Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Bij verschillende vormen van schade aan de gevel is het in principe zonder probleem mogelijk om deze te (laten) herstellen. Wat doe je echter op het ogenblik dat de gevel in die mate is aangetast dat een gewone renovatie geen optie meer is? In dat geval is het enige dat je kan doen de gevel in haar totaliteit laten vervangen. In deze situatie zijn er natuurlijk wel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Niet alleen is het namelijk zo dat een gevel volledig vervangen gepaard gaat met een stevig prijskaartje, daarnaast dien je er ook nog eens rekening mee te houden dat het voor de nodige overlast kan zorgen. Wil jij graag meer te weten komen over je gevel volledig vervangen? Dat is mogelijk door het nalezen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Hoeveel kost een gevel volledig vervangen?

De niet onaanzienlijke omvang van de werkzaamheden die gepaard gaan met een gevel volledig vervangen zorgen uiteraard voor een aanzienlijk kostenplaatje. Omwille van deze reden is het altijd van groot belang om de gevel grondig te laten controleren door een vakman vooraleer te beslissen om deze in haar totaliteit te vervangen. De schade moet namelijk echt zeer ernstig zijn wil je gevel volledig vervangen voordeliger uitvallen in vergelijking met het gewoon renoveren van de gevel. In ieder geval, ben jij benieuwd naar de verschillende kosten waar je rekening mee dient te houden bij een gevel volledig vervangen? Dat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de hieronder geplaatste prijstabel.

Soort karwei Gemiddelde kostprijs
Verwijderen van de voegen Ongeveer 35 euro per vierkante meter
Opnieuw voegen van de gevel Ongeveer 11 euro per vierkante meter
Vervangen van stenen in de gevel Ongeveer 10 euro per steen
Plaatsen van een nieuwe buitenmuur Ongeveer 170 euro per vierkante meter

 

Zoals je kan zien is een gevel volledig vervangen steeds een kwestie van het uitvoeren van verschillende karweien. Het spreekt voor zich dat niet alle karweien altijd dienen te worden uitgevoerd, maar dat even terzijde. De vakman die jouw situatie komt evalueren en adviseren zal hier het nodige uitsluitsel over kunnen geven. In ieder geval, wil je een volledig nieuwe gevel (laten) plaatsen? Dan zal je daar altijd een bepaalde kostprijs voor moeten betalen.

Verwijderen van de voegen

Blijft de structuur van de oorspronkelijke gevel behouden, maar worden de stenen vervangen? In dat geval moeten uiteraard ook de voegen worden verwijderd vooraleer de stenen uit de gevel gehaald kunnen worden. Indien de gevel slechts gedeeltelijk is beschadigd kan dit ook gewoon lokaal gebeuren. Voegen worden in het merendeel van de gevallen uitgeslepen of uitgehakt en dat gaat gepaard met een niet onaanzienlijk prijskaartje.

Vervangen van de stenen

Wanneer je de voegen uit de gevel hebt verwijderd wordt de staat van de verschillende stenen bekeken waarna de beschadigde stenen worden vervangen waar dat nodig is. Stenen die hersteld kunnen worden kunnen worden gereinigd en terug in de gevel geïntegreerd. Op deze manier kunnen de kosten voor een volledige gevel vervangen toch enigszins binnen de perken worden gehouden.

Opnieuw voegen van de gevel

Op het ogenblik dat de stenen voor je gevel zijn vervangen en schoon zijn gemaakt dienen de voegen terug te worden gedicht. Het is belangrijk dat dit gebeurt met dezelfde voegspecie als de rest van de gevel. Bovendien spreekt het voor zich dat ook hetzelfde type voeg moet worden gebruikt. Alleen op deze manier kan er namelijk een uniforme uitstraling worden gerealiseerd die een meerwaarde betekent voor jouw gevel en dus ook de woning.

Plaatsen van een nieuwe buitenmuur

De plaatsing van een nieuwe buitenmuur is één van de duurste vormen van renovatie die je kan uitvoeren. Dit heeft te maken met verschillende factoren. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld een nieuwe fundering worden voorzien. Deze fundering moet de basis vormen voor de nieuwe gevel. Dit is natuurlijk voor de hand liggend, maar veel mensen houden er geen rekening mee dat een nieuwe fundering realiseren niet alleen heel wat ruimte in beslag neemt, daarnaast zijn er ook meer dan aanzienlijke kosten aan verbonden.

 

De gevel volledig vervangen betekent niet alleen dat je rekening moet houden met de constructie evenals de uitstraling waarover ze beschikt of moet komen te beschikken, maar ook met bijvoorbeeld de isolatie die moet worden aangebracht. Het isolerende karakter van een huis is tegenwoordig van cruciaal belang. In een tijd waarin energie steeds duurder wordt is je woning grondig isoleren een absolute must. Afhankelijk van je keuze op vlak van isolatie dient er ook op dit vlak uiteraard rekening te worden gehouden met een bepaalde meerprijs.

Besparen op je gevel volledig vervangen?

Is jouw gevel volledig aan vervanging toe, maar vrees je toch een beetje voor de hoge kosten die daarmee gepaard gaan? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om bepaalde zaken zelf te doen. Door bijvoorbeeld zelf de voegen uit te slijpen is het mogelijk om een niet onaanzienlijk deel van de kosten uit te sparen. Bovendien is dit ondanks het feit dat het een fysiek wat lastiger karwei kan zijn wel iets dat je als eigenaar van het huis in principe zonder veel problemen zelf kan doen. Hoe dan ook, door zelf de handen uit de mouwen te steken wordt je gevel volledig vervangen zonder enige twijfel heel wat voordeliger.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes