Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Verschillende gevelmaterialen die op de markt zijn terug te vinden kunnen enkel en alleen maar buitenshuis aan de buitengevel worden aangebracht. Dat geldt niet voor steenstrips. Het betreft hier een materiaal welke perfect ook aan de binnenkant van de woning kan gebruiken om de afwerking mee te realiseren. Het feit dat steenstrips zich ook perfect lenen als afwerkingsmateriaal voor binnen in de woning heeft voor een groot deel te maken met de beperkte afmetingen waarover ze beschikken. Deze zorgen er voor dat ze nauwelijks ruimte in beslag nemen met als gevolg dat er niet aanzienlijk moet worden ingeboet op vlak van beschikbare leefruimte. Wil je ook graag binnen in jouw woning gebruik kunnen maken van steenstrips? Dan is het een aanrader om rekening te houden met onderstaande informatie.

Waarom kiezen voor steenstrips binnen in huis?

Veel mensen houden er van wanneer ze in hun woning kunnen genieten van een echt authentieke uitstraling. Dit geldt niet alleen voor de aanblik van de buitenkant van het huis, maar ook voor wat het interieur betreft. Mede omwille van deze reden is de populariteit van steenstrips door de jaren heen dan ook aanzienlijk toegenomen. Dat is echter niet alles. Daarnaast kunnen steenstrips binnen in huis ook nog eens zeer eenvoudig worden aangebracht en kunnen ze zonder probleem gecombineerd worden met isolatie. Ook het feit of je woning nu al dan niet over een spouwmuur beschikt heeft bovendien geen enkele invloed op het al dan niet kunnen aanbrengen van steenstrips aan de binnenkant van je woning.

Hoeveel ruimte nemen steenstrips binnen in beslag?

Het feit dat steenstrips zonder probleem binnen in de woning aangebracht kunnen worden is onder meer het gevolg van de beperkte dikte waarover dit materiaal beschikt. In vergelijking met bijvoorbeeld bakstenen kan er dan ook perfect worden gesteld dat steenstrips heel wat minder ruimte in beslag nemen. Dit gezegd zijnde is het altijd van belang om stil te blijven staan bij het soort steenstrips waar gebruik van wordt gemaakt. Wat betekent dit concreet? Dat de dikte van steenstrips uit elkaar kunnen lopen gaande van 4 tot wel 14 centimeter. In het laatste geval zijn ze natuurlijk meteen een flink stuk dikker waardoor dit materiaal vooral geschikt is voor het moment waarop de steenstrips op de buitengevel aangebracht zullen worden. De dikte van de steenstrips is dus zeker en vast iets waar je bij stil zal willen blijven staan op het ogenblik dat je er voor kiest om ze aan de binnenkant van je huis te bevestigen.

Wat met de isolatie van je woning?

Of je er nu voor kiest om de steenstrips aan de binnen- of aan de buitenkant van je woning aan te brengen, in beide gevallen dien je ook rekening te houden met de isolerende factor van je huis. Het isoleren van je woning bij steenstrips is mogelijk op tal van verschillende manieren. Op het ogenblik dat je er voor kiest om de steenstrips binnen te gebruiken wordt er in het merendeel van de gevallen de keuze gemaakt om deze steenstrips aan te brengen op isolatiepanelen die eveneens aan de binnenzijde worden aangebracht. Dat lijkt op het eerste zicht interessant te zijn, maar in de praktijk is het eigenlijk altijd beter om er voor te kiezen om de isolerende materialen aan de buitenkant van de gevel te plaatsen.

 

Bovenstaande heeft voor een groot deel te maken met het feit dat je bij het aan de binnenkant plaatsen van de steenstrips niet één, maar wel twee keer moet inboeten op vlak van beschikbare plaats. Dit heeft alles te maken met het feit dat niet alleen de steenstrips een bepaalde hoeveelheid aan ruimte in beslag nemen, maar dit uiteraard eveneens geldt voor de isolatiepanelen of platen die tegen de muur worden aangebracht. Vooraleer er voor te kiezen om je steenstrips aan de binnenkant van je huis te plaatsen is het dan ook altijd een absolute aanrader om even grondig na te gaan of je de vereiste plaats hiervoor al dan niet beschikbaar hebt. Is dat niet het geval? Dan kies je er toch maar beter voor om de steenstrips niet binnen, maar wel aan de buitenkant van de woning aan te brengen.

Steenstrips binnen plaatsen zelf doen of uitbesteden?

Eigenlijk zou je als doe-het-zelver de keuze kunnen maken om de steenstrips binnen in je woning zelf te plaatsen. Dit uiteraard niet in het minst omdat ze in het merendeel van de gevallen gewoon worden verlijmd op de daaronder terug te vinden isolatieplaten of isolatiepanelen. Dit gezegd zijnde moet het evenwel aangegeven worden dat het toch vooral aan te raden is om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Niet alleen kan je op deze manier genieten van de lagere BTW op de arbeidskosten voor wat de isolatie voor je steenstrips betreft, daarnaast is het ook nog eens zo dat je alleen op deze manier honderd procent zeker kan zijn van het eindresultaat. Alles bij elkaar gezien wordt het binnen laten plaatsen van je steenstrips dan ook beter uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes