Is de kleur van de gevel van je woning door de jaren heen aangetast? Ben je niet meteen van plan om een volledig nieuwe crepilaag realiseren bij je gevel? In dat geval kan het altijd de moeite waard zijn om te kijken in de richting van crepi verf. Wat dit betreft is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende verfsoorten en RAL-kleuren. Veel mensen denken dat ze in principe wel zelf de mogelijkheid hebben om gevelverf aan te brengen, maar toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet zo voor de hand liggend is als het mogelijks in eerste instantie lijkt. Het wordt in de praktijk dan ook absoluut aangeraden om dit precisiewerk uit te laten voeren door een gespecialiseerde gevelschilder. In ieder geval, ben jij ook geïnteresseerd in het gebruik van crepi verf op jouw gevel? Lees dan zeker en vast even de informatie door welke is terug te vinden op deze pagina.
Inhoudsopgave
Welke crepi verf gebruiken?
Crepi schilderen kan gebeuren met verschillende soorten verf. Het wordt evenwel sterk aangeraden om acryllaatverf of silicaatverf te gebruiken. Welke van deze twee verschillende verfsoorten het meest geschikt is voor jouw gevel is evenwel afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Welke factoren dit zijn zal je kunnen ontdekken op deze pagina. In eerste instantie gaan we even verder in op de verschillende soorten crepi verf die er bestaan.
1.) Acrylverf
Wanneer er een buitenmuur dient te worden geschilderd wordt er daarvoor vaak gebruik gemaakt van acryllaatverf. Dit is het geval omdat ze een prima bescherming biedt tegen de invloed van de zon en tegelijkertijd toch de muur doet ademen. Op deze manier zal de meest optimale kleur aan de gevel ook veel langer behouden blijven. Indien je er voor kiest om gebruik te maken van acrylverven kan je rekenen op een aanzienlijk kortere droogtijd. Een niet onbelangrijk nadeel van dit type verf om in het achterhoofd te houden heeft betrekking tot het feit dat er meerdere lagen noodzakelijk zijn om ze volledig dekkend te maken.
2.) Silicaatverf
Een tweede type verf waar je zoals aangegeven gebruik van kan maken is silicaatverf. Het betreft hier een verfsoort welke werkelijk zeer geschikt is om te gebruiken bij crepi. Silicaatverven bladeren niet en bovendien staan ze bekend omwille van hun uiterst dampopen eigenschappen. Dit type verf staat er dan ook om bekend 98 procent aan vocht op te nemen om het vervolgens terug af te staan. Dit zorgt er voor dat ze eigenlijk als geen ander geschikt is om in te zetten als buitenverf. Bovendien beschermt deze verf ook tegen regen en is ze gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Stuk voor stuk goede redenen dus om er voor te kiezen om van deze silicaatverf gebruik te maken in combinatie met crepi.
Hoeveel bedragen de kosten van crepi verf?
In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die hun crepi willen laten schilderen er voor om dit karwei uit te besteden aan een professionele schilder. In dat geval kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs hiervoor is gelegen tussen de 25 & 35 euro per vierkante meter. Voor deze prijs zal je één grondlaag met primer en twee verflagen krijgen. De kostprijs die in rekening zal worden gebracht wordt wel nog beïnvloed door de ondergrond waar de gevel over beschikt evenals de kwaliteit van de verf en de totale oppervlakte welke moet worden gedaan. Bij een grotere oppervlakte die moet worden geschilderd spreekt het namelijk voor zich dat de kostprijs per vierkante meter naar omlaag gaat.
Er zijn erg veel mensen die denken dat ze het schilderen van de crepi aan hun gevel zelf wel kunnen doen. In principe zou dit een mogelijkheid kunnen zijn, maar toch wordt het in de praktijk sterk afgeraden om dit te doen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het foutief aanbrengen van de verf er voor kan zorgen dat de uitstraling van je huis op zeer negatieve wijze wordt beïnvloed. Kies je er uiteindelijk voor om het schilderen van je crepi uit te besteden aan een echte vakman? Maak dan altijd even op voorhand een afspraak en laat hem op basis van het karwei in kwestie een offerte maken. Vraag bij voorkeur bovendien bij meerdere professionele schilders een offerte op. Alleen op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je geen euro teveel betaalt voor het laten schilderen van je crepi.
Wat met een geïmpregneerde gevel?
Heb je er voor gekozen om je crepi gevel te impregneren omdat ze op die manier over een extra beschermlaag komt te beschikken? In dat geval dient er rekening mee te worden gehouden dat deze niet zomaar wanneer je dat wenst kan worden geschilderd. Voor een geïmpregneerde (crepi) gevel geldt namelijk dat ze de eerste vijf jaar niet mag worden geschilderd met een watergedragen verf. Dit is absoluut iets om rekening mee te houden!