Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Eén van de voornaamste redenen waarom er door steeds meer mensen voor wordt gekozen om voor de afwerking van hun gevel de voorkeur te geven aan crepi is terug te vinden in het feit dat dit materiaal zeer eenvoudig te reinigen valt. Een crepi gevel mag dan wel een beetje onderhoud vereisen, dat neemt niet weg dat iedereen in principe wel de mogelijkheid heeft om deze uit te voeren. Wil jij ook graag jouw crepi reinigen, maar weet je niet goed hoe je hier precies aan moet beginnen of waar je allemaal rekening mee dient te houden? In dat geval zal je alle informatie waar je nood aan hebt kunnen vinden op deze pagina.

Hoe moet je crepi reinigen?

De manier waarop je crepi kan reinigen is altijd afhankelijk van de staat waarin de gevelpleister zich bevindt. Bovendien dient er natuurlijk ook te worden gekeken naar het type gevelbepleistering welke aan de gevel is aangebracht. Ben je, je niet meteen bewust van het type gevelpleister welke aan de gevel is aangebracht omdat je bijvoorbeeld een oudere woning hebt aangekocht waar reeds gevelbepleistering bij aanwezig was? In dat geval kan het interessant zijn om een beroep te doen op een reinigingsspecialist. Hij zal je namelijk meteen duidelijk kunnen maken om welk type van crepi het precies gaat.

De twee meest frequent geplaatste soorten van gevelbepleistering zijn uiteraard minerale crepi en een sierpleister op basis van siliconen. In eerste instantie is het reeds van belang om er bij stil te blijven staan dat een minerale krabpleister absoluut niet meteen hogedrukspuit mag worden gereinigd, in tegendeel. Doe je dat wel? Dan loop je een aanzienlijk risico om complete stukken te doen loskomen, zeker wanneer het pleisterwerk in kwestie reeds wat verouderd is.

Werd er gebruik gemaakt bij jouw gevel van een sierpleister op siliconenbasis? In dat geval is het wel mogelijk om gebruik te maken van een hogedrukspuit. Ook in dit geval dient er echter de nodige voorzichtigheid aan de dag te worden gelegd en moet er gebruik worden gemaakt van een lage druk. Te intensief gebruik van een hogedrukspuit kan er namelijk nog steeds voor zorgen dat er schade zal ontstaan en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Hoeveel kost crepi reinigen uitbesteden?

Op het ogenblik dat je vast moet stellen dat je crepi gevel vervuild is geraakt en er dus een reiniging aan te pas moet komen kan je twee dingen doen. Je kan er voor kiezen om de reiniging voor eigen rekening te nemen, maar het is vaak zo dat de meeste mensen er de voorkeur aan geven om de reiniging toch uit te besteden. In dit laatste geval is het dan uiteraard kwestie van een geschikte vakman te vinden en van je bovendien goed in te lichten over de prijs die je daarvoor moet betalen. Vooral dit laatste is iets waar we je graag een indicatie van geven zodat je geen sprong in het diepe hoeft te maken.

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Crepi gevel reinigen door vakman Gemiddeld tussen 6 & 12 euro per vierkante meter

Zoals de bovenstaande prijstabel duidelijk aangeeft kan er sprake zijn van een structureel verschil in kostprijs. Deze heeft alles te maken met het feit dat niet alleen het soort vervuiling waarvan sprake is, maar ook het aantal vierkante meter evenals de bereikbaarheid van de gevel allemaal hun invloed hebben op de uiteindelijke facturatieprijs. Let op, hoe groter de crepi gevel is die moet worden gereinigd, des te hoger het uiteindelijke prijskaartje zal uitvallen, maar des te beperkter de prijs per vierkante meter zal zijn.

Nog een laatste punt om rekening mee te houden is terug te vinden in het mogelijks laten herstellen van de crepi gevel. Een reiniging heeft namelijk eigenlijk maar weinig zin wanneer de gevel structureel is beschadigd. In dat geval is een herstelling laten uitvoeren dus absoluut vereist. Wil je de gevel niet alleen laten herstellen, maar zou je ze na afloop van de reiniging ook graag nog willen laten impregneren waardoor er een beschermlaag op wordt voorzien? In dat geval zullen ook hier uiteraard nog extra kosten aan verbonden zijn.

Toch zelf je crepi reinigen?

Wil je toch liever zelf je crepi gevel reinigen? Dat is mogelijk, zolang je maar voldoende voorzichtigheid aan de dag legt en je bij voorkeur reeds over een bepaalde kennis met betrekking tot het reinigen beschikt. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bijvoorbeeld geen goed idee om met de hogedrukspuit aan de slag te gaan. Wanneer je de druk te hoog instelt is de kans zeer groot dat de pleister wordt beschadigd met alle gevolgen van dien.

Naast bovenstaande is het ook belangrijk om goed uit te kijken voor het gebruik van allerhande huismiddelen zoals bijvoorbeeld azijn en bleekwater. Dit is het geval omdat crepi een kalkproduct is en kalk en zuren vormen absoluut geen goede combinatie, in tegendeel. Bleekwater zou in bepaalde situaties eventueel wel gebruikt kunnen worden, maar dan moet je in het achterhoofd houden dat dit uiteraard alles behalve een milieuvriendelijke oplossing is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes