Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het realiseren van een afwerking met crepi voor je gevel is onder meer interessant omdat je op deze manier kan genieten van een mooie afwerking tegen een zacht prijskaartje. Dat gezegd zijnde spreekt het echter voor zich dat je niet zal willen dat je reeds na een beperkte tijd terug een extra investering moet gaan doen omdat de uitstraling van je gevel inmiddels enigszins slechter is geworden. Veel mensen stellen zich dan ook terecht de vraag welke levensduur er nu precies van toepassing is bij crepi. Geldt dat ook voor jou en wil je op deze vraag een duidelijk antwoord krijgen vooraleer te investeren? In dat geval kan de informatie welke is terug te vinden op deze pagina je daar zonder enige twijfel bij helpen.

Hoelang bedraagt de levensduur van crepi?

Er wordt door heel wat mensen vaak gesteld dat crepi niet interessant zou zijn omdat ze in vergelijking met verschillende andere afwerkingsmogelijkheden voor je gevel over een aanzienlijk beperktere levensduur zou beschikken. Dat is niet helemaal waar, in tegendeel. Het is namelijk zo dat je er bij crepi rekening mee dient te houden dat er verschillende soorten op de markt zijn terug te vinden. De exacte levensduur waar je op kan rekenen is niet in het minst afhankelijk van het type crepi waar gebruik van wordt gemaakt. We maken wat dat betreft een onderscheid tussen de volgende opties:

  1. Een minerale gevelpleister of crepi;
  2. Een synthetische gevelpleister of crepi;

Elk van bovenstaande varianten beschikt over diens eigen voor- en nadelen waardoor de levensduur aanzienlijk kan worden beïnvloed. Een bijkomend aspect waar je rekening mee dient te houden en welke de levensduur van je crepi behoorlijk kan beïnvloeden is de omgeving waar je woning in is terug te vinden. Betreft het een bosrijke omgeving en / of een omgeving waar sprake is van heel wat vervuiling die zich mogelijks kan manifesteren op de gevel? In dat geval moet je er rekening mee houden dat dit een niet onaanzienlijk effect kan hebben op de crepi gevel van je woning.

Welke garantie is er precies van toepassing bij crepi?

Wanneer je het hebt over de levensduur van crepi zal je aan jezelf ook altijd de vraag willen stellen hoe het nu precies zit met de garantie die er op deze manier van afwerken wordt geboden. Wel, op het ogenblik dat de crepi is aangebracht door een professionele vakman geldt in principe de beroepsaansprakelijkheid van 10 jaar. Dit betekent dat je bij problemen met je crepi gevel binnen deze termijn de aannemer kan contacteren en hij de schade eigenlijk moet gaan oplossen onder de garantie die hij moet naleven. Dat klinkt natuurlijk helemaal fantastisch, maar er is hier wel een niet onbelangrijk aandachtspunt aan verbonden. Je moet er namelijk rekening mee houden dat de garantie komt te vervallen op het ogenblik dat externe factoren hebben gezorgd voor de schade die aan de crepi gevel is ontstaan.

Kan je de levensduur van je crepi ook zelf beïnvloeden?

Veel mensen houden er geen rekening mee, maar het is op verschillende manieren mogelijk om de levensduur van je crepi op positieve wijze te beïnvloeden. De meest voor de hand liggende en meteen ook belangrijkste optie is om ze op regelmatige basis goed te onderhouden. Het onderhouden van een crepi gevel lijkt op het eerste zicht misschien een beetje lastig, maar dat is het niet. Je moet er dan wel even een beetje tijd voor voorzien, maar daar tegenover staat dat wat water doorgaans reeds voldoende is om de vervuiling van de gevel af te halen. Op deze manier ziet jouw crepi gevel er niet alleen altijd opperbest uit, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat mogelijke aantasting geen enkele kans krijgt. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil jij ook met zekerheid kunnen genieten van een optimale levensduur voor wat jouw crepi gevel betreft? Dan is het uitvoeren van een tijdig onderhoud een must!

Welke crepi kiezen voor een optimale levensduur?

Het is vanzelfsprekend dat iedereen bij de keuze die hij of zij maakt voor crepi wil kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur. Dit neemt evenwel niet weg dat de keuze voor een bepaald soort crepi in de praktijk ook altijd afhankelijk is van de exacte situatie waarin ze wordt gebruikt. Is er bijvoorbeeld sprake van een renovatie van een bestaande woning? In dat geval wordt het aangeraden om gebruik te maken van een minerale crepi. Dit niet in het minst omdat ze er voor zorgt dat de gevel nog optimaal kan ademen en omdat ze bovendien ook eventuele oneffenheden weet weg te werken. Ben je niet van plan om gebruik te maken van crepi bij de renovatie van een oudere woning, maar wil je ze gaan gebruiken om een nieuwbouw af te werken? In dat geval is het mogelijks interessanter om te kijken in de richting van een synthetische gevelpleister. Deze oogt niet alleen bijzonder strak, daarnaast blijft ze onder alle weersomstandigheden haar meest optimale uitstraling behouden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes