Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer je een bestaande woning hebt aangekocht die reeds enkele jaren oud is, is de kans niet onbestaande dat de gevel waar het huis over beschikt haar beste tijd heeft gehad. Indien je deze wenst te renoveren is het wellicht een voor de hand liggende keuze om voor crepi te kiezen. Anderzijds is het ook mogelijk dat het huis dat je hebt aangekocht reeds is voorzien van een crepi gevel, maar deze door de tand des tijds is aangetast. Betekent dit dat je vrede moet nemen met die alles behalve fris ogende gevel? Uiteraard niet. Op deze pagina vertellen we je graag alles over crepi renovatie en de vele interessante voordelen die aan deze vorm van renovatie verbonden zijn.

Wanneer kiezen voor crepi renovatie

De keuze voor crepi is bij een renovatieproject voor veel mensen zeer voor de hand liggend. Dit geldt niet alleen voor mensen die bijvoorbeeld een huis hebben gekocht om ze te renoveren en vervolgens terug door te verkopen, maar ook voor mensen die zelf in de woning in kwestie hun intrek willen nemen. Crepi renovatie kan in de praktijk echter in twee verschillende situaties voorkomen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  1. De situatie waarin een compleet nieuwe crepi gevel moet worden gerealiseerd;
  2. De situatie waarin een bestaande crepi gevel moet worden hersteld;

De meeste mensen die zoeken op crepi renovatie zijn echter van plan om tijdens renovatiewerken aan hun huis een crepi gevel te voorzien. Dat is niet alleen interessant omdat crepi een vrij voordelig product is, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze in de praktijk relatief eenvoudig kan worden onderhouden.

Recht op garantie bij crepi renovatie?

Is er sprake van een beschadigde crepi gevel welke je wenst te renoveren? In dat geval is het altijd de moeite waard om na te gaan of er mogelijks nog een aanspraak kan worden gemaakt op de garantie van de aannemer die de crepi gevel heeft gerealiseerd. De garantieperiode die op dergelijke werkzaamheden moet worden gegeven bedraagt 10 jaar. Let wel, de garantie is enkel en alleen van toepassing op het ogenblik dat de schade niet te wijten is aan externe factoren. Bovendien is het zo dat scheurtjes die zich in de gevel hebben gevormd dan wel hersteld kunnen worden, ze blijven helaas wel altijd zichtbaar.

Het zomaar herstellen of renoveren van een crepi gevel heeft bovendien op de middellange tot lange termijn eigenlijk helemaal geen zin. Het is dan ook steeds van belang om op zoek te gaan naar de oorzaak van de schade. Is ze bijvoorbeeld het gevolg van een vochtprobleem of speelt er iets anders? Pas door het achterliggende probleem te achterhalen en te verhelpen is het mogelijk om nieuwe schade of problemen in de toekomst te voorkomen.

Hoe kan je een crepi gevel renoveren?

Op het ogenblik dat je hebt achterhaald welk probleem verantwoordelijk is voor de schade aan je crepi gevel is het belangrijk om verder te kijken naar de manier(en) waarop je deze schade kan oplossen. Is het voor jou niet duidelijk geworden welk probleem er aan de basis ligt van de schade die is opgetreden aan je crepi gevel? In dat geval wordt het sterk aangeraden om de situatie eerst even te laten bekijken door een gespecialiseerde vakman. Verder kan je een crepi gevel renoveren door gebruik te maken van de onderstaande twee werkwijzen:

1.) Crepi renovatie door nieuwe pleisterlaag met kalei

Een crepi gevel wordt vaak gerenoveerd op het ogenblik dat er sprake is van grote scheuren. In dat geval vallen deze namelijk niet zomaar in een handomdraai terug te werken en ook het gewoon schilderen van de gevel zal absoluut niet het gewenste effect met zich meebrengen, in tegendeel. Een interessante optie om dan voor te kiezen is gebruikmaken van kalei om de grote scheuren op te vullen. Op deze manier komen niet alleen vervelende oneffenheden in de gevel te verdwijnen, daarnaast zorgt de kalei ook nog eens voor een passende bescherming tegen vocht. In het merendeel van de gevallen is het bij crepi renovatie zo dat je rekening zal moeten houden met het realiseren van een compleet nieuwe pleisterlaag.

2.) Buitenvuller

Bij crepi renovatie kan er in bepaalde gevallen ook voor worden gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde ‘buitenvuller’. Op deze manier kunnen scheurtjes op efficiënte wijze worden hersteld en opgevuld. Je moet er wel rekening mee houden dat deze scheurtjes altijd op een bepaalde manier zichtbaar zullen blijven.

3.) Schilderwerken bij crepi renovatie

In bepaalde gevallen kan crepi renovatie overbodig zijn en volstaat het om de gevel gewoon te laten reinigen of deze te voorzien van een nieuw laagje verf. In het bijzonder wanneer de crepi gevel aanzienlijk is vervuild heeft deze reinigen doorgaans geen enkele zin. In dat geval kan deze schilderen de perfecte oplossing betekenen. Je dient er wel rekening mee te houden dat er voor het schilderen van crepi gebruik dient te worden gemaakt van speciale materialen en uiteraard ook een aangepaste verf. Op deze manier kan crepi renovatie gebeuren op niet alleen uiterst efficiënte wijze, maar ook zonder dat je rekening moet houden met hoge kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes