Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

In het bijzonder wanneer je de keuze hebt gemaakt om een oudere woning te kopen is de kans niet onbestaande dat je op een zeker ogenblik de gevel van je huis terug zal moeten metselen. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, alleen spreekt het voor zich dat je, je wel graag een beeld zal willen kunnen vormen van wat je nu precies mag verwachten. Een gevel opnieuw metselen is namelijk niet alleen op fysiek vlak vrij zwaar, daarnaast zal je natuurlijk ook graag een zicht willen hebben op de kostprijs die er aan verbonden is. In ieder geval, alles wat je graag wil weten over een gevel opnieuw metselen wordt duidelijk op het ogenblik dat je er voor kiest om de informatie door te nemen op deze pagina!

Factoren die de prijs van gevel opnieuw metselen beïnvloeden

Vooraleer we je specifiek gaan vertellen wat de gemiddelde kosten nu precies zijn voor het opnieuw metselen van je gevel is het belangrijk om te weten dat er heel wat verschillende factoren bestaan die dit prijskaartje kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat al deze diverse aandachtspunten en factoren bij jou duidelijk zijn hebben we ze alvast even in een handig en duidelijk overzicht geplaatst:

 

  • Dient er een nieuwe fundering te worden voorzien of niet?
  • Hoe groot is de oppervlakte van de opnieuw te metselen gevel?
  • Betreft het een spouwmuur of niet?
  • Van welke gevelsteen zal er gebruik worden gemaakt?

 

Het merendeel van de mensen die hun gevel terug willen laten metselen kiezen er bewust voor om dit karwei uit te besteden aan een gespecialiseerde metser. Dat is natuurlijk interessant omdat je op deze manier pas echt bent verzekerd van het meest optimale eindresultaat. Ben jij ook van plan om een beroep te doen op een ervaren metser? In dat geval spreekt het voor zich dat je geconfronteerd zal worden met iets hogere kosten dan wanneer je het metselen gewoon voor je eigen rekening zou nemen.

Hoeveel bedragen de kosten voor een gevel opnieuw metselen?

Zoals je reeds hebt kunnen lezen eerder op deze pagina is het zo dat een groot aantal verschillende factoren de kostprijs van een gevel opnieuw metselen kunnen beïnvloeden. Je persoonlijke voorkeur is hier voor een groot deel voor verantwoordelijk. In ieder geval hebben wij alvast enkele gemiddelde kosten met betrekking tot je gevel opnieuw metselen op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Type gevel / voegwerk Gemiddelde kostprijs
Opnieuw metselen van halfsteenmuur Gemiddeld 110 euro per vierkante meter
Opnieuw metselen van steenmuur Gemiddeld 230 euro per vierkante meter
Realiseren van een platte voeg Gemiddeld 35 euro per vierkante meter

 

Wanneer er rekening wordt gehouden met bovenstaande zal je kunnen vaststellen dat je voor een half steenmuur van twaalf vierkante meter een kostenplaatje zal moeten betalen van zo’n 1.300 euro. Prefereer je een snelbouw metselwerk? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat het uiteindelijke prijskaartje nog wat hoger zal komen te liggen.

 

De kosten zoals aangegeven in de hierboven terug te vinden prijstabel zijn niet alleen inclusief de aankoopprijs van de stenen, maar ook inclusief het cement, de voegspecie evenals de roosters, voegijzers en de andere mogelijke extra kosten waar je bij het opnieuw metselen van een gevel mee kan worden geconfronteerd. Betekent dit dat echt alles in deze prijzen zit verwerkt? Nee, de BTW evenals de mogelijke voorrijkosten die  door de metser in rekening gebracht kunnen worden zijn nog niet inbegrepen.

 

In nagenoeg alle gevallen wordt er door een metser voor gekozen om een bepaalde kostprijs voor het metselwerk per vierkante meter aan te rekenen. Dat is echter niet altijd zo. Er zijn ook vakmensen die zich prettiger voelen bij het in rekening brengen van een uurtarief. Dit laatste is voor de vakman dan misschien wel interessant, voor jou als eigenaar van de woning is dat eigenlijk helemaal niet het geval. Wanneer er een vaste prijs wordt afgesproken per vierkante meter is het namelijk zo dat je niet voor onverwachte, financiële verrassingen kan komen te staan. Dat is natuurlijk wel mogelijk op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een uurtarief. Maak dus in ieder geval duidelijke afspraken met de vakman die je inhuurt.

Gevel opnieuw metselen zelf doen of uitbesteden?

Het opnieuw metselen van een gevel heeft in principe niet zoveel voeten in de aarde. Wel moet je er rekening mee houden dat dit een karwei is welke uitermate precies moet gebeuren. Het laatste waar je namelijk op zit te wachten is dat je gevel schots en scheef komt te staan. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat er voor een gevel opnieuw metselen doorgaans altijd een beroep wordt gedaan op een professionele vakman. Wil je er zeker van zijn dat dit karwei uitbesteden je niet onnodig veel geld gaat kosten? In dat geval is het altijd interessant om offertes voor het opnieuw metselen van je gevel aan te vragen bij verschillende metsers.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes