Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Gevelreclame is van alle tijden. Daar waar er vroeger eigenlijk hoofdzakelijk van deze vorm van reclame gebruik werd gemaakt aan de gevels van bijvoorbeeld kantoor- of andere bedrijfsgebouwen kan er tegenwoordig worden vastgesteld dat ook steeds meer particulieren gevelreclame laten aanbrengen. Indien ook jij met dit idee speelt zijn er verschillende belangrijke vragen die je aan jezelf moet stellen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het gegeven of je al dan niet zelf kan bepalen of je gevelreclame laat aanbrengen, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat de opbrengsten die je ontvangt uit gevelreclame moeten worden aangegeven in de personenbelasting. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en kom alles over gevelreclame te weten!

Wat is gevelreclame precies?

Zoals de naam reeds laat vermoeden is gevelreclame een vorm van reclame welke op de gevel van je woning wordt aangebracht. Er wordt van gevelreclames vooral gebruik gemaakt om een soort van herkenbaarheid te creëren. Bedrijven evenals winkels en organisaties komen hierdoor meer in de spotlight te staan. Gevelreclame bestaat tegenwoordig in tal van verschillende vormen. Het kan hierbij dan ook gaan om reclameborden en gevelbelettering, maar wat ook te denken van lichtreclame? Wanneer ook jij van plan bent om gevelreclame op de gevel van je woning aan te brengen is het in ieder geval de moeite waard om even goed na te denken over het soort gevelreclame waar je uiteindelijk voor zal kiezen.

De voordelen van gevelreclame

In eerste instantie is het goed om te weten dat er een groot aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het inzetten van gevelreclame. Niet alleen valt dergelijke reclame namelijk zeer goed op, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze relatief voordelig is. Er wordt in de praktijk steeds vaker voor gekozen om gebruik te maken van lichtreclame. Deze is goed zichtbaar wanneer het donker is en beschikt over een bijzonder karakter. In vergelijking met gewone gevelreclame is het wel mogelijk dat deze net wat duurder uitvalt. Tot slot is gevelreclame eigenlijk geschikt voor elk type gevel en kenmerkt ze zich door een uitstekende duurzaamheid.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Door gebruik te maken van gevelreclame kan je zoals bovenstaande duidelijk heeft gemaakt dus rekenen op tal van interessante voordelen. Dat neemt echter niet weg dat er ook enkele nadelen zijn om rekening mee te houden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat er strenge regels voor gelden. Het is dan ook helemaal niet zomaar mogelijk om op je eigen houtje te beslissen om bepaalde gevelreclame aan te brengen zonder daarover te overleggen met de stad waarin je woonachtig bent. Gevelreclame moet altijd door de stad worden goedgekeurd, niet in het minst omdat ze er voor zorgt dat de uitstraling van de gevel en dus van de woning in kwestie kan aantasten. Bovendien kan gevelreclame over een afleidend karakter beschikken waardoor ze voorbijgangers of het verkeer kan beïnvloeden. Op deze manier kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het aanvragen van een vergunning voor gevelreclame

Zoals eerder op deze pagina reeds werd aangegeven is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat gevelreclame de uitstraling van je gevel aanzienlijk kan beïnvloeden en dus veranderen. Omwille van deze reden moet je er rekening mee houden dat het aanvragen van een bouwvergunning vereist kan zijn vooraleer de gevelreclame kan worden aangebracht. Voor meer informatie over de verplichtingen met betrekking gevelreclame waaraan je dient te voldoen is het aan te raden om even contact op te nemen met de stad of het dorp waarin je woonachtig bent. Alleen op deze manier voorkom je met zekerheid vervelende verrassingen.

Hoeveel kost gevelreclame?

Het is bijzonder lastig om aan te geven met welke precieze kosten je nu rekening moet houden voor wat het kopen en laten aanbrengen van gevelreclame betreft. Dit heeft alles te maken met het feit dat gevelreclame vandaag de dag in de meest uiteenlopende vormen en maten voorkomt. Ben je van plan om gewoon een reclamebord aan je gevel te laten plaatsen? Beschikt deze over een afmeting van 0,5 x 3,00 meter? In dat geval kan je rekening houden met een toegankelijk prijskaartje vanaf ongeveer 45 à 50 euro. Je kan er bovendien eveneens voor kiezen om je eigen logo of slogan op de gevel aan te laten brengen.

 

Hou er bij het laten creëren van gevelreclame rekening mee dat je geconfronteerd zal worden met verschillende, uiteenlopende kosten. Zo is er niet alleen de aankoopprijs voor de materialen waar gebruik van wordt gemaakt, daarnaast moet er eveneens rekening worden gehouden met het maken van het eventuele ontwerp. Dit ontwerp zou je mits je een beetje aanleg hebt er voor zelf kunnen maken via het internet, maar je kan dit ook uitbesteden aan een professional. Voor het maken van een ontwerp voor gevelreclame kan de kostprijs variëren van 50 tot wel 250 euro of meer afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes