Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Steenstrips zijn bijzonder populaire materialen om een gevel mee te renoveren. Veel mensen die een oudere woning hebben aangekocht zijn bij voorkeur op zoek naar financieel interessante manieren om deze te renoveren. Steenstrips zullen op dat vlak de verwachtingen ongetwijfeld weten in te lossen. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze gevelmaterialen zeer eenvoudig en snel aangebracht kunnen worden op de gevel waardoor er niet veel tijd voor is vereist. Ben je dus met andere woorden van plan om een grondige renovatie van je woning of gevel uit te voeren en ben je bovendien op zoek naar een materiaal welke perfect kan worden gecombineerd met een grondige isolatielaag? In dat geval is kiezen voor een renovatie met behulp van steenstrips wellicht iets voor jou. Je komt er hier alles over te weten!

Waarom kiezen voor renovatie met steenstrips?

Wanneer je een huis gaat renoveren zijn er tal van verschillende factoren waar je bijzondere aandacht aan dient te schenken. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven zal je natuurlijk stil moeten blijven staan bij de kostprijs die je voor de renovatie moet betalen, maar wat bovendien ook te denken van de praktische en kwalitatieve eigenschappen waar  de gebruikte materialen over moeten beschikken? Dat er tegenwoordig bij renovatie steeds vaker voor wordt gekozen om gebruik te maken van steenstrips is in ieder geval zeer begrijpelijk. Er zijn dan ook enkele niet te missen voordelen aan verbonden die we graag even voor jullie op een rijtje hebben gezet op deze pagina.

1.) Er is geen grote hoeveelheid beschikbare ruimte vereist

Vroeger werd er bij een renovatie niet zelden voor gekozen om een compleet nieuwe buitengevel te realiseren. Dat leek op het eerste zicht best interessant te zijn, maar men stond er vaak niet bij stil dat er op deze manier ook een nieuwe fundering moest worden gegeven. Dit bracht niet alleen heel wat extra werk en dus kosten met zich mee, daarnaast was het ook nog eens zo dat hierdoor heel wat beschikbare ruimte verloren ging. Eigenlijk weet renovatie met steenstrips al deze nadelen in één keer de kop in te drukken. Steenstrips zijn niet alleen veel minder breed (amper 2 tot 4 centimeter), daarnaast is het ook nog eens zo dat er geen nieuwe fundering moet worden gerealiseerd. Het is dan ook compleet normaal dat er tegenwoordig bij renovatie steeds vaker voor steenstrips wordt gekozen in plaats van de ‘volwaardige bakstenen’ die jarenlang zo’n grote populariteit genoten.

2.) De renovatie hoeft niet veel tijd in beslag te nemen

In eerste instantie moet het gezegd dat het productieproces van steenstrips bijzonder vlot en efficiënt verloopt. Dit betekent concreet dat de steenstrips eenvoudig op maat gezaagd kunnen worden. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze zeer eenvoudig gehanteerd kunnen worden waardoor de renovatie niet nodeloos veel tijd in beslag zal nemen, in tegendeel. Heb je dus met andere worden een vrij strikte deadline waarbinnen de renovatiewerken moeten zijn afgerond? Ook dan kan kiezen voor steenstrips zomaar eens de meest interessante optie zijn.

3.) De authentieke uitstraling van bakstenen

Dacht dat je niet zou kunnen genieten van de authentieke uitstraling van bakstenen wanneer je niet bereid zou zijn om een nieuwe fundering aan te leggen? Dat is fout gedacht! Door tijdens de renovatie van je woning of gevel gebruik te maken van steenstrips zal je namelijk altijd kunnen vaststellen dat het authentieke karakter van een bakstenen gevel perfect behouden kan blijven. Op deze manier is er eigenlijk geen enkel merkbaar verschil, ook niet op de hoeken omdat deze daar op een bijzondere manier zijn uitgezaagd. Hoe dan ook, ook mensen die na de renovatie willen kunnen rekenen op een echt optimale, authentieke uitstraling zullen bijzonder tevreden zijn met steenstrips.

4.) Vergeet ook de isolatie niet!

Veel mensen die een oudere woning kopen moeten vaststellen dat deze niet alleen op vlak van uitstraling een opsmuk kan gebruiken, wat bovendien ook te denken van de isolatiewaarde waarover ze beschikt… of beter gezegd niet beschikt? Ook in dat geval is het de moeite waard om te kijken in de richting van steenstrips. Het betreft hier namelijk een gevelmateriaal welke perfect en zelfs op meerdere manieren kan worden gecombineerd met isolatie. Of je huis nu over een spouwmuur beschikt of niet, er is altijd een mogelijkheid om de isolatiewaarde evenals de afwerking van je woning te realiseren met behulp van steenstrips!

5.) Ruime keuze op vlak van kleuren en texturen

Last but not least, iedereen heeft voor de renovatie die hij of zij voor ogen heeft wel een bepaald idee in gedachten. Bij heel veel materialen is er niet of nauwelijks ruimte voor personalisatie, maar dat geldt niet voor steenstrips. Deze gevelmaterialen zijn dan ook in tal van verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo kunnen ze niet alleen gemaakt worden van bakstenen, maar ook van bijvoorbeeld natuursteen en zelfs kunststof. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, welke sfeer je met jouw renovatie wenst te geven aan je woning, door gebruik te maken van steenstrips behoort het nagenoeg allemaal tot de mogelijkheden!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes