Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van spuitkurk zorgt er voor dat steeds meer mensen er voor kiezen om gebruik te maken van dit afwerkingsmateriaal. Dit geldt niet in het minst voor wat de gevel van hun woning betreft. Indien ook jij van plan bent om gebruik te maken van spuitkurk is het altijd de moeite waard om daarvoor meerdere offertes aan te vragen. Door het aanvragen van verschillende offertes zal je immers kunnen vaststellen dat je meteen een geschikte vakman zal kunnen vinden die het mogelijk maakt om spuitkurk aan te brengen op de gevel van je woning tegen een toegankelijk prijskaartje. Wil jij precies weten waar je rekening mee dient te houden bij het aanvragen en evalueren van spuitkurk offertes? Dat is mogelijk door de onderstaande informatie te raadplegen!

Welke werkzaamheden dienen er precies te worden uitgevoerd?

Bij het aanvragen van offertes spuitkurk is het natuurlijk belangrijk om eerst voor jezelf uit te maken waarvoor je de offertes nu precies wenst te ontvangen. Mensen die zoeken op deze zoektermen zijn namelijk absoluut niet altijd zomaar op zoek naar een partij om een volledig nieuwe spuitkurk gevel te realiseren, in tegendeel. Niet zelden wordt er gewoon gezocht naar een geschikte vakman om bijvoorbeeld de spuitkurk gevel waar de woning reeds over beschikt te reinigen of te renoveren. In ieder geval, de werkzaamheden waarvoor je een spuitkurk vakman kan zoeken zijn de volgende:

  • Het realiseren van een nieuwe spuitkurk gevel;
  • Het herstellen van een bestaande spuitkurk gevel;
  • Het reinigen van een vervuilde spuitkurk gevel;

Van welk soort spuitkurk moet er gebruik worden gemaakt?

Ben jij van plan om de gevel van je huis af te werken met behulp van spuitkurk? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om voor jezelf te bepalen van welk type korrel je gebruik wenst te maken. Wat dit betreft is het mogelijk om een keuze te maken uit twee verschillende opties, namelijk:

  • Fijne korrels;
  • Grove korrels;

In principe mag het dan wel mogelijk zijn om beide type korrels te gebruiken voor het bekleden van de buitengevel van je woning, je moet er wel steeds rekening mee houden dat vooral de grove korrels worden gebruikt. Spuitkurk met fijne korrels wordt hoofdzakelijk gebruikt binnenshuis omdat ze daar voor een zeer nette en strakke afwerking kan zorgen. In ieder geval, vooraleer offertes aan te vragen voor het aanbrengen van spuitkurk aan je gevel is het altijd van belang om voor jezelf uit te maken waar je voorkeur nu echt naar uitgaat.

Wanneer dienen de werkzaamheden uitgevoerd te worden?

Bij het aanvragen van spuitkurk offertes dien je ook altijd een indicatie te geven met betrekking tot wanneer de werkzaamheden precies uitgevoerd dienen te worden. Je dient er in de praktijk wel altijd rekening mee te houden dat het mogelijk is dat het project wat later dan staat gepland wordt uitgevoerd. Dit omdat het aanbrengen van spuitkurk bijvoorbeeld altijd moet gebeuren onder droge omstandigheden. Is het met andere woorden slecht weer of heeft het de voorbije dagen stevig geregend waardoor de gevel nat is komen te staan? In dat geval zal je er altijd rekening mee moeten houden dat het aanbrengen van spuitkurk aan je gevel zal worden uitgesteld tot op het ogenblik dat deze terug is opgedroogd.

Offertes voor spuitkurk gevel vergelijken

Het is nog altijd een slechte gewoonte van veel mensen om zomaar in zee te gaan met de eerste, de beste vakman die ze vinden voor het uitvoeren van het gewenste karwei. Dat is niet interessant omdat je op deze manier geen enkel vergelijkingsmateriaal hebt. Dit betekent dat je in de praktijk eigenlijk altijd teveel zal betalen. Ben je dus met andere woorden van plan om een spuitkurk gevel te laten realiseren? Dan is het steeds de moeite waard om een offerte-aanvraag in te dienen bij verschillende bedrijven of vakmannen. Op het ogenblik dat je de offertes hebt ontvangen kan je deze op objectieve wijze vergelijken om zodoende op het einde van de rit tot de beste keuze te kunnen komen. Wil je graag met zekerheid de meest interessante spuitkurk offertes kunnen ontvangen? Hou dan rekening met de volgende tips:

  • Wees duidelijk bij het aanvragen van de offertes. Zorg voor een goede, heldere omschrijving waardoor de vakman precies weet wat er van hem wordt verwacht.
  • Denk goed na over mogelijke extra werkzaamheden welke uitgevoerd dienen te worden. Ondanks het isolerende karakter van spuitkurk is het namelijk zo dat er doorgaans wordt aangeraden om nog een soort van ‘echte’ isolatie te voorzien.
  • Hou niet alleen rekening met de kostprijs van de spuitkurk, maar ook met de mogelijke extra kosten die aangerekend kunnen worden op de spuitkurk offerte. Het gaat hierbij uiteraard onder meer om de zogenaamde voorrijkosten. Om deze zoveel mogelijk binnen de perken te houden is het altijd aan te raden om de voorkeur te geven aan een vakman die bij jou in de buurt is terug te vinden.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes