Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Vooraleer je er voor kiest om een crepi gevel te laten realiseren is het vanzelfsprekend dat je graag een beetje zal willen weten met welke factoren en kosten je zo allemaal rekening dient te houden. Een offerte crepi gevel aanvragen is uiteraard tegenwoordig erg eenvoudig, maar waar moet je nu precies allemaal op letten? Wil je er bovendien uiteindelijk altijd zeker van zijn dat je kan rekenen op de best mogelijke prijs voor jouw crepi gevel? In dat geval is het altijd een aanrader om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes voor een crepi gevel aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. In ieder geval, op deze pagina kan je precies terugvinden met welke punten je allemaal rekening moet houden bij het aanvragen en evalueren van een offerte crepi gevel.

Punt 1: Welke werken moeten er worden uitgevoerd?

In eerste instantie is het belangrijk om rekening te houden met de precieze werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Een offerte die wordt aangevraagd voor een crepi gevel hoeft namelijk lang niet altijd te betekenen dat er een volledig nieuwe afwerking moet worden voorzien. Omwille van deze reden dient er bij het aanvragen van een crepi gevel offerte altijd in eerste instantie te worden aangegeven welke werkzaamheden er nu precies uitgevoerd dienen te worden. Wat dat betreft kan je rekening houden met de volgende opties:

  • Het laten bepleisteren van de gevel met crepi;
  • Het reinigen van een bestaande crepi gevel;
  • Het herstellen of renoveren van een gevel met crepi;
  • Het laten schilderen van de crepi gevel voor een frisse uitstraling;

Punt 2: Van welk soort crepi wens je gebruik te maken?

Crepi komt in de praktijk in tal van verschillende vormen voor. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen een minerale gevelpleister en een synthetische gevelpleister. Beide vormen van crepi beschikken over diens eigen voor- en nadelen. Je moet jezelf dan ook altijd enkele vragen stellen vooraleer je een keuze gaat maken op vlak van het soort crepi. Ben je bijvoorbeeld van plan om de crepi aan te brengen in combinatie met isolatie of niet? Daarnaast is het ook altijd een goed idee om even te kijken naar de locatie waar je huis is terug te vinden. Een synthetische gevelpleister wordt bijvoorbeeld door veel mensen als optimaal ervaren omdat ze kras- en stootvrij is. Bovendien weert ze op efficiënte wijze het vuil af met als gevolg dat ze er langer echt schoon uit blijft zien. Het meest interessante voordeel van een minerale pleister heeft betrekking tot het feit dat het een zeer ecologisch materiaal is welke veel kleurvaster is in vergelijking met synthetische crepi.

Punt 3: Crepi combineren met isolatie of niet?

Een derde punt welke absoluut de moeite waard is om rekening mee te houden bij het aanvragen van een crepi gevel offerte heeft betrekking tot de mogelijke isolatie waar je gebruik van gaat maken. Veel mensen benutten het moment waarop ze crepi gaan aanbrengen op hun gevel om deze ook op gepaste wijze te laten isoleren. Ondanks het feit dat dit uiteraard enigszins zal zorgen voor een hoger prijskaartje moet het wel gezegd dat je door een goed geïsoleerde gevel ook altijd kan rekenen op een aantrekkelijke besparing op de energiefactuur. In principe is het isoleren van je crepi gevel dan ook altijd een investering die zichzelf binnen afzienbare tijd terug zal hebben verdiend. Ook dit is dan ook zeker en vast een punt om rekening mee te houden bij het aanvragen van een offerte crepi gevel.

Punt 4: Welke garantie wordt er precies aangeboden?

Eén van de belangrijkste redenen waarom het merendeel van de mensen er tegenwoordig nog altijd voor kiest om de realisatie van een crepi gevel uit te besteden aan een professional heeft betrekking tot de garantie die dan op de werkzaamheden kan worden gegeven. Wat dit betreft kan je er in principe altijd rekening mee houden dat er sprake is van de zogenaamde ‘aansprakelijkheidsgarantie’. Deze garantie heeft een looptijd van 10 jaar en kan altijd worden aangesproken wanneer er zich binnen deze periode problemen voordoen met betrekking tot de crepi gevel die je hebt laten realiseren. In principe zijn er aan aanspraak kunnen maken op deze garantie twee grote voorwaarden verbonden, namelijk:

  1. De crepi gevel is gerealiseerd door een professionele vakman;
  2. Er mag geen sprake zijn van schade door externe factoren of invloeden;

Het tweede punt is belangrijk om rekening mee te houden. Is de schade aan de crepi namelijk opgetreden door bijvoorbeeld weersinvloeden of door (extreme) vervuiling? In dat geval zal er geen beroep gedaan kunnen worden op de aansprakelijkheid van 10 jaar van de aannemer. Bovendien wordt er ook verwacht dat je als eigenaar van de woning de crepi gevel op gepaste wijze gaat onderhouden. Doe je dat niet? Dan is het mogelijk dat ook dat uiteindelijk een reden is voor de aannemer om onder de garantieperiode van 10 jaar uit te komen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes