Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een bestaande woning te renoveren zal je uiteraard steeds de nodige aandacht willen besteden aan de materialen die hiervoor worden gebruikt. Spuitkurk is één van de populairste renovatiematerialen welke er op de markt zijn terug te vinden en daar zijn menig aantal uitstekende redenen voor aan te halen. Ben jij ook iemand die voor zijn of haar renovatiewerken vooral in de richting kijkt van spuitkurk, maar zou je graag in eerste instantie nog wat meer informatie willen krijgen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om nog even grondig de informatie op deze pagina door te nemen. Alleen zo kan je er namelijk echt zeker van zijn dat jouw renovatie met spuitkurk echt vlot verloopt.

Welk soort spuitkurk gebruiken voor renovatie van de gevel?

Wanneer je van plan bent om gebruik te maken van spuitkurk voor jouw renovatie werkzaamheden is het in eerste instantie belangrijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten spuitkurk korrels die er op de markt zijn terug te vinden. We onderscheiden op dit vlak de fijne korrels van de meer grove korrels. Op het eerste zicht lijkt dit misschien slecht een beperkt verschil te zijn, maar de praktijk leert ons al snel heel wat anders. Fijne korrels worden namelijk hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt omdat ze daar voor een vrij strakke afwerking kunnen zorgen. Buitenshuis zorgen ze er voor dat je gevel vooral over een modern karakter komt te beschikken. Toch, ben je van plan om met spuitkurk de renovatie van je gevel uit te voeren? Dan is het wellicht interessanter om te kiezen voor een meer grove korrel. Deze wordt ook door specialisten doorgaans altijd aangeraden.

Waarom spuitkurk gebruiken voor jouw renovatieproject?

Het feit dat spuitkurk veelvuldig wordt ingezet als materiaal tijdens renovaties is niet zo verrassend. Niet alleen ziet spuitkurk er namelijk goed uit, daarnaast brengt ze ook nog een heleboel praktische voordelen met zich mee. In eerste instantie is er het isolerende effect van spuitkurk. Deze heeft betrekking tot twee verschillende aspecten. Niet alleen is er bijvoorbeeld het feit dat spuitkurk over een beperkte hoeveelheid aan thermisch isolerende eigenschappen beschikt, wat bovendien ook te denken van het feit dat ze een bepaalde geluidsbuffer weet te realiseren? Op deze manier wordt het wooncomfort in huis niet één, maar wel twee keer naar een hoger niveau getild.

Het is naast bovenstaande algemeen bekend dat mensen die een woning gaan renoveren het vaak moeten zien te redden met een beperkt budget. Daar is helemaal niets mis mee, maar het is dan natuurlijk wel opletten geblazen. Ook dit maakt spuitkurk een zeer interessant materiaal. De gevel is door gebruik te maken van deze spuitkurk namelijk optimaal beschermd tegen vocht, maar toch blijft ze haar dampopen karakter behouden. Dat is interessant en eigenlijk zelfs noodzakelijk, want anders loop je het risico om binnen in je woning geconfronteerd te worden met vochtproblemen.

Een derde belangrijk voordeel van spuitkurk is terug te vinden in het feit dat het een renovatiemateriaal is welke kan worden toegepast op de meest uiteenlopende ondergronden. Je kan ze dan ook niet alleen aanbrengen op baksteen, maar ook op hout, beton en kunststof. Uiteraard zijn er nog heel wat meer ondergronden waar je zonder moeite spuitkurk op kan aanbrengen. Dit zorgt er voor dat heel wat mensen bij het uitvoeren van een renovatieproject eigenlijk geen twee keer na hoeven te denken, in tegendeel.

Hoeveel kost spuitkurk renovatie?

Een spuitkurk renovatie toepassen gaat natuurlijk altijd gepaard met een zeker prijskaartje. Het merendeel van de woningeigenaars maken de bewuste keuze om het aanbrengen van spuitkurk uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Dit betekent dan wel een iets hoger prijskaartje dan wanneer je het zelf zou doen, daar staat tegenover dat er geen speciale machines gehuurd moeten worden en je bent verzekerd van het meest kwalitatieve eindresultaat. Indien ook jij er voor kiest om jouw renovatie met spuitkurk uit te besteden kan je rekening houden met een prijskaartje welke is gelegen tussen de 45 & 60 euro per vierkante meter. Hoeveel de exacte kostprijs zal betalen is evenwel altijd afhankelijk van meerdere factoren. Denk op dit vlak aan:

  • Het aantal lagen spuitkurk die gerealiseerd moeten worden;
  • De totale oppervlakte waar de gevel in kwestie over beschikt;
  • De bereikbaarheid van het te behandelen oppervlak;

Wanneer je er absoluut zeker van wil zijn dat jouw renovatie met spuitkurk kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs is het vooral belangrijk om niet zomaar akkoord te gaan met de eerste, de beste offerte die je ontvangt. Vraag altijd meerdere offertes op bij verschillende bedrijven en ontvang op die manier de scherpst mogelijke prijs voor jouw spuitkurk renovatie. Ook er voor kiezen om een vakman bij jou uit de buurt onder de arm te nemen is bovendien altijd een goed idee. Hierdoor worden ook de zogenaamde voorrijkosten immers tot een absoluut minimum beperkt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes