Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De gevel is het visitekaartje van je woning. Het lijkt misschien op het eerste zicht een cliché van formaat, maar in de praktijk is het een waarheid als een koe. Indien je er op een zeker ogenblik voor hebt gekozen om een crepi gevel te realiseren is het mogelijk dat de uitstraling van die gevel na een aantal jaren enigszins is aangetast. Dat is natuurlijk vervelend, want het kan zomaar voor een groot deel de uitstraling van je huis beïnvloeden. Moet ook jij vaststellen dat de gevel van je huis enigszins is beschadigd en wil je de crepi (laten) herstellen? Raadpleeg dan snel de onderstaande informatie zodat je precies weet wat je kan verwachten.

Crepi herstellen in garantie of niet?

Op het ogenblik dat je vast moet stellen dat je crepi in slechte staat is, is het de hoogste tijd geworden om deze te laten herstellen. In de praktijk betekent dit doorgaans dat je aanspraak kan maken op een herstelling door de aannemer die de crepi heeft geplaatst. Hier valt uiteraard wel het één en ander over te zeggen. De garantie (van 10 jaar) is namelijk enkel en alleen van toepassing op het ogenblik dat de beschadiging niet is te wijten aan externe factoren. Is er sprake van scheurtjes in de crepi die is aangebracht aan de gevel van je woning? In dat geval kan je deze laten herstellen, maar jammer genoeg zullen ze altijd nog zichtbaar blijven. Op het ogenblik dat er sprake is van beschadigde crepi is het altijd noodzakelijk om de onderliggende oorzaak te zoeken. Zonder dat je over dergelijke informatie beschikt is het namelijk erg lastig om op de middellange tot lange termijn een geschikte oplossing te vinden.

Hoe crepi herstellen?

Zoals we eerder op deze pagina reeds hebben aangegeven is het soort oplossing voor het herstellen van crepi altijd afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Om deze oorzaak te kennen is het doorgaans een must om contact op te nemen met een gespecialiseerde vakman. Alleen op die manier kan er een juiste diagnose worden gesteld en kan er op gepaste wijze actie worden ondernomen. In ieder geval hebben we even enkele oplossingen voor crepi herstellen voor jou op een rijtje gezet.

1.) De plaatsing van een nieuwe pleisterlaag

Is er sprake van grote scheuren in de crepi gevel van je woning? In dat geval kan je er voor het opvullen van deze scheuren voor kiezen om gebruik te maken van kalei. Dit is een uitstekende keuze om bijvoorbeeld oneffenheden in de gevel weg te werken. Bovendien is het ook nog eens zo dat het kalei een bepaalde bescherming zal realiseren tegen vocht. In het merendeel van de gevallen zal een nieuwe pleisterlaag realiseren bovendien de enige, bevredigende oplossing zijn.

2.) Gebruikmaken van een buitenvuller

De tweede optie heeft betrekking tot het gebruik van een zogenaamde buitenvuller. Deze kan scheurtjes niet alleen opvullen, maar ook herstellen. Ondanks het feit dat gebruikmaken van een buitenvuller in eerste instantie een uitstekende optie lijkt moet het gezegd dat in de praktijk de scheurtjes altijd nog zichtbaar zullen blijven. Dit kan er voor zorgen dat het eindresultaat bij het gebruik van een buitenvuller toch net wat minder bevredigend is dan je in eerste instantie mogelijks voor ogen had.

3.) Het schilderen van de crepi

Het is perfect mogelijk dat de uitstraling van de gevel van je woning door de jaren heen aanzienlijk is aangetast door de tand des tijds. Niet in het minst de invloeden vanuit het weerbeeld zijn er vaak voor verantwoordelijk dat bijvoorbeeld een witte crepi gevel een stuk grauwer wordt. Op het ogenblik dat een gevel sterk is vervuild is het mogelijk dat deze reinigen geen zin meer heeft. In dat geval zit er dan ook niets anders op dan de vuile gevel terug te schilderen. Let wel, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het schilderen van een crepi gevel enkel en alleen mogelijk is wanneer ze niet is beschadigd. Is dat wel het geval? Dan zal je ze dus eerst terug vlak moeten maken. Hou er tot slot eveneens rekening mee dat het schilderen van een crepi gevel steeds dient te gebeuren met aangepaste verf.

4.) Het verhelpen van vochtproblemen

Last but not least heeft crepi herstellen in de praktijk ook vaak betrekking tot het verhelpen van vochtproblemen. Het is namelijk perfect mogelijk dat het probleem met je gevel groter is dan je in eerste instantie denkt. Is er sprake van een onderliggend vochtprobleem? Dan spreekt het voor zich dat deze eerst dient te worden verholpen. Zonder het probleem waarvan sprake is in de kern aan te pakken heeft het eigenlijk weinig tot zelfs helemaal geen zin om de afwerkingslaag te vervangen. In het bijzonder wanneer er sprake is van optrekkend vocht kan deze voor behoorlijk wat problemen zorgen. Dit is gelukkig op te lossen door bijvoorbeeld het realiseren van een waterkerende laag onderaan de muur in kwestie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes