Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Elke dag opnieuw kiezen heel wat mensen in de wereld er voor om voor de afwerking van de gevel van hun woning gebruik te maken van crepi. Dit lijkt voor velen in eerste instantie een voor de hand liggende keuze, maar het is uiteraard niet onmogelijk dat je daar op een bepaald ogenblik in de toekomst terug van af zal willen stappen. Een bekende situatie is bijvoorbeeld wanneer een woning wordt verkocht en de nieuwe eigenaars een crepi gevel helemaal niet zo aantrekkelijk of interessant vinden. In dat geval komt het onderwerp van een crepi gevel verwijderen al snel aan bod. Is dat echter wel mogelijk, waar moet je rekening mee houden en met welke kosten kan je hiervoor worden geconfronteerd? Je ontdekt het op deze pagina!

Is je crepi gevel verwijderen wel noodzakelijk?

In de praktijk komt het nog altijd bijzonder vaak voor dat mensen er voor kiezen om hun crepi gevel te laten verwijderen terwijl dat helemaal niet nodig is. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat het mogelijk is dat de kleur van een crepi gevel door de jaren heen kan worden aangetast. Dit kan het geval zijn omdat ze is vervuild, maar daarnaast is het eveneens mogelijk dat de kleur is aangetast door bijvoorbeeld UV-straling. In dat geval hoeft er absoluut niet voor worden gekozen om een compleet nieuwe crepi gevel te realiseren, in tegendeel. Wist je namelijk dat het ook mogelijk is om gewoon je crepi gevel terug te laten schilderen? Op deze manier beperk je de overlast en kan je bovendien ook heel wat geld besparen.

Bovenstaande situatie is niet het enige geval waarin het niet noodzakelijk is om een crepi gevel te verwijderen. Dit geldt namelijk eveneens voor het moment waarop er beschadigingen aan de gevel worden vastgesteld. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een crepi gevel na verloop van een bepaalde tijd scheurtjes gaat vertonen. Ook een gedeeltelijk afbladeren crepi gevel is een fenomeen dat niet zelden de kop opsteekt. Ook in dat geval hoef je er niet meteen voor te kiezen om een volledig nieuwe crepi gevel te realiseren. De schade is namelijk perfect te herstellen. Je moet er wel rekening mee houden dat de scheurtjes in de gevel in principe altijd (gedeeltelijk) zichtbaar kunnen blijven.

Hoe je crepi gevel verwijderen?

Erg veel handige doe-het-zelvers trachten in eerste instantie om te bekijken of ze hun crepi gevel niet zelf kunnen verwijderen. Dat is een logische keuze, want op deze manier tracht men geld uit te sparen welke anders naar een vakman zou gaan. Een crepi gevel verwijderen is echter een karwei dat je niet zomaar in één, twee, drie zal doen, in tegendeel. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat er mogelijks schade kan worden aangebracht aan de onderliggende muur en dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je crepi gevel verwijderen kan gebeuren zonder dat je geconfronteerd zal worden met (extra) schade aan de onderliggende buitenmuur? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit karwei uit te besteden aan een professionele vakman.

Hoeveel kost een crepi gevel verwijderen?

Het is een beetje lastig om zomaar aan te kunnen geven met welke kosten je rekening dient te houden voor wat het verwijderen van een crepi gevel betreft. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de kostprijs afhankelijk is van meerdere factoren. Denk hierbij niet alleen aan de oppervlakte waarover de crepi dient te worden verwijderd, maar wat daarnaast ook te denken van de complexiteit van de opdracht? Is de gevel bijvoorbeeld wel goed bereikbaar? Wanneer je op voorhand met absolute zekerheid een duidelijk beeld wil hebben van de kosten die er aan je aangerekend zullen worden voor je crepi gevel verwijderen is het altijd de moeite waard om even op voorhand een vakman te contacteren. Hij zal je precies kunnen vertellen met welke kosten je (ongeveer) rekening dient te houden.

De kostprijs voor een crepi gevel verwijderen wordt per definitie altijd aangerekend per vierkante meter. Het is mogelijk dat er bij bijvoorbeeld zeer kleine gevels wordt gefactureerd op basis van een uurtarief, maar heel vaak komt dat eigenlijk niet voor, in tegendeel. Wat de gemiddelde kostprijs betreft voor een crepi gevel verwijderen kan je rekenen op een bedrag welke is gelegen tussen de 35 & 45 euro per vierkante meter. Je moet er wel rekening mee houden dat er door de vakman mogelijks ook nog voorrijkosten aangerekend zullen worden.

Hoe besparen op de kosten voor een crepi gevel verwijderen?

Wil je graag de opdracht voor je crepi gevel verwijderen uitbesteden aan een echte vakman, maar heb je een eerder beperkt budget voor handen? Dat hoeft absoluut geen probleem te zijn. Het is namelijk op verschillende manieren mogelijk om te besparen op de kosten voor wat betreft je crepi gevel verwijderen. Dit kan onder meer door offertes aan te vragen bij verschillende vakmensen. Vergelijk deze offertes na ontvangst en kies er uiteindelijk de goedkoopste uit. Op deze manier kan je zomaar rekenen op een besparing die al kan oplopen tot ongeveer 25 à 30 procent op de normale kostprijs voor een crepi gevel verwijderen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes