Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Voor de afwerking van de gevel van je woning kan je er tegenwoordig voor kiezen om een keuze te maken uit tal van verschillende opties. Veel mensen geven er op dit vlak de voorkeur aan om een crepi gevel te realiseren, maar je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om te kiezen voor een afwerking met kurk. Beide materialen beschikken uiteraard over hun eigen specifieke voor- en nadelen. Ben jij ook van plan om de gevel van je woning van een nieuwe afwerking te voorzien, maar twijfel je nog tussen kurk of crepi? In dat geval kan je met behulp van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina ongetwijfeld de juiste keuze maken.

Welke voordelen brengt kurk met zich mee?

In vergelijking met vroeger wordt er vandaag de dag veel vaker gebruik gemaakt van kurk voor wat de afwerking van een gevel betreft. Dit heeft te maken met verschillende factoren. In eerste instantie is er uiteraard de uitstraling waar kurk over beschikt. Met behulp van dit materiaal is het dan ook perfect mogelijk om een optimale afwerking van de gevel te realiseren. In het bijzonder voor mensen die graag een moderne uitstraling voor hun woning willen realiseren kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor kurk.

Het spreekt voor zich dat de uitstraling waar kurk over beschikt lang niet de enige reden is waarom het de moeite waard kan zijn om voor dit type afwerkingsmateriaal te kiezen. Het is dan ook zo dat er nog heel wat extra voordelen aan het gebruik van dit materiaal zijn verbonden. We hebben ook de overige voordelen van kurk even voor jou op een rijtje gezet:

  • Kurk beschikt over een thermisch isolerende werking. Dit zorgt er niet alleen voor dat het ontstaan van koudebruggen in huis een halt wordt toegeroepen, daarnaast kan je ook nog eens een mooie besparing op je energiefactuur realiseren.
  • Door te kiezen voor kurk realiseer je een sluitende, waterbestendige bescherming. Op deze manier wordt er een efficiënte extra beschermlaag gecreëerd voor je gevel die de levensduur aanzienlijk kan verlengen.
  • Kurk is een materiaal welke er om bekend staat over een ademend karakter te beschikken. Dit ademende karakter zorgt er voor dat je gevel dampopen blijft. Het vocht kan dan ook in de vorm van waterdamp ontsnappen.
  • Kurk staat er om bekend een uiterst duurzaam materiaal te zijn. Ze is dan ook opvallend kras- en slijtvast en heeft een meer dan behoorlijke UV-bestendigheid. Daarnaast is ze prima opgewassen tegen bijvoorbeeld muurzouten evenals een zilte lucht. Niet voor niets worden tegenwoordig steeds meer woningen die in de kuststreek zijn terug te vinden afgewerkt met kurk.

Bovenstaand overzicht maakt het voor jou meteen duidelijk dat er heel wat interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van kurk als afwerkingsmateriaal voor je gevel. Dit gezegd zijnde zijn er ook altijd een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld zo dat kurk niet door jezelf kan worden aangebracht op de gevel en bovendien is er ook soms sprake van onstabiele kleuren. Kan je daar best mee leven en zijn de voordelen die zijn verbonden aan kurk voor jou belangrijker? In dat geval is het altijd een goed idee om er voor te kiezen om de afwerking van jouw gevel met behulp van kurk te realiseren.

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Een tweede mogelijke afwerking voor je gevel kan worden gerealiseerd door gebruik te maken van crepi. Een crepi gevel heeft in eerste instantie een enorme bekendheid weten te verwerven door haar financieel interessante karakter. Dat is echter lang niet alles. Net zoals bij kurk het geval is moet het namelijk gezegd dat er ook aan de realisatie van een crepi gevel enkele zeer interessante voordelen zijn verbonden. Ook deze hebben we natuurlijk op een rijtje gezet:

  • De realisatie van een crepi gevel is financieel zeer interessant. Veel mensen hebben slechts een beperkt budget voor handen voor de afwerking van hun nieuwe of te renoveren woning waardoor de keuze voor crepi al snel gemaakt kan zijn.
  • Een tweede voordeel welke is verbonden aan crepi heeft betrekking tot het feit dat ze een extra beschermlaag creëert voor de onderliggende muur. Op het ogenblik dat er crepi op wordt aangebracht zal de muur die er zich onder bevindt optimaal worden beschermd tegen bijvoorbeeld de invloeden vanuit het weerbeeld.
  • Een crepi gevel vereist slechts een beperkte hoeveelheid aan onderhoud. Bovendien is het voor veel mensen perfect mogelijk om dit onderhoud volledig zelf uit te voeren zonder dat er daarvoor tussenkomst is vereist van een gespecialiseerd bedrijf.
  • Een crepi gevel is realiseerbaar in meer dan 800 verschillende kleuren. Dit zorgt er voor dat je altijd een afwerking kan realiseren volledig op basis van de door jou vooropgestelde verwachtingen.

Ben jij met andere woorden iemand die op zoek is naar een financieel interessante afwerking voor de gevel van je woning en wil je graag een extra beschermlaag kunnen realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een crepi gevel te overwegen. Ook het feit dat je een crepi gevel in principe perfect kan realiseren in een kleur naar wens zorgt er voor dat dit een veelzijdig materiaal is welke interessant kan zijn voor een groot aantal mensen. Klinkt dit alles voor jou ook als muziek in de oren? In dat geval zal de keuze voor crepi voor jouw situatie ongetwijfeld al snel zijn gemaakt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes