Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Steenstrips zijn een gevelmateriaal waar vandaag de dag steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. Er zijn dan ook enkele niet onbelangrijke voordelen aan verbonden. Niet alleen neemt dit type van gevelmateriaal namelijk heel wat minder plaats in beslag in vergelijking met klassieke bakstenen, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze afhankelijk van het gekozen materiaal om ze uit te vervaardigen over een uitstekende levensduur beschikken. Dit neemt evenwel niet weg dat steenstrips op een bepaald ogenblik geen schade kunnen oplopen. Is dat het geval, dan zal je ze natuurlijk zo snel mogelijk willen laten herstellen. Alles over steenstrips herstellen evenals de kosten die je kan verwachten kom je te weten op deze pagina!

Wanneer steenstrips herstellen?

Het is algemeen bekend dat de gevel van onze woning een bijzonder vatbaar element is. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze haast continue wordt blootgesteld aan niet alleen de invloeden uit het weer, maar ook uit de omgeving. Dit gezegd zijnde is het niet meer dan normaal dat er op bepaalde momenten schade aan de gevel kan optreden. Deze schade kan zich op verschillende manieren uiten, namelijk:

  1. Het voegwerk kan beschadigd zijn geraakt;
  2. De steenstrips zelf kunnen deels afbrokkelen;
  3. Er is een combinatie van beide bovenstaande punten opgetreden;

Op het ogenblik dat je moet vaststellen dat er ook aan jouw steenstrips gevel schade is opgetreden is het belangrijk om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Dit betekent in de praktijk concreet dat je de beschadigde steenstrips dient te herstellen evenals het voegwerk van een opfrisbeurt dient te voorzien. Wacht hier niet te lang mee, des te erger het probleem wordt, des te hoger de kosten zullen oplopen voor het herstellen van de steenstrips.

Hoeveel kost steenstrips herstellen?

Het is bijzonder moeilijk om aan te geven hoeveel de kosten voor steenstrips herstellen bedragen. Dit heeft alles te maken met het feit dat er sprake kan zijn van een zeer uiteenlopende situatie. Factoren die de kosten voor het herstellen van steenstrips bepalen zijn onder meer de volgende:

  1. Het soort materiaal waar de steenstrips van zijn gemaakt;
  2. De ernst van de beschadigingen aan de steenstrips;
  3. Het feit of ook het voegwerk is beschadigd of niet;
  4. De totale oppervlakte met steenstrips welke moet worden hersteld;

Omwille van bovenstaande wordt het altijd aangeraden om eerst even contact op te nemen met een vakman om op die manier na te kunnen gaan hoe hij de situatie precies zal beoordelen. Normaal is de vakman in dit geval ook meteen in staat om je duidelijk aan te geven met welke gemiddelde kosten je rekening dient te houden. Laat hem de aangegeven kostprijs duidelijk in een offerte gieten zodat er achteraf geen discussie over bestaat.

Zelf steenstrips herstellen of uitbesteden?

Het plaatsen van steenstrips staat er om bekend vrij eenvoudig te zijn. Dat is het ook, maar dat geldt niet voor het herstellen van steenstrips evenals het voegwerk welke rondom de steenstrips is terug te vinden. Omwille van deze reden wordt het dan ook steeds aangeraden om deze herstellingswerken uit te besteden aan een echte expert. Alleen op deze manier zal je namelijk op het einde van de rit steeds kunnen rekenen op het meest optimale eindresultaat. Dienen één of meerdere steenstrips in jouw gevel ook te worden hersteld? Kies er dan absoluut bij voorkeur voor om daarvoor een gespecialiseerd bedrijf of een vakman onder de arm te nemen. Alleen op die manier voorkom je mogelijks teleurstellingen achteraf.

Hoe besparen op steenstrips herstellen?

Wil jij ook de beschadigde steenstrips die zich in jouw gevel bevinden laten herstellen? In dat geval zal je mogelijks geconfronteerd worden met kosten waar je op voorhand wellicht geen rekening mee had gehouden. Dat is vervelend, maar het hoeft gelukkig niet onoverkomelijk te zijn. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips zal je namelijk steeds kunnen vaststellen dat het zonder probleem mogelijk wordt om een mooie besparing te realiseren op het herstellen van de steenstrips in jouw gevel die beschadigd zijn geraakt.

  • Kies voor een vakman uit de buurt

Bij het laten herstellen van steenstrips in je gevel dien je niet alleen rekening te houden met de kostprijs voor het herstellen op zich, maar ook met verschillende extra kosten. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de voorrijkosten die in rekening gebracht kunnen worden. Deze kosten worden per kilometer aangerekend en zijn steeds afhankelijk van de afstand die de vakman in kwestie moet afleggen tot aan jouw woning. Wil je dus met andere woorden zeker zijn van de laagste voorrijkosten? Dan is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om een vakman uit jouw buurt onder de arm te nemen. Met een beetje geluk betaal je zo zelfs helemaal geen voorrijkosten.

  • Vraag meerdere offertes aan voor steenstrips herstellen

Wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat jouw steenstrips herstellen kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het altijd een aanrader om offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen en bedrijven. Door vervolgens de ontvangen offertes met elkaar te vergelijken kan je er pas echt zeker van zijn dat jouw steenstrips herstellen kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes