Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Ben jij van plan om binnenkort de gevel van je woning te renoveren? In dat geval heb je wellicht al eens gekeken in de richting van crepi. Het aanbrengen van bepleistering op je gevel zorgt er dan ook niet alleen voor dat de uitstraling aanzienlijk kan worden verbeterd, daarnaast is het ook nog eens zo dat er op deze manier een extra beschermlaag wordt gerealiseerd. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het afwerken van de gevel van je woning met behulp van crepi, maar heb je er geen flauw idee van met welke kosten je precies rekening dient te houden? Wij verzamelden alvast alle informatie met betrekking tot de crepi prijzen en hebben deze allemaal opgenomen op deze pagina.

Hoeveel bedragen de crepi prijzen?

Wanneer je crepi wenst aan te brengen op de gevel van je woning is het belangrijk om een aantal keuzes te maken. In eerste instantie zal je uiteraard moeten nadenken over het soort crepi waar je gebruik van gaat maken. Kies je bijvoorbeeld voor een kunstharspleister of gaat je voorkeur uit naar een minerale gevelpleister? In beide gevallen zal je, je ook bijkomstig nog de vraag moeten stellen of je van de gelegenheid gebruik wil maken om ook isolatiemateriaal te plaatsen of niet. Het spreekt voor zich dat ook hier bepaalde extra kosten aan verbonden zijn. Hoe dan ook, wij hebben de verschillende crepi prijzen voor je op een rijtje gezet.

De kunstharspleister prijzen

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt wanneer je crepi wenst aan te brengen op je gevel is een kunstharspleister. Het gaat hierbij om een pleister die over een basis van kunsthars beschikt waardoor ze heel wat elastischer is in vergelijking met de minerale variant. Daarnaast is ze ook beter bestand tegen niet alleen vocht, maar ook krassen, scheuren en vervuiling. In het bijzonder op het ogenblik dat je er aan denkt om de crepi te combineren met isolatie is het absoluut een aanrader om voor deze optie te kiezen. Het realiseren van een crepi gevel met kunstharspleister is mogelijk (zonder isolatie) voor een gemiddelde kostprijs van ongeveer 75 euro per vierkante meter. Let op, deze prijs is exclusief BTW.

De minerale pleister prijzen

Een minerale pleister is een natuurlijk product welke zich kenmerkt door een dampopen en bovendien waterkerende werking. Ze is opgebouwd uit een combinatie van zand, kalk en cement. In tegenstelling tot bij een kunstharspleister is het zo dat een minerale sierpleister heel wat gevoeliger is voor vuil, mossen en scheurvorming. Daar tegenover staat wel dat deze vorm van crepi als geen ander geschikt is om eventuele oneffenheden in de onderliggende muur weg te werken. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze dikker wordt aangebracht in vergelijking met een kunstharspleister. Voor het realiseren van een minerale pleister als crepiwerk kan je rekenen op een prijskaartje van gemiddeld 65 euro per vierkante meter. Ook voor deze kostprijs geldt dat ze exclusief BTW en exclusief isolatie is.

Crepi met isolatie prijzen

Tot dusver hebben we het nog maar uitsluitend gehad over de prijzen voor crepi zonder isolatie. Steeds meer mensen die er voor kiezen om een oudere woning te gaan renoveren met crepi maken echter de keuze om daarbij ook meteen een laag isolatie te voorzien. Dat is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat deze isolatielaag er voor zorgt dat je huis beter wordt beschermd tegen warmteverlies. Hierdoor blijft de energiefactuur relatief laag en bovendien wordt er ook voor gezorgd dat er geen koudebruggen ontstaan. Het is onnodig om te zeggen dat dit het leefcomfort in huis altijd ten goede zal komen. Bovendien wordt op deze manier ook nog eens een financiële meerwaarde gecreëerd voor de woning bij verkoop. Als klap op de vuurpijl hoeft er voor kiezen om crepi te combineren met isolatie ook helemaal niet veel geld te kosten, in tegendeel.

Soort crepi met isolatie Gemiddelde kostprijs
Kunstharspleister met isolatie Tussen 95 & 110 euro per vierkante meter
Minerale sierpleister met isolatie Tussen 80 & 100 euro per vierkante meter

Hoe besparen op de crepi prijzen?

Ben jij toch best wel een beetje geschrokken van de crepi prijzen en wil je dan ook graag op één of meerdere manieren proberen te besparen op de kosten die er hiervoor in rekening worden gebracht? Dat is mogelijk. Wij verzamelden een aantal interessante bespaartips die we graag hieronder even voor jou op een rijtje zetten.

  • Kwantumkorting

Het is mogelijk om een soort van kwantumkorting te ontvangen op het ogenblik dat je er voor kiest om samen met bijvoorbeeld je buurman of iemand anders uit de buurt samen eenzelfde karwei toe te kennen aan hetzelfde bedrijf. Ben jij met andere woorden niet de enige die er aan denkt om een crepi gevel te realiseren, maar geldt dat ook voor iemand anders die je kent? Sla dan de handen in elkaar en met een beetje geluk ontvangen jullie beiden een interessante kwantumkorting op de eindfactuur.

  • Onderhoud de crepi gevel zo goed mogelijk

De keuze voor crepi is er eentje die altijd een bepaalde vorm van onderhoud met zich meebrengt. Door regelmatig en goed de gevel te onderhouden zal je steeds kunnen vaststellen dat vervuiling met snel vat krijgt op de gevel waardoor ook schade veel langer op zich laat wachten. Alleen mits een goed onderhoud is het dan ook mogelijk om echt lang optimaal te kunnen genieten van de mooiste uitstraling van jouw gevel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes