Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van spuitkurk voor het afwerken van de gevel waar je woning over beschikt zal je direct kunnen vaststellen dat deze in een groot aantal verschillende kleuren leverbaar is. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want op deze manier realiseer je meteen de gewenste uitstraling zonder dat je nog rekening dient te houden met allerhande extra kosten. Echter is het mogelijk dat de uitstraling van je gevel met spuitkurk na een bepaalde periode zal worden aangetast, bijvoorbeeld door toedoen van de weersomstandigheden. In dat geval zal je er wellicht aan denken om je spuitkurk (terug) te laten schilderen. Is dat echter wel mogelijk en met welke kosten moet je dan precies rekening houden? Het wordt allemaal duidelijk door het raadplegen van onderstaande informatie!

Kan je spuitkurk schilderen?

De belangrijkste vraag die je, je zal stellen is natuurlijk of het wel of niet mogelijk is om spuitkurk te schilderen. Dat is geen probleem, alleen dien je wel rekening te houden met het feit dat de verf dampopen en ademend moet zijn. Op het ogenblik dat je er voor kiest om een ander type verf te gebruiken zal je kunnen vaststellen dat het dampopen karakter van je gevel verloren gaat. Het gevolg daarvan is dat je geconfronteerd kan worden met vochtproblemen die zullen optreden en dat zal je natuurlijk koste wat het kost willen voorkomen. In principe is dit het enige aandachtspunt waar je rekening mee moet houden op het ogenblik dat je de aangebrachte spuitkurk aan je gevel wenst te (laten) schilderen.

Wanneer je spuitkurk (terug) schilderen?

De spuitkurk die werd aangebracht aan je gevel laten schilderen is dus zonder al teveel problemen mogelijk. Dit hoeft evenwel niet meteen te betekenen dat je dit ook echt moet doen. Spuitkurk laten schilderen is dan ook in principe slechts noodzakelijk op het ogenblik dat je bijvoorbeeld je spuitkurk gevel met een witte kleur in een ander kleurtje wenst te stoppen. Moet je vaststellen dat de kleur van je spuitkurk gevel door de jaren heen aanzienlijk is aangetast, maar lijkt het vooral te gaan om oppervlakkige vervuiling? In dat geval is het ook altijd een aanrader om eerst even een reiniging van je spuitkurk gevel te doen. Je kan dit overigens voorkomen door de spuitkurk regelmatig met behulp van een tuinslang af te spoelen. Op deze manier voorkom je immers dat het vuil zich aan de gevel manifesteert.

Een extra belangrijke vraag die wel eens wordt gesteld en die enigszins in lijn ligt met de vraagstelling op deze pagina heeft betrekking tot het feit of het nu al dan niet mogelijk is om een geverfde gevel te voorzien van spuitkurk. Vaak wordt gedacht dat dit zomaar mogelijk is, maar het tegendeel is waar. Je zal er in eerste instantie dan ook voor moeten kiezen om de aangebrachte verf van de gevel te verwijderen. Pas wanneer dit is gebeurd kan vervolgens een laag met spuitkurk worden aangebracht. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden op het ogenblik dat je wenst over te gaan tot het aanbrengen van spuitkurk op je gevel.

Zelf spuitkurk schilderen of toch maar beter uitbesteden?

Heb je besloten dat je de spuitkurk aan je gevel gaat schilderen? In dat geval zal je nog een keuze moeten maken tussen twee verschillende opties. Het is namelijk mogelijk om de spuitkurk aan de gevel zelf te schilderen, maar je kan er ook voor kiezen om dit karwei uit te besteden aan een gespecialiseerde partij. In principe gaat de voorkeur van de meeste mensen uit naar het laatste. Dit mag dan wel een duurdere keuze zijn, daar staat tegenover dat je er op deze manier wel honderd procent zeker van kan zijn dat het schilderen op een zo correct mogelijke manier gebeurt. Bovendien kan je ook niet geconfronteerd worden met de gevolgen van het toepassen van een foutieve verf die niet over een dampopen karakter beschikt.

Kies je er voor om de spuitkurk zelf te schilderen? Dan hoef je natuurlijk alleen maar rekening te houden met het kopen van de vereiste verf. Op het ogenblik dat je dit karwei gaat uitbesteden aan een expert is dat niet het geval. Dan moet je natuurlijk nog altijd de aankoopprijs van de verf betalen, maar daarnaast is er ook de kostprijs van de arbeid die wordt uitgevoerd door de vakman. Je kan voor het laten schilderen van de spuitkurk op je gevel rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje welke is gelegen tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter. Sta er bovendien ook bij stil dat de professionele schilder doorgaans altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening brengt. Deze kosten worden per kilometer aangerekend en liggen doorgaans ergens rond de 0,50 euro.

Wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat het schilderen van de spuitkurk aan je gevel gebeurt tegen een zo interessant mogelijk prijskaartje? Ga dan niet met de eerste, de beste partij in zee en kies er altijd voor om de offertes die je ontvangt grondig te vergelijken. Op deze manier kan je zeer efficiënt een aardig bedrag uitsparen op je factuur voor het schilderen van de spuitkurk die aan je gevel is aangebracht.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes