Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

In tal van verschillende situaties wordt er door veel mensen voor gekozen om voor het afwerken en / of renoveren van de gevel van hun woning gebruik te maken van crepi. Dat is interessant omdat dit een relatief voordelige vorm van afwerken is en bovendien kan je ook nog eens een keuze maken uit de meest uiteenlopende kleuren. Wil je bijvoorbeeld jouw gevel graag in een wit kleurtje stoppen of ben je iemand die eerder een wat meer unieke vormgeving wenst te realiseren? In ieder geval, er bestaan in totaal meer dan 800 verschillende crepi kleuren. Dit zorgt er voor dat er altijd kan worden gekozen voor een kleur die perfect al jouw vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Wat zijn de populairste crepi kleuren?

Zoals in de inleiding van deze pagina aangegeven zijn er op de markt tegenwoordig meer dan 800 verschillende crepi kleuren terug te vinden. Dat is natuurlijk heel wat. Toch moet het gezegd dat enkele kleuren er op vlak van populariteit met kop en schouders bovenuit steken. Neem nu bijvoorbeeld witte crepi. Wellicht is deze sinds jaar en dag de populairste kleur voor wat het realiseren van een crepi gevel betreft. Dit heeft alles te maken met het feit dat wit eigenlijk een zeer veilige en daardoor ook erg toegankelijke keuze is. Niet alleen past wit bij elke stijl van woning en in elke omgeving, daarnaast zorgt ze er ook nog eens voor dat de temperatuur in je huis door invloed van de UV-straling van de zon niet te hoog oploopt.

Wit lijkt dus veruit de populairste kleur te zijn bij mensen die er voor kiezen om een crepi gevel te realiseren. Toch dient er ook rekening te worden gehouden met een niet onbelangrijk nadeel welke aan deze kleur is verbonden. Ondanks het feit dat wit zeer neutraal is en het de mogelijkheid heeft om de warme zonnestralen af te blokken is het namelijk ook zo dat ze al snel vuil kan worden. Dit niet alleen door toedoen van omgevingsvuil, maar ook bijvoorbeeld de vorming van algen en mossen. Dit is zeker iets om rekening mee te houden. Indien je kiest voor een witte crepi gevel zal je deze echt altijd optimaal moeten onderhouden.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van crepi kleuren?

Ondanks het feit dat witte crepi dus duidelijk enkele interessante voordelen met zich meebrengt spreekt het voor zich dat niet iedereen zomaar blind deze keuze zal volgen, in tegendeel. Dat hoeft ook niet. Het feit dat er in totaal ruim 800 verschillende crepi kleuren bestaan zorgt er namelijk voor dat er altijd een alternatief voor handen is welke perfect de door jou vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je stil zal willen blijven staan bij een aantal aandachtspunten bij het uitkiezen van de crepi kleuren voor jouw woning. Welke punten dit exact zijn wordt meteen duidelijk door het raadplegen van het hieronder geplaatste overzicht.

  1. Er dient bij de keuze van je crepi kleur altijd rekening te worden gehouden met de stijl van de woning evenals de kleur van de kozijnen die in de gevel zijn terug te vinden. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld niet te overschilderen waardoor je de kleur van je crepi hieraan zal moeten aanpassen en niet omgekeerd. Bovendien is het ook altijd een goed idee om rekening te houden met de kleur(en) waar de aanpalende gebouwen over beschikken.
  2. Op het ogenblik dat er een bepaalde crepi kleur aan je gevel is aangebracht is het van belang om er rekening mee te houden dat deze er bij regenweer wat lichter uit zal komen te zien. Dit is geen groot probleem, maar wellicht wel iets waar je rekening mee zal willen houden bij het uitkiezen van de gewenste kleur op de staalkaart. Bekijk een staalkaart in ieder geval altijd bij daglicht en niet bij kunstlicht. Dit kan immers een foutief beeld schetsen van de realiteit.
  3. Kies voor kleuren die deel uitmaken van hetzelfde pallet. Contrasterende kleuren gebruiken mag dan wel spannend zijn, het is altijd belangrijk om waakzaam te zijn voor mogelijke overdaad. Het te overdadig gebruik van contrasterende kleuren kan er namelijk voor zorgen dat je een compleet foutief eindresultaat bereikt dan hetgeen dat je al die tijd voor ogen hebt gehad.

Pas op voor donkere crepi kleuren

Last but not least, steeds meer mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om een strakke, moderne look mee te geven aan de gevel van hun woning kiezen er voor om gebruik te maken van een donkere crepi. Het moet gezegd dat een donker gekleurde crepi er inderdaad erg mooi en aantrekkelijk uit kan zien, maar daar staat tegenover dat ze ook gepaard gaat met een bepaald nadeel. Wist je namelijk dat door toedoen van de zon de temperatuur in je woning met donkere crepi aanzienlijk kan stijgen? Dit heeft alles te maken met het feit dat bijvoorbeeld een zwarte gevel de warmte zal absorberen. Wil je dus niet in de warme zomermaanden gedwongen worden om de airco een standje hoger te zetten? Dan is het wellicht toch niet zo’n goed idee om te kiezen voor donkere crepi kleuren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes