Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

In de praktijk is het voor veel mensen vaak onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een snijvoeg en een knipvoeg. Dat dit verschil niet meteen duidelijk is, is te wijten aan het feit dat beide soorten voegen in principe op min of meer dezelfde manier worden gerealiseerd. Toch is het bij het aanschouwen van de twee soorten voegen meteen duidelijk waar het verschil zich nu precies in bevindt. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het realiseren van een snijvoeg bij jouw woning en wil je daar nu graag meer over te weten komen? Dan is het de moeite waard om de onderstaande informatie even door te nemen.

Wat is een snijvoeg precies?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het zo dat de snijvoeg en de knipvoeg heel wat gelijkenissen vertonen. Dat neemt echter niet weg dat de uitstraling van beide soorten voegen aanzienlijk verschilt. Daar waar een knipvoeg uitsteekt ten opzichte van de steen geldt dat namelijk niet voor de snijvoeg. Bij deze laatste worden er dan ook inhammen gemaakt in de voeg. Omwille van het feit dat de werkwijze bij beide soorten voegen in principe vrij gelijk is moet het gezegd dat dit geen geschikte voeg is voor doe-het-zelvers. Het aanbrengen van een snijvoeg vereist een bepaalde kennis die je in principe alleen maar bij een gediplomeerde voeger terug zal vinden. Wanneer het voor jou van belang is dat je het voegen van de muren van je woning zelf kan doen is het dus wellicht interessanter om even te kijken in de richting van een ander type voeg.

Hoeveel kost het realiseren van een snijvoeg?

Het feit dat je genoodzaakt bent om voor het realiseren van een snijvoeg een vakman in te schakelen zorgt er voor dat je eigenlijk in de basis niet zoveel kan besparen op de kosten van je snijvoeg. Dat is natuurlijk vervelend, maar je bent er op deze manier wel zeker van dat het eindresultaat aan je verwachtingen zal weten te voldoen. Helaas is het ook zo dat het maken van een snijvoeg, zeker bij grotere oppervlakken ook een behoorlijk tijdrovende kwestie kan zijn. Dit zorgt er voor dat je rekening dient te houden met een prijskaartje die in lijn ligt met deze van een knipvoeg en dus hoger ten opzichte van een zogenaamde platvolvoeg.

 

Soort voegwerk Gemiddelde kostprijs
Snijvoeg Tussen 70 & 85 euro per vierkante meter

 

Wanneer je bovenstaand prijskaartje bekijkt wordt het meteen duidelijk dat je hier te maken hebt met één van de duurste soorten voegen die er op moment van schrijven bestaan. Ondanks het feit dat een snijvoeg er dus natuurlijk wel erg mooi uitziet moet je jezelf wel even de vraag stellen of je daarvoor het vereiste budget over hebt of niet. Is dat het geval? Dan zal je ongetwijfeld kunnen rekenen op een zeer mooie uitstraling bij jouw gevel!

Hoe besparen op de kosten van een snijvoeg?

Net omdat de snijvoeg een vrij duur type van voeg is spreekt het voor zich dat veel mensen op zoek gaan naar mogelijkheden om hier op te besparen. Bij andere voegwerken zou je er dan eventueel voor kunnen kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar zoals eerder reeds aangegeven geldt dat dus niet voor deze snijvoeg. Betekent dit dat je zomaar genoegen dient te nemen met het relatief hoge prijskaartje dat aan een snijvoeg is verbonden? Gelukkig niet. Wij hebben namelijk enkele mogelijks zeer interessante bespaartips voor je verzameld!

 

  • Laat al het voegwerk in één keer uitvoeren

Het gebeurt niet zelden dat mensen er voor kiezen om niet in één keer alle voegen af te laten werken. Dat is natuurlijk zo omdat men op deze manier hoopt het kostenplaatje te kunnen spreiden over een langere termijn, maar op het einde van de rit is dit helemaal niet interessant. Hoe meer werken er namelijk in één keer uitgevoerd kunnen worden des te lager de kostprijs per vierkante meter zal komen te liggen. Het is even op de tanden bijten, maar op het einde van de rit ben je wel altijd voordeliger uit!

 

  • Let op de voorrijkosten die worden aangerekend

Bij het laten realiseren van een snijvoeg dien je er altijd rekening mee te houden dat er niet alleen kosten voor het voegwerk per vierkante meter in rekening worden gebracht, wat bovendien ook te denken van de zogenaamde voorrijkosten? Deze kosten worden door de voeger in kwestie per kilometer in rekening gebracht. In principe kan deze kostprijs oplopen tot maximaal 0,50 euro per kilometer. Dat lijkt natuurlijk geen enkel probleem, maar op het ogenblik dat de vakman relatief ver bij jou uit de buurt is gevestigd kan dit alsnog zorgen voor een stevige meerprijs. Aandachtig zijn voor deze voorrijkosten is dan ook altijd een absolute must op het ogenblik dat je in zee gaat met een bepaalde vakman of een specifiek bedrijf voor het realiseren van jouw snijvoeg.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes