Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Er wordt tegenwoordig zeer vaak gesproken over keimwerk. Toch klinkt dit bij heel wat mensen ongetwijfeld nog een beetje onbekend in de oren. Dat heeft alles te maken met het feit dat er in de praktijk ook gewoon wordt gesproken over het aanbrengen van een silicaat verftechniek welke is gebaseerd op verstening van het bindmiddel met de minerale ondergrond. Het gevolg hiervan is een minerale en bovendien ook niet oplosbare verbinding tussen enerzijds de verf en anderzijds de ondergrond. Ben jij ook geïnteresseerd in het realiseren van keimwerk voor de gevel van je woning? Dan is het een echte aanrader om even de informatie door te nemen welke is terug te vinden op deze pagina!

Welke voordelen brengt keimwerk met zich mee?

Dat keimwerk door de jaren heen zo populair is geworden is het gevolg van de vele voordelen die er aan verbonden zijn. Ben jij ook van plan om jouw gevel af te werken met keimwerk, maar weet je nog niet helemaal wat je hier precies van kan verwachten? In dat geval is het de moeite waard om even de onderstaande voordelen te ontdekken:

 1. Keim verven staan er om bekend over een bijzonder hoge waterdamp doorlatendheid te beschikken van zomaar even 99 procent;
 2. Keim verf zal niet verkleuren door de invloed van anorganische aard-pigmenten;
 3. Keimwerk realiseert een zeer exclusieve uitstraling, mede door toedoen van haar 100 procent matheid;
 4. Keimwerk staat er om bekend over een bijzonder lange levensduur te beschikken;
 5. Een ondergrond die is gekeimd kan zonder probleem later terug worden gekeimd;

Bovenstaande voordelen maken duidelijk dat je gevel afwerken met behulp van keimwerk er niet alleen voor zorgt dat je kan rekenen op een zeer aantrekkelijke uitstraling, daarnaast is het ook nog eens zo dat je op deze manier bent verzekerd van een optimale duurzaamheid voor je gevel. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het absoluut de moeite waard kan zijn om er voor te kiezen om keimwerk toe te passen voor de afwerking van je gevel.

Keimwerk, een meerwaarde voor elke gevel

Eender van welk materiaal er gebruik wordt gemaakt voor wat de afwerking van de gevel betreft, in elk geval dient de gevel haar werk te kunnen blijven doen. Dit betekent niet alleen dat ze in staat moet zijn om te dragen wat er bovenop staat, maar ook de vochthuishouding dient optimaal te blijven. Wat al deze verschillende factoren betreft kan er worden gesteld dat keimwerk het allemaal perfect aan weet te pakken. Niet alleen betreft het hier dan ook een materiaal welke zoals eerder aangegeven waterdampdoorlatend en onbrandbaar is, daarnaast is ze ook zuurbestendig evenals onstatisch geladen. Dit alles zorgt er voor dat keimwerk in de praktijk eigenlijk aan elke gevel optimaal tot haar recht kan komen.

Hoeveel bedragen de kosten voor keimwerk?

De kostprijs welke je moet betalen voor het laten realiseren van keimwerk aan de geven is steeds afhankelijk van verschillende factoren. Buiten de kleur die er door jou wordt gekozen evenals de vereiste voorbehandeling vooraleer het aanbrengen van het keimwerk plaats kan vinden zijn er nog de volgende zaken waar je maar wat graag rekening mee zal willen houden:

 

 • De poreusheid waar de steen over beschikt;
 • Het kleurverschil in vergelijking met de huidige kleur;
 • Het merk van de verf en het feit of je deze zelf gaat kopen of niet;
 • De bereikbaarheid van de gevel (en dus het aantal steigers welke zijn vereist);
 • De totale oppervlakte van de muur of gevel welke van een keimlaag moet worden voorzien;
 • De onderbrekingen in de muuroppervlakten met ramen, roosters, etc.;

 

Op het ogenblik dat je de bovenstaande aandachtspunten mee in overweging hebt genomen zal je kunnen vaststellen dat het kostenplaatje van keimwerk aanzienlijk kan variëren. Wat de gemiddelde kosten voor keimwerk nu precies zijn wordt duidelijk middels de hieronder geplaatste prijstabel.

 

Type gevelafwerking Gemiddelde kostprijs
Keimwerk Tussen 25 & 55 euro per vierkante meter

 

Een belangrijk voordeel van het keimwerk is terug te vinden in de enorme veelzijdigheid waar het materiaal over beschikt. In de praktijk is het dan ook zo dat je steeds een keuze kan maken uit een ongelofelijk groot aanbod aan uiteenlopende kleuren. Ben jij bijvoorbeeld iemand die de voorkeur geeft aan een lichte kleur zoals wit of crème of ben je eerder te vinden voor rood, bruin, geel, blauw of groen? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je moet er bij het aanbrengen van keimwerk aan de voorgevel van je huis wel rekening mee houden dat de kleur goedgekeurd moet zijn door de stad of gemeente waarin je woonachtig bent.

 

Ben jij in ieder geval op zoek naar een mogelijkheid om de gevel van je woning op een kwalitatieve manier en geheel in de gewenste kleur af te werken? Is het bovendien voor jou van belang dat je kan rekenen op uitstekende dampdoorlatende eigenschappen? In dat geval mag het duidelijk zijn dat het overwegen van keimwerk een absolute aanrader is!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes