Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Ben jij iemand die op zoek is naar een efficiënte manier om de gevel van zijn of haar woning af te werken? Zou je dat bovendien ook graag willen doen in combinatie met isolatie waardoor ook het isolerende karakter van je huis wordt verbeterd? In dat geval is het altijd een aanrader om daarvoor te kijken in de richting van steenstrips. Dit gevelmateriaal heeft door de jaren heen bovendien aanzienlijk aan populariteit gewonnen en dat is helemaal terecht. Ben jij ook van plan om gebruik te maken van steenstrips, maar wil je er zeker van zijn dat je geen enkel belangrijk aandachtspunt over het hoofd ziet? Dan is rekening houden met de tips zoals hieronder aangegeven voor jou een absolute aanrader!

Tip 1: Steenstrips bestaan in verschillende materialen

Vooraleer je er voor kiest om bepaalde steenstrips te bestellen is het steeds van belang om er rekening mee te houden dat er op de markt tal van verschillende soorten zijn terug te vinden. In principe denken de meeste mensen nog steeds vaak dat steenstrips enkel en alleen verkrijgbaar zijn in gewone baksteen uitvoering, maar dat is dus helemaal niet correct, in tegendeel. Indien je over wenst te gaan tot het afwerken van de gevel van je woning met behulp van steenstrips kan je alvast een keuze maken uit de hieronder geplaatste materialen:

  • Baksteenstrips;
  • Kunststeenstrips;
  • Natuursteenstrips;
  • Keramische steenstrips;

Voor welke van deze verschillende steenstrips je op het einde van de rit zal kiezen is niet alleen afhankelijk van de uitstraling die je wenst te creëren, maar ook van de duurzaamheid van het materiaal dat je voor ogen hebt. In ieder geval is het met behulp van alle vier deze materialen perfect mogelijk om een solide afwerking te realiseren van de gevel van jouw woning.

Tip 2: Steenstrips zijn geschikt bij een beperkte, beschikbare ruimte

Steeds meer mensen kiezen er voor om kleiner te gaan wonen. Dit niet alleen omdat dit praktisch interessant is, maar ook omdat de aankoopprijs van het vastgoed op deze manier binnen de perken kan worden gehouden. Moet jij het ook doen met een beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte, maar wil je toch een mooie, kwalitatieve en authentieke afwerking kunnen realiseren voor jouw woning? In dat geval bieden steenstrips doorgaans de perfecte oplossing. Dit niet in het minst omdat deze gevelmaterialen in vergelijking met bakstenen heel wat minder breed zijn. Gemiddeld zijn steenstrips dan ook slechts tussen de 2 en 4 centimeter dik. Ook wanneer er dus geen ruimte te verspelen valt zijn dit uitstekende gevelmaterialen.

Tip 3: Combineer je steenstrips met isolatie!

Het is altijd aan te raden om er voor te kiezen om de steenstrips die je gaat laten aanbrengen op je gevel te combineren met een laag isolatie. Op deze manier zorg je niet alleen maar voor een mooie afwerking van je gevel, daarnaast voorkom je ook nog eens warmteverlies waardoor de energiefactuur aanzienlijk kan worden teruggeschroefd. Je kan er niet alleen voor kiezen om bij een spouwmuur deze te voorzien van isolatie, daarnaast is het ook mogelijk om isolatieplaten of panelen aan te brengen aan de buitenkant van de gevel. Hier kunnen de steenstrips vervolgens rechtstreeks op worden aangebracht. Het voorzien van isolatie gecombineerd met steenstrips zorgt in de praktijk uiteraard voor een hogere kostprijs, maar daar staat tegenover dat je wel structureel elk jaar een mooie besparing op de energiefactuur zal weten te realiseren. Op de middellange tot lange termijn is het dan ook absoluut interessant om je steenstrips te combineren met isolatie.

Tip 4: Steenstrips kunnen ook binnenshuis worden geplaatst

In nagenoeg alle gevallen wordt er vooral gepraat over steenstrips als afwerkingsmateriaal voor de buitenkant van de gevel. Dat is omdat ze op dit vlak natuurlijk heel wat interessante voordelen te bieden heeft, maar er is meer. Het is namelijk eveneens zo dat steenstrips ook aan de binnenkant van de woning geplaatst kunnen worden. Door het maken van deze keuze creëer je een authentieke uitstraling zonder dat je moet inleveren op vlak van beschikbare leefruimte. Ook binnen in huis is het dus het overwegen waard om steenstrips te gebruiken.

Tip 5: Zorg voor een ondergrond in goede staat

Vooraleer je steenstrips gaat plaatsen (zowel binnen als buiten) is het steeds van belang om even goed naar de ondergrond te kijken waar deze op aangebracht dienen te worden. Het spreekt namelijk voor zich dat deze ondergrond over een mooi effen vormgeving dient te beschikken. Alleen op deze manier zal je namelijk kunnen rekenen op het meest optimale eindresultaat. In het bijzonder binnen in de woning is dit iets waar je maar beter de nodige aandacht aan kan schenken.

Tip 6: Steenstrips met of zonder voegwerk?

Last but not least is het eveneens interessant om te weten dat steenstrips gebruiken voor de afwerking van je gevel op tal van verschillende manieren kan gebeuren. Zo is het mogelijk dat je er voor kiest om de gevel na het aanbrengen van de steenstrips te gaan voegen, maar je kan er ook voor kiezen om dit niet te doen. Op deze manier ontstaat een bijzondere, unieke uitstraling die jouw gevel mogelijks zomaar even nog meer in de kijker zal zetten!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes