Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Lang niet iedereen wil er voldoening mee nemen dat er bij zijn of haar woning een standaard voeg wordt gerealiseerd in de gevel. Dat hoeft ook helemaal niet. Tegenwoordig zijn er namelijk heel wat verschillende soorten voegwerk op de markt terug te vinden welke stuk voor stuk over een bijzonder detail beschikken. Neem nu bijvoorbeeld deze daggesneevoeg. Dit type voeg lijkt een horizontale streep in het voegwerk te hebben zitten waardoor haar karakter en uitstraling kan worden geaccentueerd. Ben jij ook wel te vinden voor de zeer specifieke look waar deze daggesneevoeg over beschikt en wil je graag te weten komen met welke kosten je voor dit type van voeg rekening dient te houden? We vertellen het je allemaal op deze pagina!

Wat is een daggesneevoeg precies?

Het is algemeen bekend dat je door het aanbrengen van een subtiel detail in het voegwerk vaak de mogelijkheid hebt om de volledige uitstraling van een gevel te beïnvloeden. Misschien wel het mooiste voorbeeld dat er op dit vlak op de markt is terug te vinden is de zogenaamde daggesneevoeg. Het betreft hier een soort van voeg waar een horizontale lijn in is terug te vinden. Deze lijn benadrukt het horizontale karakter van de gevel waardoor de klemtoon precies daar komt te liggen waar jij hem hebben wilt. In de praktijk is dit een zeer bijzonder type voeg welke door steeds meer mensen wordt toegepast bij de realisatie van hun gevel.

Hoeveel kost een daggesneevoeg realiseren?

Indien jij de voorkeur geeft aan een zogenaamde daggesneevoeg voor het voegen van de gevel van je woning zal je in eerste instantie voor jezelf moeten uitmaken of je dit type van voegwerk zelf kan realiseren of je deze toch maar gaat uitbesteden aan een professionele voeger. Het zelf realiseren van een daggesneevoeg levert je uiteraard altijd een financieel voordeel op, maar daar tegenover staat wel dat je geconfronteerd wordt met een grote verantwoordelijkheid. Blijkt het voegwerk niet helemaal te zijn zoals verwacht? Dan heb je er heel wat tijd in geïnvesteerd voor niets en moet je mogelijks nog extra kosten gaan maken.

 

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Daggesneevoeg Gemiddeld zo’n 30 euro per vierkante meter

 

Geef je er de voorkeur aan om het realiseren van een daggesneevoeg uit te besteden aan een gespecialiseerde voeger? Ga dan niet zomaar met de eerste, de beste partij in zee. Door het aanvragen van offertes bij verschillende bedrijven of voegers is het mogelijk om zomaar even een flinke som geld uit te sparen zonder dat je dient in te leveren op vlak van kwaliteit.

Hoe besparen op de kosten van een daggesneevoeg?

Het komt steeds vaker voor dat mensen over zeer specifieke eisen beschikken met betrekking tot de realisatie van het voegwerk bij hun gevel. Dat is allemaal natuurlijk leuk en aardig, maar er dient ook rekening te worden gehouden met de kostprijs die voor deze specifieke eisen dient te worden betaald. Ben jij toch een beetje geschrokken van de gemiddelde kostprijs waarmee je geconfronteerd kan worden bij het laten realiseren van een daggesneevoeg? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je mogelijks helpen om deze pijn een beetje te verzachten.

 

  • Tracht het voegwerk voor eigen rekening te nemen

In principe hoeft het zelf doen van het voegwerk voor je gevel niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Voor handige doe-het-zelvers kan het dan ook zomaar mogelijk zijn om een daggesneevoeg zelf te realiseren. Kan je zelf wel een aantal karweien uitvoeren, maar heb je geen enkele ervaring met dit type van voegwerk? Dan kan het mogelijks een aanrader zijn om uit te kijken naar een ander soort voegwerk om gebruik van te maken. Een platvolvoeg is bijvoorbeeld heel wat toegankelijker om te realiseren. Door zelf je voegwerk te doen kan je hoe dan ook heel wat geld besparen.

 

  • Neem een voeger uit je eigen omgeving in dienst

Mensen die op zoek gaan naar een geschikte voeger voor het realiseren van een daggesneevoeg gaan deze vaak wel erg ver zoeken. Het is perfect mogelijk dat een voeger die ver bij je vandaan is gevestigd in eerste instantie de beste prijs weet aan te bieden, maar hou je dan ook wel rekening met de mogelijke voorrijkosten die in rekening worden gebracht? Deze kosten kunnen oplopen tot wel 0,50 euro per kilometer waardoor ze bij het afleggen van een aanzienlijke afstand erg duur kunnen uitvallen. Ook hier kan je dus maar beter rekening mee houden!

 

  • Sla de handen in elkaar en bespaar!

Het is perfect mogelijk dat niet alleen jij, maar ook bijvoorbeeld je buurman op zoek is naar een geschikte partij om een daggesneevoeg te realiseren. In dat geval doen jullie er goed aan om de handen in elkaar te slaan en samen hetzelfde bedrijf of dezelfde vakman te contacteren. Wanneer deze een daggesneevoeg voor jullie allebei mag realiseren zal dat er altijd voor zorgen dat je kan rekenen op een interessante kwantumkorting. Mogelijks kan deze zomaar tot wel 10 procent bedragen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes