Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het ogenblik dat je over een sterk vervuilde gevel beschikt welke je graag wil laten reinigen is de keuze voor zandstralen vaak al snel gemaakt. Dit heeft voor een groot deel te maken met de interessante voordelen die zandstralen met zich meebrengt. Deze voordelen zorgen er namelijk niet alleen voor dat je gevel efficiënt kan worden gereinigd, daarnaast is het ook nog eens zo dat het een relatief goedkope vorm van gevelreiniging is die je in principe niet snel zal moeten herhalen. Denk jij er eveneens aan om je gevel te laten zandstralen, maar wil je graag eerst een duidelijk zicht hebben op alle voordelen die aan deze reinigingsmethode zijn verbonden? Lees dan meteen verder, want we stellen ze allemaal aan je voor op deze pagina!

Voordeel 1: Zandstralen is voordelig

Met een kostprijs die is gelegen tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter kan er gerust worden gesteld dat zandstralen financieel behoorlijk interessant is. Uiteraard zijn er andere reinigingsmogelijkheden voor je gevel zoals bijvoorbeeld een stoom reiniging die voordeliger zijn, maar deze zijn dan ook niet geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om het meest hardnekkige vuil van je gevel te verwijderen zal je dan ook steeds kunnen vaststellen dat deze zandstralen wellicht op financieel vlak één van de financieel interessantste mogelijkheden is van allemaal.

Voordeel 2: Het meest hardnekkige vuil kan worden verwijderd

De tekst die onder het eerste voordeel is geplaatst zegt het eigenlijk al een beetje. Het zandstralen van je gevel is de meest aangewezen oplossing voor een gevel die te kampen heeft met hardnekkige vervuiling. Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig niet meer voor om hun gevel frequent te laten reinigen. Ze laten alles dan ook maar gewoon op hun beloop tot op het ogenblik dat het opvalt dat de gevel zwaar is vervuild. In dat geval is de kans groot dat een gewone, oppervlakkige reiniging niet meer zal volstaan waardoor er moet worden gekeken in de richting van een grondigere reinigingsmethode zoals zandstralen.

Bovenstaande is niet alles. Het komt tegenwoordig namelijk ook steeds vaker dat vandalen graffiti aanbrengen op de gevel van een huis. Dat is natuurlijk alles behalve leuk. Niet alleen zorgt het er voor dat de uitstraling van je woning wordt aangetast, daarnaast brengt het verwijderen van de graffiti ook altijd bepaalde kosten met zich mee. Je kan er in deze situatie gelukkig voor kiezen om de gevel te laten zandstralen. Door het zandstralen kan de graffiti van de gevel worden verwijderd waardoor deze haar oorspronkelijke uitstraling terugkrijgt.

Voordeel 3: Je gevel is meteen ook gerenoveerd

Het is van belang om er rekening mee te houden dat je voorafgaand aan het zandstralen van je gevel bepaalde voorzorgsmaatregelen moet nemen. Belangrijk is bijvoorbeeld om te controleren of de voegen van de gevel nog in goede staat zijn of niet. Is dat niet het geval? Dan wordt het sterk aangeraden om deze eerst te laten herstellen. Het is namelijk zomaar mogelijk dat het voegwerk tijdens het zandstralen nog meer wordt aangetast met alle gevolgen van dien. Net omwille van het feit dat er voorafgaand aan het zandstralen van je gevel bepaalde renovatiewerken vereist kunnen zijn wordt er vaak ook als voordeel aangehaald dat je gevel meteen voor een stukje is gerenoveerd.

Voordeel 4: Je kan lang genieten van het mooie resultaat van zandstralen

Net omdat zandstralen een bijzonder efficiënte en grondige reinigingsmethode is betekent dit dat je gedurende een lange tijd zal kunnen genieten van het eindresultaat. Dat is bij menig aantal andere reinigingsvormen niet het geval. Door er voor te kiezen om je gevel te laten zandstralen zal je dan ook met andere woorden altijd kunnen vaststellen dat je niet snel terug zal moeten investeren. Wel is het natuurlijk zo dat je er altijd goed aan doet om je gevel na het zandstralen grondig te blijven onderhouden. Alleen op die manier zorg je er voor dat een nieuwe manifestatie van vuil kan worden voorkomen.

Voordeel 5: Er kan een betere bescherming worden gerealiseerd

Tot slot is het altijd interessant om er na het zandstralen van je gevel voor te kiezen om een beschermingslaag aan te brengen. Door je gevel na het zandstralen ook te impregneren wordt er immers voor gezorgd dat bijvoorbeeld een nieuwe bekladding met graffiti niet meer zo lastig te verwijderen is als voorheen. De impregneerlaag zorgt er dan ook voor dat de gevel als het ware over een waterafstotend karakter komt te beschikken en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil je er niet alleen voor zorgen dat je gevel er nu mooi uit komt te zien, maar ben je op zoek naar een mogelijkheid waardoor ze haar authentieke uitstraling gedurende een lange periode zal weten te behouden? In dat geval is kiezen voor zandstralen in combinatie met het aanbrengen van een impregneerlaag altijd een zeer interessante keuze te noemen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes