Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Vroeger kon er worden vastgesteld dat het merendeel van de huizen steeds over hetzelfde type voegwerk beschikten. Dat is tegenwoordig heel wat minder het geval. Het feit dat er op de markt vandaag de dag heel wat verschillende soorten voegen zijn terug te vinden ligt hier ongetwijfeld mee van aan de basis. De schaduwvoeg is zo’n bijzonder type voeg welke een beetje vergelijkbaar met een verdiepte voeg zorgt voor een soort van schaduweffect. Zou jij ook graag willen kunnen genieten van de unieke uitstraling die kan worden gecreëerd met behulp van een schaduwvoeg? Neem dan zeker even uitgebreid de informatie door welke is terug te vinden op deze pagina.

Wat is een schaduwvoeg precies?

Een schaduwvoeg is een voeg welke is afgesneden onder een hoek van 45 graden. Dit zorgt er voor dat er een aantrekkelijke schaduwkering kan worden gerealiseerd bij de muur of gevel in kwestie. In het merendeel van de gevallen staat de onderkant van de voeg gelijk aan het niveau van de stenen. Dit terwijl de bovenkant net wat meer binnen lijkt gekeerd te zijn. Op het eerste zicht lijkt de schaduw die door middel van een schaduwvoeg kan worden gerealiseerd slechts een detail, maar in de praktijk kan ze wel degelijk zorgen voor een belangrijke extra touch en dus een visuele meerwaarde voor jouw gevel.

Welke voordelen zijn er verbonden aan een schaduwvoeg?

Elk type voeg welke je zou kunnen laten realiseren bij jouw muur of gevel brengt natuurlijk bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Dat is niet anders in het geval van een schaduwvoeg. In eerste instantie is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat de keuze van een bepaald type voeg steeds geheel persoonlijk is. Dit betekent dat een bepaald voordeel voor iemand anders mogelijks een nadeel kan zijn. Misschien ben jij bijvoorbeeld wel helemaal weg van het schaduweffect van een schaduwvoeg terwijl iemand anders er helemaal niets aan vindt. In ieder geval, ben je benieuwd naar de voordelen die zijn verbonden aan een schaduwvoeg? Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet.

  1. Het schaduweffect welke wordt gecreëerd door middel van een schaduwvoeg zorgt voor een bijzonder effect. Daardoor wordt jouw gevel nog meer een eye-catcher!
  2. De kostprijs waar je rekening mee dient te houden voor het realiseren van een schaduwvoeg ligt in lijn met deze van een platvolvoeg. Dit maakt een schaduwvoeg tot één van de voordeligste soorten voegen die er bestaan.

Van verschillende soorten voegen die er gerealiseerd kunnen worden is bekend dat ze niet zomaar door eender welke doe-het-zelver aangebracht kunnen worden. Dat geldt slechts in beperkte mate voor een schaduwvoeg. In principe betreft het hier dan ook een vrij toegankelijk type voeg die wellicht ook gewoon door jou zelf kan worden verwezenlijkt. Wil je toch liever geen risico nemen en vertrouw je meer op een echte vakman? Dan is het altijd interessantst om dit karwei gewoon uit te besteden. Voor de kostprijs hoef je het eigenlijk helemaal niet te laten, in tegendeel.

Hoeveel kost een schaduwvoeg realiseren?

Het is algemeen bekend dat de complexiteit van een type voeg bepalend is voor het kostenplaatje dat je er voor moet betalen. Op dit vlak kan je een schaduwvoeg perfect vergelijken met een platvolvoeg. Dit betekent dat ze eigenlijk niet zo erg veel voeten in de aarde heeft waardoor een gespecialiseerde voeger er niet zoveel tijd aan zal moeten besteden. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die voor een schaduwvoeg aangerekend kunnen worden? Raadpleeg dan snel de onderstaande prijstabel!

Soort voegwerk Gemiddelde kostprijs
Schaduwvoeg Tussen 8 & 12 euro per vierkante meter

Hoe besparen op de kosten van een schaduwvoeg?

De prijstabel zoals hierboven aangeven heeft reeds duidelijk gemaakt dat er aan de realisatie van een schaduwvoeg eigenlijk slechts zeer beperkte kosten zijn verbonden. Dit neemt echter niet weg dat het altijd interessant kan zijn om nog een extra besparing te kunnen realiseren. Hoe je dat nu precies kan doen voor het realiseren van een schaduwvoeg wordt duidelijk gemaakt door de hieronder geplaatste, interessante bespaartips.

  • Maak aanspraak op een mogelijke kwantumkorting

Wist je dat je over de mogelijkheid beschikt om een kwantumkorting te krijgen op het ogenblik dat je bijvoorbeeld meer dan één karwei aan hetzelfde bedrijf toekent? Het kan hierbij gaan om een tweede karwei van jezelf, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de handen in elkaar te slaan met je buurman. Door beiden een opdracht aan dezelfde voeger uit te besteden is het mogelijk om samen te genieten van een interessante kwantumkorting. Hoeveel deze precies zal bedragen zal uiteraard worden bepaald door de voeger in kwestie.

  • Ga in zee met een voeger uit de buurt

Wil je besparen op de kosten voor het realiseren van een schaduwvoeg? Staar je dan vooral niet alleen maar blind op het prijskaartje dat per vierkante meter aan voegwerk wordt aangerekend. Hou ook altijd rekening met de mogelijke extra kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de voorrijkosten welke per kilometer in rekening worden gebracht. Door te kiezen voor een voeger uit jouw eigen buurt kan je deze extra kosten in ieder geval zo beperkt mogelijk houden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes