Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Eén van de weinige nadelen welke van toepassing zijn bij het realiseren van een crepi gevel bij je woning heeft betrekking tot het feit dat de kleur van de gevel na een bepaalde periode enigszins kan veranderen. Een witte crepi gevel kan bijvoorbeeld grauw worden omdat ze is aangetast door de vervuiling uit de omgeving. Heb je niet gekozen voor wit, maar wel voor een andere kleur van crepi (er zijn er dan ook meer dan 800 beschikbaar)? In dat geval is het mogelijk dat de kleur na verloop van tijd komt te vervagen door de invloed van de zon. In al deze gevallen hoef je er niet meteen aan te denken om een nieuwe crepilaag aan te brengen. Je crepi gevel schilderen kan namelijk zomaar voldoende zijn en is ook veel goedkoper. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek er alles over door het doornemen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Waarom je crepi gevel schilderen?

De keuze voor een crepi is er één die veel mensen niet alleen maken uit financiële, maar ook uit praktische overwegingen. Een crepi gevel realiseren is in de praktijk altijd mogelijk tegen een lage kostprijs, maar daarnaast kan je ze ook na plaatsing relatief eenvoudig onderhouden waardoor ook het maken van extra kosten op dit vlak geen vereiste is. Ondanks het feit dat er aan de keuze voor een crepi gevel dus duidelijk heel wat mooie voordelen verbonden zijn moet het evenwel ook gezegd dat je met enkele nadelen kan worden geconfronteerd. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit dat de kleur van je crepi gevel na verloop van tijd kan worden aangetast? Dit kan op verschillende manieren gebeuren.

Veel mensen onderschatten wat de gevel van hun woning elke dag opnieuw te verduren krijgt. Niet alleen kan er namelijk sprake zijn van aantasting door bijvoorbeeld algen en mossen, daarnaast heeft ook de vervuiling uit de omgeving altijd een bepaalde impact op de uitstraling waar de gevel over beschikt. Een witte crepi gevel kan hierdoor al snel grauw gaan ogen terwijl een andere kleur van crepi kan vervagen door de invloed van de zon. In ieder geval, op het ogenblik dat jij moet vaststellen dat de authentieke uitstraling van je crepi gevel ver zoek begint te raken is het altijd interessant om te overwegen om deze te laten schilderen.

Wat heb je nodig voor een crepi gevel schilderen?

Een crepi gevel schilderen doe je uiteraard niet zonder dat je over een geschikte verf beschikt. Is jouw crepi gevel vervuild of wil je gewoon graag een andere kleur aanbrengen? In dat geval is het in eerste instantie belangrijk om te controleren of de pleisterlaag niet is beschadigd. Het schilderen van een crepi gevel is namelijk enkel en alleen mogelijk wanneer deze voldoende stabiel is en dus over een solide basis beschikt. Is er sprake van beschadigingen aan de crepi gevel die je graag wil laten schilderen? In dat geval zal je deze eerst moeten (laten) herstellen vooraleer je over kan gaan tot het daadwerkelijk schilderen van de gevel in kwestie.

Beschik je wel over een crepi gevel met een mooie basis zonder beschadigingen? In dat geval kan je uitkijken naar het soort verf die het meest geschikt is om gebruik van te maken. Daarbij is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de verf goed ademend moet zijn. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, want bijna alle verfsystemen voor gevels beschikken over een ademend karakter. Het populairst zijn verfsoorten die beschikken over een acryllaatbasis welke in meerdere lagen aangebracht dienen te worden. Een mogelijks alternatief voor dit type van verf is een silicaatverf.

Zelf je crepi gevel schilderen of uitbesteden?

Je crepi gevel schilderen lijkt op het eerste zicht een koud kunstje te zijn. Echter is het zo dat in de praktijk erg veel mensen zich hierop verkijken. Niet alleen is het schilderen van een crepi gevel namelijk vaak fysiek een verrassend zwaar karwei, daarnaast is het ook nog eens zo dat dit zeer precies dient te gebeuren. Het laatste wat je dan ook wil is dat de uitstraling van je gevel (welke toch het visitekaartje is van je huis) aanzienlijk wordt aangetast omdat je de verf niet op correcte wijze hebt aangebracht. Bovendien, het verhelpen van dergelijke problemen door een professionele vakman kost na afloop vaak meer dan wanneer je er voor zou kiezen om meteen je crepi gevel te laten schilderen door een professionele gevelschilder.

Rest eigenlijk alleen nog maar om even te kijken naar de gemiddelde kosten die een crepi gevel schilderen met zich meebrengt. Wanneer je er voor kiest om hiervoor een professionele gevelschilder in te schakelen kan je er rekening mee houden dat je een prijskaartje van tussen de 25 en 45 euro per vierkante meter zal moeten betalen. Eén grondlaag met primer evenals twee verflagen zijn in deze kostprijs inbegrepen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes