Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het milieu van onze planeet is verantwoordelijk voor een aantal soorten van gevelvervuiling. Niet alleen de invloeden uit het weer kunnen daarvoor zorgen, wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels die op de gevel terecht komen? Anderzijds is het bij het reinigen van de gevel ook belangrijk om rekening te houden met de mogelijke schade die er op deze manier aan het milieu kan worden veroorzaakt. Ben jij ook benieuwd naar de impact die het milieu kan hebben op de gevel van jouw woning en wat je zelf kan doen om de gevolgen van een gevelreiniging te beperken? Dit alles en nog zoveel meer wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina.

Gevelvervuiling uit het milieu

In eerste instantie moet er gekeken worden naar de verschillende invloeden uit het milieu die een bepaalde impact kunnen hebben op de staat en de uitstraling van de gevel. Wat dat betreft moet er in het bijzonder rekening worden gehouden met de volgende punten:

 

  1. De vervuiling uit de lucht die tegen de gevel aan wordt geslagen;
  2. Eventuele uitwerpselen van vogels die er op terecht komen;
  3. Aantasting van de gevel ten gevolge van roetaanslag;

 

Op het ogenblik dat er sprake is van een vervuiling van de gevel van je woning is het steeds van belang om goed te kijken naar de achterliggende oorzaak van de vervuiling. Dit is niet alleen noodzakelijk om de impact er van te doorgronden, daarnaast is het ook nog eens zo dat er alleen op deze manier een geschikte reinigingsmethode kan worden gevonden. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het milieu op tal van verschillende manieren de uitstraling evenals de staat van de gevel van je woning kan beïnvloeden.

Aandacht besteden aan het milieu bij gevelreiniging

Is jouw gevel ook om wat voor reden dan ook aangetast door de invloeden afkomstig uit het milieu? In dat geval zal je deze vervuiling zo snel mogelijk willen laten verwijderen. Dit kan op tal van  verschillende manieren gebeuren. Echter is het zo dat steeds meer mensen er tegenwoordig ook voor kiezen om de nodige aandacht te besteden aan het milieu wanneer ze de exacte vorm van gevelreiniging uitkiezen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het de moeite waard zijn om gebruik te maken van een biologische gevelreiniging.

 

Kiezen voor een biologische gevelreiniging betekent dat je kiest voor een reiniging die gebeurt met uitsluitend milieuvriendelijke en ‘groene’ producten. Deze producten zijn onschadelijk voor de mensen, maar ook voor de omgeving waarin ze worden gebruikt. Dat lijkt allemaal heel interessant, maar in de praktijk dient er ook rekening te worden gehouden met een niet onbelangrijk nadeel. Bij het toepassen van een biologische gevelreiniging is het namelijk zo dat niet elk type van vervuiling zomaar kan worden verwijderd. In het bijzonder wanneer er sprake is van hardnekkige vervuiling is dat toch allemaal net wat minder eenvoudig dan wanneer je er voor kiest om gewoon een chemische reiniging toe te passen.

Je gevel beschermen tegen invloeden uit het milieu

Niet alleen de vervuiling in de lucht en / of de uitwerpselen van vogels kunnen een bepaalde impact hebben op de gevel van je woning. Buiten deze factoren is het bijvoorbeeld ook zo dat er stil moet worden gestaan bij het weerbeeld. In het bijzonder slagregen en vorst zijn twee elementen die er voor kunnen zorgen dat je gevel in een mum van tijd behoorlijk wordt aangetast. Kan je hier preventief niets tegen ondernemen? Gelukkig wel. Door je gevel te voorzien van een passende beschermlaag is het immers perfect mogelijk om de impact van met name de weerelementen tot een minimum te beperken.

 

Een belangrijke vraag die veel mensen zich nu ongetwijfeld zullen stellen heeft uiteraard betrekking tot de manier waarop ze die extra beschermlaag kunnen aanbrengen. Wel, dat is erg eenvoudig. In eerste instantie moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de gevel grondig is gereinigd en er geen sprake is van beschadigingen. Controleer niet alleen de staat van het voegwerk, maar sta ook even stil bij met name de staat van de stenen of de andere gevelbekleding waarvan sprake is. Heb je dit gedaan? Dan gaan we je gevel beschermen tegen de invloeden uit het milieu!

 

Deze bescherming kan worden gerealiseerd door het voorzien van een impregneerlaag. Het betreft hier een niet zichtbare, waterafstotende laag die niet alleen doorslaand vocht voorkomt, maar ook mogelijke vervuiling van de gevel in geen tijd weet te verwijderen. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het milieu geen invloed meer heeft op de uitstraling van je huis terwijl je, je gevel ook nog eens kan wapenen tegen andere vormen van toekomstige vervuiling zoals bijvoorbeeld bekladding door toedoen van graffiti. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, indien ook jij je gevel graag wil beschermen tegen de verschillende invloeden die afkomstig zijn uit het milieu is het steeds een aanrader om een impregneerlaag te voorzien.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes