Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer je op een zeker moment een bepaalde gevel voor je woning laat realiseren is het altijd van belang om hier goed over na te denken. Bovendien, wat je persoonlijke voorkeur vandaag de dag is hoeft ook niet noodzakelijkerwijs je persoonlijke voorkeur te zijn over een langere periode, in tegendeel. Door te kiezen voor steenstrips kan je vanaf het begin een keuze maken uit een zeer groot aanbod aan de meest uiteenlopende kleuren. Heb je voor een bepaalde kleur gekozen, maar kom je er na verloop van tijd achter dat deze toch geen echt succes is? In dat geval is het ook nog steeds mogelijk om de gevel te schilderen. Hoe dat precies in zijn werk gaat bij steenstrips en welke kosten er nu precies aan zijn verbonden vertellen we je graag allemaal op deze pagina!

Waarom steenstrips schilderen?

In principe kunnen er verschillende redenen bestaan waarom mensen er op een zeker ogenblik voor kiezen om hun steenstrips aan de gevel te schilderen. Wat dit betreft onderscheiden we in het bijzonder twee verschillende situaties, namelijk:

 

  1. Het moment waarop er een andere kleur is gewenst;
  2. Het ogenblik waarop de oorspronkelijke kleur aanzienlijk is aangetast;

 

Belangrijk om rekening mee te houden is dat het schilderen van je steenstrips gevel enkel en alleen interessant is op het ogenblik dat de gevel nog in een goede staat verkeerd. Is er door de jaren heen schade ontstaan aan de gevel van je woning en wil je jouw gevel terug haar authentieke uitstraling teruggeven? In dat geval is het van belang om in eerste instantie de steenstrips te laten herstellen vooraleer je deze gaat schilderen. Anders schiet het schilderwerk haar doel toch een klein beetje voorbij en dat is natuurlijk niet meteen de bedoeling.

 

Ondanks het feit dat steenstrips verkrijgbaar zijn in een groot aantal verschillende materialen en kleuren dient er steeds rekening mee te worden gehouden dat jouw persoonlijke voorkeur na verloop van tijd kan komen te veranderen. Op het ogenblik dat dit gebeurt zal je dan ook graag een nieuw likje verf aan je steenstrips gevel willen geven. In principe hoeft dat geen probleem te zijn, al moet er natuurlijk wel stil worden gestaan bij het soort materiaal waar jouw steenstrips gevel uit is vervaardigd.

 

De exacte mogelijkheden waarover je beschikt om jouw steenstrips gevel te schilderen zijn dan ook steeds afhankelijk van de situatie. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om een gevel uit baksteen te laten realiseren of heb je de voorkeur gegeven aan bijvoorbeeld kunststof of natuursteen? Het spreekt voor zich dat het altijd de moeite waard is om even een vakman te contacteren. Hij kan je exact aangeven over welke mogelijkheden je nu precies beschikt voor wat het (laten) schilderen van je steenstrips gevel betreft.

Waar rekening mee houden bij steenstrips schilderen?

Heb je er voor gekozen om de steenstrips die deel uitmaken van je gevel te laten schilderen? In dat geval zijn er nog enkele factoren waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij onder meer om het soort verf waar gebruik van wordt gemaakt, maar wat daarenboven ook te denken van de kleur die je wenst? Het is in ieder geval ook steeds van belang om er bij stil te blijven staan dat de oorspronkelijke structuur van je steenstrips gevel steeds zichtbaar zal blijven. Het feit dat je er een laag verf op aanbrengt zal daar dan ook helemaal niets aan veranderen, in tegendeel. Ben je zelf niet in staat om precies uit te maken welk type verf nu het meest geschikt is om jouw steenstrips gevel mee te schilderen? In dat geval doe je er altijd goed aan om even een professionele schilder te contacteren.

Hoeveel kost steenstrips schilderen?

De exacte kostprijs die je zal moeten betalen voor je steenstrips schilderen is zoals reeds aangegeven altijd afhankelijk van de situatie. Bovendien dient er ook rekening mee te worden gehouden dat bepaalde steenstrips waarmee je, je gevel hebt afgewerkt helemaal niet geschilderd kunnen worden. In ieder geval, laat het materiaal waarvoor je hebt gekozen het wel toe om deze te schilderen en wil je graag een duidelijk beeld krijgen van de gemiddelde kosten waar je hiervoor rekening mee dient te houden? Dat wordt meteen duidelijk gemaakt door het raadplegen van de hieronder aangegeven prijstabel.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Schilderen van steenstrips aan de gevel Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter

 

De kostprijs die door de schilder van je steenstrips gevel in rekening zal worden gebracht wordt steeds zoals bovenstaande prijstabel aangeeft per vierkante meter aangerekend. Echter is het zo dat je ook nog rekening dient te houden met de verplaatsingskosten die de vakman moet maken. Deze voorrijkosten kunnen gelukkig wel aanzienlijk worden beperkt door voor het schilderen van de steenstrips aan je gevel te kiezen voor een schilder die ergens bij jou in de buurt is gevestigd. Ook door het vergelijken van offertes van verschillende schilders voor het schilderen van je steenstrips kan je een zeer aantrekkelijke besparing realiseren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes