Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Steeds meer mensen zijn er in geïnteresseerd om voor de afwerking van hun gevel gebruik te maken van crepi. Dit heeft niet alleen te maken met het vrij scherpe prijskaartje dat gepaard gaat met deze afwerkingsmethode, wat bovendien ook te denken van het feit dat ze een extra beschermlaag creëert voor jouw gevel? Daarnaast staat crepi er eveneens om bekend prima gecombineerd te kunnen worden met isolatiemateriaal. Op deze manier wordt niet alleen het wooncomfort verbeterd, daarnaast wordt er uiteraard ook een financiële meerwaarde gerealiseerd voor je woning. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het toepassen van crepi op je gevel en wil je graag meer te weten komen over de prijzen van de verschillende crepi soorten? Dan ben je op deze pagina alvast zonder enige twijfel aan het juiste adres!

Hoeveel bedragen de minerale crepi prijzen?

In eerste instantie kan je er voor kiezen om gebruik te maken van minerale crepi. In deze situatie is er sprake van gevelbepleistering welke bestaat uit kalk en / of cement aangevuld met niet alleen zand, maar ook vulstof en kleurpigmenten. Uiteraard is het laatste ‘ingrediënt’ voor deze gevelpleister welke nog ontbreekt water. Het resultaat van deze samenstelling is een crepilaag die waterdamp doorlatend is. Omwille van deze reden is deze vorm van crepi bijzonder in trek om te gebruiken bij de renovatie van oudere huizen.

Een niet onbelangrijk voordeel van minerale crepi is terug te vinden in het feit dat ze in één enkele laag kan worden aangebracht. Op deze manier werkt ze mogelijke oneffenheden aan de gevel op efficiënte wijze weg. Ben je bovendien op zoek naar een mogelijkheid om structuur aan te brengen aan de gevel van je woning? Ook dan is er voor kiezen om een minerale kalkpleister te gaan toepassen absoluut een interessante keuze. Nadat de pleister is aangebracht kan er finaal een patroon in worden gekrabd waardoor er naar deze vorm van crepi niet zelden wordt verwezen als een ‘krabpleister’.

Ben jij ook wel geneigd om voor jouw woning gebruik te maken van minerale crepi, maar wil je eerst wel nog even achterhalen welke kosten hiervoor mogelijks in rekening worden gebracht? Dat wordt meteen duidelijk wanneer je er de onderstaande prijstabel gaat bekijken.

Type minerale crepi Gemiddelde kostprijs
Minerale crepi zonder isolatie Gemiddeld zo’n 65 euro excl. BTW
Minerale crepi met isolatie Gemiddeld zo’n 90 euro excl. BTW

De bovenstaande kosten worden in rekening gebracht per vierkante meter. Let op, wanneer het slechts gaat om een zeer bescheiden project is het mogelijk dat de vakman er voor kiest om geen prijs per vierkante meter, maar wel per uur te hanteren.

Hoeveel bedragen de synthetische crepi prijzen?

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is kiezen voor synthetische crepi. Een dergelijke vorm van crepi is in het bijzonder aangeraden op het ogenblik dat je jouw gevel eveneens wenst te bekleden met isolatie. De crepi doet dan dienst als afwerkingslaag. Synthetische crepi wordt doorgaans niet in één keer aangebracht. Ze bestaat dan ook in principe altijd uit drie verschillende lagen. Dat zorgt er voor dat er iets meer tijd in het aanbrengen van de crepi gaat zitten, maar anderzijds levert dat ook een aantal interessante voordelen op. Het is namelijk zo dat een synthetische gevelpleister heel wat elastischer is op vlak van structuur in vergelijking met een minerale gevelpleister. Dit betekent dat ze veel minder snel scheurt.

Kies je voor synthetische crepi? Dan ben je verzekerd van een egaler uitzicht in vergelijking met wanneer je kiest voor een minerale kalkpleister. Deze is bovendien ook kras- en stootvrij. Door te kiezen voor een synthetische crepi wordt er eveneens voor gezorgd dat je gevel wordt gevrijwaard van vervelende aantastingen zoals schimmels, mossen en algen. Het enige nadeel wat aan deze vorm van crepi is verbonden is terug te vinden in het feit dat ze niet zo kleurvast is in vergelijking met minerale crepi. Wanneer dit voor jou niet meteen een probleem is kan het zeker en vast een interessante optie zijn om te kijken in de richting van synthetische crepi.

Spreken de interessante voordelen die zijn verbonden aan synthetische crepi jou ook wel aan? Ben je daarom van plan om eveneens voor deze vorm van crepi te kiezen? In dat geval vertellen we je middels de onderstaande prijstabel nog even graag met welke kosten je voor deze vorm van crepi ongeveer rekening dient te houden.

Type synthetische crepi Gemiddelde kostprijs
Synthetische crepi zonder isolatie Gemiddeld 75 euro per vierkante meter
Synthetische crepi met isolatie Gemiddeld 110 euro per vierkante meter

Eender voor welke van de twee bovenvermelde soorten van crepi je uiteindelijk ook mag kiezen, het is altijd belangrijk om niet zomaar met de eerste, de beste vakman in zee te gaan. Zoals zo vaak het geval is geldt namelijk ook voor het aanbrengen van crepi dat de kosten die in rekening gebracht kunnen worden aanzienlijke verschillen kunnen vertonen tussen de diverse partijen die dit karwei kunnen realiseren. Alleen door goed te vergelijken ben je dus op het einde van de rit echt verzekerd van de scherpst mogelijke kostprijs voor jouw crepi gevel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes