Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het op gepaste tijdstippen uitvoeren van gevelrenovatie is van cruciaal belang voor niet alleen de uitstraling, maar ook de kwaliteit van je woning. Veel mensen die er aan denken om gevelrenovatie uit te voeren vragen in eerste instantie verschillende offertes aan. Dit is uiteraard zeer interessant, maar vaak schrikken ze van het kostenplaatje die hun gevelrenovatie met zich meebrengt. Het is dan ook een feit dat het renoveren van een gevel op financieel vlak een behoorlijke last kan zijn. In een poging de kosten voor de renovatiewerkzaamheden te drukken gaat men dan op zoek naar het bestaan van mogelijke subsidies. Helaas hebben we op dit vlak slecht nieuws voor jou.

Subsidie gevelrenovatie

Premie gevelrenovatie 2016

De Belgische overheid heeft er eind 2014 voor gekozen om de algemene subsidies voor verbouwingswerken af te schaffen. Dit geldt ook voor de subsidies die gedurende enige tijd weden toegekend voor het toepassen van gevelrenovatie. Het verdwijnen van deze subsidies heeft evenwel voor een aantal veranderingen op de markt gezorgd. Zo werden niet alleen verschillende materialen die gebruikt worden bij gevelrenovatie een stukje voordeliger, maar werd ook het uurtarief dat door bedrijven in rekening wordt gebracht verlaagd. Op deze manier blijft het uitvoeren van gevelrenovatie voor een grote doelgroep toch relatief betaalbaar. Ook door offertes bij verschillende professionele bedrijven op objectieve wijze te vergelijken kan je een behoorlijke som geld uitsparen.

Subsidie voor isolatie?

Eén van de belangrijkste factoren waar mensen bij het uitvoeren van gevelrenovatie rekening mee houden gaat schuil in de isolerende factor van de gevel. Het valt op het eerste zicht misschien niet zo op, maar via de gevel kan er heel veel warmte verloren gaan. Warme lucht beschikt namelijk over een stijgende werking. De warme lucht stijgt langs de gevel omhoog waarna het restant via het dak naar buiten verdwijnt. Het isoleren van een woning is tegenwoordig voor zowel de overheid als voor de eigenaars van het pand een top prioriteit geworden. Om er voor te zorgen dat het isoleren van een huis voor iedereen financieel toegankelijk blijft hebben de verschillende gemeenten in Vlaanderen er voor gekozen om bepaalde subsidies in het leven te roepen. Deze subsidies kunnen er voor zorgen dat je, mits de isolatie wordt geplaatst door een erkende aannemer kan rekenen op een aanzienlijke kostenbesparing. Helaas is het verbeteren van de isolerende factor van een gevel dus de enige vorm van gevelrenovatie die vandaag de dag nog (deels) wordt gesubsidieerd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes