je steeds kunnen vaststellen dat er in de offerte verschillende kosten worden vermeld. In eerste instantie is er natuurlijk de kostprijs voor het voegwerk zelf, maar wat bovendien ook te denken van de voorrijkosten die in rekening gebracht kunnen worden? Deze voorrijkosten worden aangerekend per kilometer en kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van hoe ver de vakman in kwestie precies bij je vandaan is gevestigd. Door te kiezen voor een vakman uit je eigen omgeving kan je deze voorrijkosten dus behoorlijk drukken.

 

  • Offertes voor voegwerk vergelijken

De BTW voegwerk mag dan wel op 21 procent zijn gelegen, dat neemt niet weg dat niet elke offerte die je zal ontvangen voor voegwerk even duur zal zijn, in tegendeel. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je kan rekenen op de laagst mogelijke kosten voor jouw voegwerk? In dat geval is het altijd interessant om verschillende voegwerk offertes aan te vragen bij meerdere vakmensen of gespecialiseerde bedrijven. Door vervolgens de ontvangen offertes met elkaar te vergelijken kan je altijd zeker zijn van het scherpst mogelijke prijskaartje voor wat het realiseren van het gewenste voegwerk betreft.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes