Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het ogenblik dat je de gevel van je woning wenst te renoveren is het normaal dat je niet alleen rekening zal willen houden met de uitstraling die op deze manier wordt gerealiseerd, maar ook met de prijzen die er voor in rekening worden gebracht. Wat dat betreft is de keuze voor steenstrips bij veel mensen al snel gemaakt. Deze keuze is ook vrij voor de hand liggend, want steenstrips niet alleen bijzonder snel te plaatsen, daarnaast zijn ze ook nog eens prima te combineren met isolatie voor een optimaal eindresultaat. Ben jij ook wel te vinden voor het afwerken van je gevel met steenstrips, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben van het prijskaartje waar je rekening mee moet houden? Je ontdekt alles over de steenstrips prijzen door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Prijzen steenstrips zonder isolatie

Vooraleer je er voor kiest om steenstrips aan te brengen op je gevel moet je een belangrijke vraag beantwoorden. Ga je namelijk gebruikmaken van steenstrips met of zonder isolatie? In het laatste geval worden de steenstrips rechtstreeks op de gevel aangebracht. Dat is zo op het ogenblik dat de buitenmuren reeds zijn voorzien van isolatie. Wanneer dat niet het geval is wordt het sterk aangeraden om vooraleer de steenstrips te bevestigen eerst een laag isolatie te voorzien. Door het niet voldoende isoleren van je woning is het namelijk niet alleen mogelijk dat je met een hogere energiefactuur zal worden opgezadeld aan het einde van het jaar, daarnaast kan het ook zomaar gebeuren dat het wooncomfort op negatieve wijze wordt beïnvloed. Uiteraard zit je op geen van deze beide nadelen te wachten. In ieder geval, ben je benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor steenstrips zonder isolatie? Deze worden meteen duidelijk door het raadplegen van de hieronder terug te vinden prijstabel!

 

Type steenstrips Gemiddelde kostprijs
Steenstrips zonder isolatie Gemiddeld zo’n 175 à 200 euro per vierkante meter

Prijzen steenstrips met isolatie

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die gebruik willen maken van steenstrips er voor om deze te combineren met isolatie. De manier waarop dat gebeurt is echter altijd afhankelijk van de situatie in kwestie. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden, niet alleen om het meest optimale eindresultaat te kunnen bekomen, maar ook omdat je anders zomaar onverhoopt tegen extra hoge of onverwachte kosten aan kan lopen. In ieder geval, de verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van steenstrips gecombineerd met isolatie aan de gevel van je woning zijn de volgende:

1.) Steenstrips met isolatie bij een spouwmuur

Beschikt jouw huis over een spouwmuur welke nog niet is geïsoleerd? In dat geval is het bij het aanbrengen van steenstrips aan de gevel altijd het interessantst om dit te doen gecombineerd met het isoleren van de spouwmuur. De steenstrips worden in dit geval dan ook rechtstreeks aangebracht op de gevel van je huis.

2.) Steenstrips met isolatie zonder spouwmuur

Beschikt je woning niet over een spouwmuur? In dat geval wordt het aangeraden om de gevelisolatie langs de buitenkant van de gevel aan te brengen. Waarom niet binnen? Omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat er door te kiezen voor buitenisolatie een soort van isolerende schil om je gevel wordt geplaatst. Hierdoor kunnen koudebruggen op uitermate efficiënte wijze worden voorkomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door te kiezen voor buitenisolatie gecombineerd met steenstrips eveneens geen ruimte in je interieur dient prijs te geven. Zo sla je twee vliegen in één klap. Het aanbrengen van buitenmuurisolatie bij steenstrips gebeurt bij voorkeur door gebruik te maken van isolatieplaten of panelen.

3.) Steenstrips met isolatie bij verwijderen van spouwmuur

Een derde optie is natuurlijk dat je er voor kiest om de aanwezige spouwmuur te verwijderen. Het spreekt voor zich dat dit een bijzonder drastische oplossing is welke gepaard gaat met aanzienlijke renovatiewerken. Toch is dit een bijzonder effectieve manier van isoleren in combinatie met steenstrips. Op de plaats waar de spouw zich voorheen bevond worden isolatiepanelen geplaatst waarna deze vervolgens (uiteraard) met behulp van de steenstrips worden afgewerkt.

 

Afhankelijk van de gekozen optie kan je er rekening mee houden dat je voor het laten plaatsen van steenstrips in combinatie met isolatiepanelen of isolatieplaten kan rekenen op een gemiddelde kostprijs welke is gelegen tussen de 200 & 250 euro per vierkante meter. Wil je er zeker van zijn dat je kan genieten van het laagst mogelijke prijskaartje? In dat geval is het altijd een goede keuze om offertes aan te vragen bij meerdere partijen!

Hoe besparen op de steenstrips prijzen?

Wil je graag besparen op de kosten die zijn verbonden aan steenstrips? In dat geval is het niet alleen aan te raden om offertes bij verschillende bedrijven op te vragen, daarnaast doe je er ook steeds goed aan om bijvoorbeeld rekening te houden met de mogelijke extra kosten. Kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf of een vakman bij jou uit de buurt kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je geconfronteerd wordt met veel lagere voorrijkosten. Door te kiezen voor steenstrips gecombineerd met isolatie ligt de éénmalige kostprijs bovendien dan wel een stukje hoger, op termijn ben je altijd verzekerd van een interessant financieel voordeel. Ook dat is dan ook zeker iets om rekening mee te houden bij het evalueren van de steenstrips prijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes