Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De gevel waar je woning over beschikt is voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstraling van het pand in kwestie. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat deze look kan worden bepaald door verschillende factoren. Vaak wordt er gedacht dat het uitsluitend de gevelbekleding is welke hiervoor verantwoordelijk is, maar dat is niet zo. Wat namelijk ook te denken van het type voegwerk waar gebruik van wordt gemaakt? De manier waarop een bepaald type voeg de uitstraling van je gevel kan beïnvloeden mag niet worden onderschat. Wil jij vooral de stijl van je gevelbekleding laten spreken? Dan kan het wellicht de moeite waard zijn om te kijken in de richting van een verdiepte voeg. Wat een verdiepte voeg nu zo speciaal maakt en welke kosten er aan verbonden zijn vertellen we je op deze pagina!

Wat is een verdiepte voeg?

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om de stenen die in je gevel zijn terug te vinden echt optimaal in het oog te laten springen? In dat geval zou ook jij zomaar gebaat kunnen zijn bij het gebruik van een verdiepte voeg. Een dergelijke voeg kan in de basis worden vergeleken met een gewone voeg. Echter is het bij deze laatste zo dat ze wordt afgewerkt in één lijn met de muur. Dat geldt niet voor een verdiepte voeg welke zoals de naam reeds laat vermoeden een stuk dieper komt te liggen. De voegrand zal ten opzichte van de stenen dan ook enkele millimeters naar achteren zijn gelegen.

Bovenstaande zorgt er voor dat er een ruimtelijk effect wordt gecreëerd. De voegen zullen veel minder in het oog springen en dat komt de uitstraling van de stenen uiteraard alleen maar ten goede. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er tegenwoordig voor om de gevel van hun huis met behulp van dit type voeg af te werken. Zo wordt de uitstraling van de voeg namelijk ondergeschikt gemaakt aan deze van de gebruikte stenen of gevelbekleding. Op deze manier komt jouw gevel pas echt optimaal tot haar recht in de omgeving.

Hoeveel kost een verdiepte voeg realiseren?

Nu je op de hoogte bent van de voordelen die zijn verbonden aan een verdiepte voeg is het tijd geworden om ook even te kijken naar de kostprijs die je er mogelijks voor dient te betalen. Wat de kosten betreft moet je in eerste instantie vooral gaan uitmaken of je de verdiepte voeg zelf gaat realiseren of je er toch maar voor kiest om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde en gediplomeerde voeger. In het eerste geval moet je alleen maar rekening houden met het kopen van de voegspecie. Ga je het voegen van je gevel toch uitbesteden aan een vakman? Dan wordt het natuurlijk een iets ander verhaal.

 

Ook wanneer je het realiseren van een verdiepte voeg gaat uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman zal je echter kunnen vaststellen dat er hier eigenlijk niet zo’n hoge kosten aan verbonden zijn, in tegendeel. Het prijskaartje dat je voor een verdiepte voeg dient te betalen is dan ook enigszins vergelijkbaar met deze van een gewone platvolvoeg. Ondanks het feit dat een verdiepte voeg een speciaal type van voeg is moet het gezegd dat deze realiseren eigenlijk weinig voeten in de aarde heeft. Dat verklaart meteen het scherpe prijskaartje waar je op kan rekenen indien je kiest voor een verdiepte voeg.

 

Soort voegwerk Gemiddelde kostprijs
Verdiepte voeg Gemiddeld 9 à 10 euro per vierkante meter

Hoe besparen op de kosten voor een verdiepte voeg?

Ondanks het betaalbare prijskaartje waar een verdiepte voeg zich door kenmerkt moet het gezegd dat deze voor bepaalde mensen uiteraard nog altijd zomaar te hoog kan liggen. Dat is vervelend, want het realiseren van een mooie, verdiepte voeg kan je zoals je op deze pagina hebt gelezen enkele zeer interessante voordelen met zich meebrengen. Wil jij graag weten hoe je de realisatie van een verdiepte voeg zomaar even nog betaalbaarder kan maken? In dat geval is het een absolute aanrader om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

 

  • Neem het voegwerk zelf voor je rekening

Een voor de hand liggende mogelijkheid om de kosten voor het realiseren van een verdiepte voeg te drukken is natuurlijk het voor eigen rekening nemen van het voegwerk. Zoals eerder op deze pagina reeds gesteld hoeft het realiseren van een verdiepte voeg helemaal niet moeilijker te zijn in vergelijking met de plaatsing van een gewone platvolvoeg. Dit betekent dat je hier als handige doe-het-zelver eigenlijk niet zoveel problemen mee mag ondervinden.

 

  • Heb je recht op een kwantumkorting?

Een tweede manier waarop je kan besparen op de rekening van je verdiepte voeg heeft betrekking tot het mogelijk aanspraak kunnen maken op een zogenaamde kwantumkorting. Heb je een grote voegopdracht die bestaat uit meerdere karweien of is bijvoorbeeld je buurman ook van plan om diens gevel terug te laten voegen? In beide gevallen is het steeds mogelijk om aanspraak te kunnen maken op een kwantumkorting. Zo kunnen jullie met een beetje geluk genieten van een korting die tot wel 10 procent kan bedragen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes