Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Niet alleen de uitstraling van je woning, maar ook het isolerende karakter waarover ze beschikt is van groot belang. Mensen kijken uiteraard in eerste instantie naar de uitstraling van de gevel, maar daarnaast moet het gezegd dat een goed geïsoleerde woning en gevel een behoorlijke besparing kan opleveren op de energiefactuur. Ben jij iemand die wel te vinden is voor het afwerken van de gevel met behulp van steenstrips, maar wil je ook het isolerende karakter van je woning niet uit het oog verliezen? In dat geval is kiezen voor isolatie met steenstrips mogelijks voor jou een zeer interessante keuze. Wil je graag meer te weten komen over isolatie met steenstrips? Dat is mogelijk door middel van de informatie op deze pagina!

Waarom kiezen voor isolatie met steenstrips?

Steenstrips zorgen er voor dat het mogelijk wordt om een bestaande gevel te isoleren zonder dat daarbij het karakter van een authentieke, bakstenen woning verloren gaat. Steenstrips worden dan ook in het meest klassieke geval verzaagd van echte bakstenen. Dit betekent dat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een echte bakstenen muur. Het plaatsen van de steenstrips gebeurt bovendien door middel van verlijming. Eveneens interessant om te weten is dat het zowel mogelijk is om steenstrips te plaatsen met als zonder voegwerk. Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld een oudere woning hebt gekocht welke nog niet over een gepaste gevelafwerking beschikt is het altijd de moeite waard om in de richting van steenstrips te kijken. Niet alleen kan je op deze manier een zeer mooie afwerking realiseren van je woning, daarnaast is het ook nog eens zo dat de isolatiewaarde van je huis structureel zal toenemen.

Hoe isolatie met steenstrips realiseren?

Tegenwoordig kiezen almaar meer mensen er voor om hun woning te isoleren en af te werken door gebruik te maken van isolatie gecombineerd met steenstrips. Dat heeft alles te maken met de verschillende, interessante voordelen die hieraan verbonden zijn, namelijk:

  1. De plaatsing van de isolatie met steenstrips kan zeer snel gebeuren;
  2. Je kan rekenen op een prima isolatiewaarde voor jouw woning;
  3. De isolatie met steenstrips hoeft niet veel plaats in beslag te nemen;

Belangrijk om te weten is wel dat isolatie met steenstrips op tal van verschillende manieren kan worden gerealiseerd. In principe onderscheiden we drie verschillende mogelijkheden. Voor welke van deze drie opties jij uiteindelijk zal kiezen zal niet alleen gebaseerd zijn op je persoonlijke voorkeur, daarnaast zal je ook graag willen kijken naar bijvoorbeeld het kostenplaatje dat er aan verbonden is evenals de impact die het heeft op jouw leefomgeving. Wij zetten de drie verschillende opties voor isolatie met steenstrips in ieder geval graag even uitgebreid voor jou op een rijtje.

1.) Steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel aanbrengen

Indien er geen spouwmuur voor handen is, is dit wellicht de meest interessante manier om isolatie met steenstrips te voorzien. De isolatie wordt in dit geval zoals je wellicht reeds kan vermoeden rechtstreeks bevestigd op de buitengevel. Dit gebeurt door middel van vijzen. Om er voor te zorgen dat er geen koude bruggen ontstaan rondom de ramen is het eveneens mogelijk om er voor te kiezen om de dagkanten af te slijpen. Ook deze kunnen op het ogenblik dat dit is gebeurd worden afgewerkt met behulp van isolatieplaten.

2.) Steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel met spouwmuur

Heeft je woning een luchtspouw? In dat geval is het eveneens mogelijk om de steenstrips met de isolatie rechtstreeks op de buitenmuur te bevestigen. Je dient er in dit geval wel rekening mee te houden dat de isolatie haar werk moet kunnen doen en dat is alleen maar mogelijk op het ogenblik dat de luchtspouw volledig luchtdicht is gemaakt. Dit is mogelijk door alle kieren en gaten goed af te dichten, maar nog beter is het om gebruik te maken van spouwmuurisolatie. Niet alleen wordt er op deze manier voor gezorgd dat het isolerende karakter van je woning nog beter wordt, daarnaast is ook luchtcirculatie meteen uitgesloten.

3.) Het weghalen van het buitenspouwblad

De derde en laatste optie is de meest ingrijpende. Het gaat hierbij namelijk om het verwijderen van het zogenaamde buitenspouwblad. De luchtspouw wordt op deze manier weggehaald waardoor de nieuwe isolatie meteen tegen de binnenmuren kan worden geplaatst. Hierdoor kunnen koudebruggen uitgesloten worden en zal je tegelijkertijd ook nog eens extra ruimte winnen om te isoleren. Zonder dat de gevel meer naar buiten wordt gebracht is het op deze manier mogelijk om tot zomaar even 10 centimeter dik te isoleren.

Hoeveel kost isolatie met steenstrips?

Zou jij ook graag jouw gevel willen afwerken met behulp van steenstrips en wil je meteen van de gelegenheid ook gebruikmaken om het isolerende karakter van je huis te verbeteren? In dat geval zal je ook graag willen weten met welke gemiddelde kosten je hiervoor rekening dient te houden. Dit wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Isolatie met steenstrips plaatsen Tussen 225 & 250 euro per vierkante meter

 

In de hierboven aangegeven kostprijs zijn niet alleen de steenstrips inbegrepen, maar ook de isolatie evenals de plaatsing. Op het ogenblik dat je er als doe-het-zelver voor kiest om zelf je steenstrips met isolatie te plaatsen kan je er in principe rekening mee houden dat je ongeveer één derde van de totale kostprijs zal kunnen uitsparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes