Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Vroeger werd er eerder zelden voor gekozen om de gevel van een woning af te werken met behulp van inox. De tijden zijn op dat vlak echter duidelijk veranderd, want tegenwoordig vormt inox een zeer populaire vorm van gevelbekleding. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat ze een uitermate strakke en eigentijdse afwerking aan de gevel weet te geven, daarnaast realiseert ze ook een prima beschermlaag. Daarnaast kent inox ook een prima levensduur en vereist ze geen grote hoeveelheid onderhoud wat ze uitermate geschikt maakt voor het afwerken van jouw gevel. Denk jij er ook aan om gebruik te gaan maken van inox voor de gevel van jouw huis? In dat geval is het wel nog even de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals weergegeven op deze pagina.

Waarom kiezen voor een inox gevel?

Een inox gevel bleef lange tijd onder de radar. Wanneer je vroeger door de straten liep was de kans dan ook bijzonder klein dat je huizen zag opduiken die beschikten over een inox gevel. Tegenwoordig is daar echter verandering in gekomen. In het bijzonder de strakke afwerking die met behulp van inox kan worden gerealiseerd heeft veel mensen weten te overtuigen. Toch is dat zeker en vast niet de enige reden. Wij hebben alle voordelen die gepaard gaan met het realiseren van een inox gevel alvast even uitgebreid voor je op een rijtje gezet.

  • Een inox gevelbekleding staat er om bekend zeer milieuvriendelijk te zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat ongeveer 80 procent van alle inox wordt gemaakt op basis van schroot welke wordt gerecupereerd. De inox wordt bovendien voor honderd procent hergebruikt.
  • RVS is een roestvast materiaal en bestand tegen zoutcorrosie. Mede omwille van deze reden kan er tegenwoordig worden opgemerkt dat steeds meer mensen die een woning hebben aan zee er voor kiezen om de gevel daarvan af te werken met behulp van inox gevelbekleding.
  • Door gebruik te maken van een inox gevelbekleding kan je rekenen op een sterke en bovendien ook duurzame afwerking van de gevel van jouw woning. Op deze manier wordt dan ook een zeer aantrekkelijke (financiële) meerwaarde gecreëerd voor je woning.

Met welke nadelen dien je mogelijks rekening te houden?

Buiten de diverse, toch niet onaanzienlijke voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van inox als gevelbekleding bij je woning moet het gezegd dat er ook enkele vervelende nadelen aan verbonden kunnen zijn. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat roestvaste staalsoorten bijzonder gevoelig zijn voor chloor. Ook stadswater evenals bleekwater en zoutzuur kunnen een bijzonder agressief effect hebben op roestvast staal. Dit betekent onder meer dat je er rekening mee dient te houden dat je niet zomaar met eender welk product een reiniging van je inox gevel kan uitvoeren, in tegendeel. Andere nadelen waar je mogelijks de nodige aandacht aan zal willen besteden zijn de volgende:

  • Je moet er rekening mee houden dat inox gevelbekleding een bepaald onderhoud vereist. De vele inox soorten evenals soorten vuil kunnen er voor zorgen dat er een bepaalde, specifieke behandeling is vereist. Dit betekent dat je er in bepaalde gevallen beter niet voor kiest om zelf het onderhoud uit te voeren, maar je dit laat doen door een echte specialist.
  • Het is lang niet altijd zo dat de regen op eenvoudige wijze het staal kan reinigen, ook niet wanneer de inox is aangebracht op de gevel van een woning. Kan de regen het oppervlakkige vuil van je inox gevel niet wegspoelen? In dat geval is het altijd een aanrader om zelf de gevel op regelmatige tijdstippen schoon te maken. Dit brengt uiteraard een beetje extra werk met zich mee.

Hoe je inox gevel onderhouden?

Inox gevelbekleding is op verschillende vlakken een beetje een vreemde eend in de bijt. Op het ogenblik dat er sprake is van oppervlakkige beschadigingen aan de gevelbekleding zal je kunnen vaststellen dat de aanwezigheid van zuurstof er voor zorgt dat de beschermlaag zich op efficiënte wijze weet te herstellen. Het logische gevolg hiervan is dat er bij het gebruik van inox als gevelbekleding geen extra bescherming tegen corrosie moet worden aangebracht. Dit neemt niet weg dat het wel mogelijks interessant kan zijn om een nabehandeling te voorzien voor de inox gevelbekleding.

De wijze waarop je inox gevel dient te worden onderhouden is zoals eerder op deze pagina reeds gemeld een beetje afhankelijk van meerdere factoren. Een specifiek onderhoudsprogramma wordt dan ook niet zelden bepaald in functie van bijvoorbeeld de locatie waar het huis is terug te vinden. In de nabijheid van de zee is het bijvoorbeeld een aanrader om gebruik te maken van een zachte reiniging. In bepaalde situaties is het perfect mogelijk dat de inox voldoende wordt gereinigd door de regen. Des te gladder het oppervlak is, des te efficiënter de reiniging door de regen kan worden uitgevoerd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes