Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Heb je in je huis te maken met een vochtige gevel of misschien wel één of meerdere vochtige binnenmuren? In dat geval is het steeds van belang om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Wanneer je de situatie te lang ongemoeid laat zullen die vervelend ogende vochtplekken niet alleen verder lopen over de muren, daarnaast zal ook het leefklimaat binnen in huis aanzienlijk slechter worden. Heb jij ook te maken met één of meerdere vochtproblemen in je huis en ben je daarvoor op zoek naar een concrete en efficiënte oplossing? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie voor wat het aanvragen van een vochtbestrijding offerte betreft.

Met welk vochtprobleem heb je te maken?

Bij het aanvragen van een offerte voor vochtbestrijding is het niet meer dan normaal dat je in eerste instantie duidelijk aangeeft met welk probleem je nu precies te maken hebt. Het ene vochtprobleem is namelijk het andere niet. Wat dit betreft moet je dan ook steeds in je offerte-aanvraag duidelijk vermelden om welke van de onderstaande vochtproblemen het gaat:

  • Opstijgend vocht;
  • Doorslaand vocht;
  • Vochtproblemen in de kelder;
  • Manifestatie van condensatievocht;
  • Eén of meerdere lekken in de leidingen in huis;

Het type oplossing welke zal worden voorgesteld is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem in kwestie. Je dient er wat dit betreft niet alleen rekening mee te houden dat de kosten behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn, daarnaast is het soms vereist om kleine verbouwingen te doen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een ventilatiesysteem bij condensatievochtproblemen. Hoe dan ook, probeer het probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven in de offerte-aanvraag en het gespecialiseerde bedrijf zal precies aangeven op welke manier het probleem het best kan worden opgelost.

Waar komt het vochtprobleem precies voor?

Vochtproblemen kunnen zich op tal van verschillende manieren laten opmerken. Het is belangrijk om bij je offerte-aanvraag duidelijk aan te geven waar de vochtproblemen zich precies bevinden en bovendien ook hoe lang je ze reeds vast moet stellen. Hoe langer een vochtprobleem de mogelijkheid heeft gehad om zich te manifesteren, des te moeilijker het wordt om ze (op voordelige wijze) op te lossen. Het mag dan ook duidelijk zijn, zo snel mogelijk bij vaststelling van een vochtprobleem een offerte voor vochtbestrijding aanvragen is een absolute must op het ogenblik dat je de zaak niet erger wil laten worden.

Is er sprake van verschillende locaties in je woning waar het vochtprobleem in kwestie opduikt of is er sprake van meerdere vochtproblemen? In deze gevallen is het altijd een aanrader om alle problemen in één keer te laten oplossen. Alleen op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat de uiteindelijke factuur ten allen tijde zo beperkt mogelijk kan worden gehouden. Let wel, een duidelijke omschrijving van elk individueel probleem is dan een absolute must. De vakman zal hoe dan ook de situatie even ter plaatse komen bekijken.

Wanneer moet de vochtbestrijding worden uitgevoerd?

Geef bij het aanvragen van een vochtbestrijding offerte altijd duidelijk aan wanneer je wenst dat de vochtbestrijding wordt uitgevoerd. Hou er wel rekening mee dat hier in de praktijk niet zelden een beetje van kan worden afgeweken. Is er sprake van een acuut vochtprobleem waarvoor er meteen actie is vereist? In dat geval moet je er rekening mee houden dat de vochtbestrijding zomaar een stukje duurder kan worden dan in eerste instantie het geval zou zijn geweest. Hou er bij het plannen van de vochtbestrijding bovendien rekening mee dat er mogelijks nog andere voorafgaande werkzaamheden plaats dienen te vinden.

Hou rekening met de voorrijkosten

Op het ogenblik dat je de vochtbestrijding offerte ontvangt zal je kunnen vaststellen dat er verschillende soorten kosten in staan opgenomen. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de kosten voor de vochtbestrijding op zich, maar ook om bijvoorbeeld de mogelijke voorrijkosten die er aan je aangerekend kunnen worden. Deze kosten kunnen afhankelijk van de locatie van de vakman en de afstand die deze dient af te leggen behoorlijk oplopen. Op het eerste zicht mag het dus wel zo zijn dat een verder afgelegen vakman de financieel meest interessante vochtbestrijding voor je kan uitvoeren, maar controleer ook altijd alle extra kosten die in rekening worden gebracht. Alleen op deze manier voorkom je vervelende verrassingen.

Welke garantie wordt er gegeven op de vochtbestrijding?

Tot slot is het bij het aanvragen van een vochtbestrijding offerte ook altijd een aanrader om even stil te blijven staan bij de mogelijke garantie die er aan je wordt aangeboden op de vochtbestrijding in kwestie. Wat bijvoorbeeld wanneer het probleem binnen de kortst mogelijke keren terug opduikt? Welke mogelijke garantie wordt er in deze situatie geboden? Het is altijd de moeite waard om hier even nadrukkelijk naar te vragen. Vochtbestrijding kan afhankelijk van de vereiste oplossing gepaard gaan met een stevig prijskaartje waardoor je een zo optimaal mogelijke return on investment wil hebben. In het merendeel van de gevallen is de garantie gewoon goed geregeld waardoor je bij eventuele problemen zonder fout contact kan opnemen met het bedrijf die voor jou de vochtbestrijding heeft uitgevoerd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes