Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de gevel waar je woning over beschikt haast continue wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden uit de omgeving. Veel mensen denken dan in het bijzonder aan de impact die bijvoorbeeld de regen en de wind hebben op de gevel, maar dat is lang niet alles. Een belangrijke vervuiler van onze gevel is namelijk roet. In het bijzonder wanneer je woonachtig bent in een druk stadscentrum is de kans bijzonder groot dat je jouw gevel op regelmatige basis even zal moeten reinigen om op die manier de roetaanslag te kunnen verwijderen. Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor gemanifesteerd roet welke aan de gevel van jouw huis is terug te vinden? Dan is het absoluut de moeite waard om even rekening te houden met de hieronder aangegeven informatie over roet verwijderen van gevel!

Hoe ontstaat aanslag door roet aan de gevel?

Roet is een vuil iets. Niet alleen is het zeer verontreinigend voor ons milieu, daarnaast is het ook nog eens zo dat het behoorlijk wat schade kan aanbrengen aan onze woning. Het onderdeel van ons huis dat het meest vatbaar is voor roetaanslag is natuurlijk de gevel. Dit roet is afkomstig van de auto’s die haast continue voorbij onze woning rijden en een bepaalde uitstoot realiseren. Ondanks het feit dat we dit niet meteen zien is het zo dat het roet tegen de gevel aan kan slaan waarna er vervelende aanslag op ontstaat. De aanslag die wordt veroorzaakt door roet is zwart en kan er na verloop van tijd voor zorgen dat de gevel van jouw huis een wat grauwe uitstraling zal krijgen. Het is vanzelfsprekend dat, dat niet de bedoeling is waardoor mensen in dit geval steevast op zoek gaan naar een interessante oplossing.

 

Ondanks het feit dat aanslag door roet aan de gevel iets is wat niet vanaf het begin een in het oog springend probleem is moet het wel gezegd dat dit na verloop van tijd een stevige doorn in het oog kan zijn van de eigenaars van het pand in kwestie. Op het ogenblik dat je over een donker kleurige gevel beschikt is dit niet nog niet meteen zo’n probleem, maar wanneer je er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om een strakke, lichte gevel te realiseren wordt dat natuurlijk wel even iets anders. In ieder geval, moet jij vaststellen dat de gevel van je huis is vervuild door roetaanslag en wil je daar nu iets tegen gaan doen? Dan zal de onderstaande informatie je daar ongetwijfeld een stevig handje bij kunnen helpen!

Welke gevelreiniging bij roet aan de gevel toepassen?

Is er sprake van roetaanslag aan de gevel van je woning en wil je deze graag laten verwijderen? In dat geval is het vooral kwestie van het uitzoeken van een geschikte reinigingstechniek. Wat dat betreft wordt er vooral gekeken in de richting van vochtstralen. Dat er vooral naar een dergelijke, toch wel zware reinigingsmethode wordt gekeken heeft voor een groot deel te maken met het feit dat roetaanslag een vorm van vervuiling is die alles behalve eenvoudig kan worden verwijderd. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat roetaanslag vaak gedurende een aanzienlijke tijd de mogelijkheid krijgt om zich te manifesteren. Je zal namelijk niet vanaf het eerste moment de aanwezige roetaanslag gaan verwijderen, in tegendeel. Dat hoeft in principe ook niet, maar hoe langer je wacht, des te meer tijd de roetaanslag heeft om zich te manifesteren en des te moeilijker het wordt om de vervuiling op een zo voordelig mogelijke wijze te verwijderen.

 

In ieder geval, voor het verwijderen van roet wordt er dus in het merendeel van de gevallen voor gekozen om gebruik te maken van vochtstralen. Het betreft hier een middel welke doorgaans bestaat uit een mengeling van zand, kalk of glasparels. Vooraleer er gebruik wordt gemaakt van vochtstralen is het belangrijk om na te gaan of de ondergrond is opgebouwd uit een sterke steensoort of niet. Is dat niet het geval? Dan bestaat het risico dat de ondergrond wordt beschadigd met alle gevolgen van dien. Vooraleer er gebruik kan worden gemaakt van vochtstralen is het tot slot ook van belang om na te gaan of het aanwezige voegwerk in goede staat is of niet. Is dat niet het geval? Dan zullen deze eerst moeten worden hersteld.

Hoeveel kost roet verwijderen van de gevel?

Heb jij het ook wel gehad met het feit dat jouw gevel een ietwat grauwe uitstraling heeft gekregen? Wil je deze dan ook graag laten reinigen waardoor de roetaanslag komt te verdwijnen? In dat geval zal je natuurlijk ook graag stil willen blijven staan bij de kosten die hieraan verbonden zijn. Dit wordt meteen duidelijk met de hieronder geplaatste prijstabel.

 

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs
Vochtstralen voor roet verwijderen Zo’n 13 euro per vierkante meter

 

Het toepassen van vochtstralen op een gevel laat je bij voorkeur altijd doen door iemand die over voldoende kennis van zaken beschikt. Alleen op deze manier wordt niet alleen voorkomen dat de ondergrond wordt beschadigd, daarnaast ben je ook altijd verzekerd van het meest optimale eindresultaat. Door offertes aan te vragen bij meerdere experts ben je tot slot ook altijd verzekerd van de scherpst mogelijke kostprijs voor jouw gevelreiniging bij roetaanslag.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes