Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer de voegen die zich in de buitenmuur van je woning bevinden zijn beschadigd of sterk zijn verouderd is het belangrijk om deze te vervangen. Op het eerste zicht lijkt verouderd voegwerk misschien niet direct een (praktisch) probleem te zijn, maar dat is het wel. Voegen die in een slechte staat verkeren kunnen namelijk vocht doorlaten waardoor je buitenmuur vatbaar wordt voor doorslaand vocht. Op het ogenblik dat dit vocht je huis binnen weet te dringen kunnen er niet alleen lelijke vlekken aan de muren ontstaan, daarnaast brengt dit ook de nodige nadelen met zich mee voor je gezondheid. Wil jij ook terug kunnen genieten van een buitenmuur met voegen die in een optimale staat verkeren? Lees dan snel verder en ontdek welke kosten er zijn verbonden aan het herstellen van de voegen in je buitenmuur.

Hoeveel bedragen de kosten voor voegen buitenmuur herstellen?

In principe is het mogelijk om het herstellen of vervangen van de voegen in je buitenmuur zelf te doen, maar in de praktijk kiezen de meeste woningeigenaars er doorgaans toch voor om dit uit te besteden aan een expert. Dit niet in het minst omdat deze vakman uiteraard over alle vereiste kennis beschikt met betrekking tot niet alleen het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook met betrekking tot de manier waarop het vervangen of herstellen van de voegen bij voorkeur dient te gebeuren. De totale kostprijs die in rekening zal worden gebracht voor deze opdracht wordt bepaald door het soort voeg waarvan sprake is evenals de totale oppervlakte waar de gevel over beschikt. Om je toch reeds een beetje op weg te helpen hebben we de gemiddelde kosten per vierkante meter en per type voeg voor je uitgezocht.

Type voeg herstellen Gemiddelde kostprijs
Een platvolvoeg Gemiddeld 9 à 10 euro per vierkante meter
Een teruggehouden voeg Gemiddeld 9 à 10 euro per vierkante meter
Een verdiepte voeg Gemiddeld 9 à 10 euro per vierkante meter
Een bolgeklopte voeg Gemiddeld 9 à 10 euro per vierkante meter
Een schaduwvoeg Gemiddeld 10 à 11 euro per vierkante meter
Een snijvoeg Gemiddeld 75 à 80 euro per vierkante meter
Een knipvoeg Gemiddeld 75 à 80 euro per vierkante meter

In de prijzen die hierboven staan aangegeven is steeds de BTW inbegrepen. Wel moet je er rekening mee houden dat het mogelijk is dat de vakman van je keuze er nog voor zal kiezen om voorrijkosten in rekening te brengen. Deze kosten worden per kilometer in rekening gebracht en variëren gemiddeld van 0,25 tot 0,50 euro per vierkante meter.

Wanneer voegen buitenmuur herstellen?

Je moet er bij het kopen van een oudere woning altijd rekening mee houden dat voegwerk over een bepaalde houdbaarheidsdatum beschikt. In principe varieert deze tussen de 25 en 35 jaar. Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat deze houdbaarheidsdatum sneller of net trager komt te vervallen. De belangrijkste elementen die daarvoor zorgen zijn uiteraard de invloeden die afkomstig zijn uit het weerbeeld. Het kan hierbij gaan om de wind, maar ook om bijvoorbeeld de regen en de vorst. Al deze verschillende zaken kunnen er voor zorgen dat je voegen kunnen komen te verslijten waardoor deze vervangen moeten worden. Kies je er voor om ze niet te laten herstellen? In dat geval is de kans bijzonder groot dat water zich van buitenaf een weg tot binnen in de woning zal weten te banen. Wanneer dit het geval is zal je in geen tijd niet alleen schimmelvorming, maar ook mogelijke lekkages kunnen vaststellen.

Hoe besparen op de voegen buitenmuur herstellen kosten?

Ben jij er ook van overtuigd hoe belangrijk het is om bij schade de voegen in de buitenmuur van je woning te laten herstellen? Heb je echter op dit ogenblik slechts een beperkt budget voor handen en ben je daarom op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kosten? In dat geval kunnen de volgende bespaartips je daar mogelijks wel bij helpen!

  • Laat je voegen herstellen door een vakman uit de buurt

Veel mensen zoeken de vakman voor het herstellen van de voegen in hun buitenmuur echt veel te ver. Dat is helemaal nergens voor nodig. Ook al lijkt de offerte van een vakman die ver bij je uit de buurt is gevestigd op het eerste zicht misschien het voordeligst, de kans is bijzonder groot dat dit uiteindelijk helemaal niet het geval zal zijn. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er bepaalde voorrijkosten per kilometer aangerekend zullen worden. Deze voorrijkosten kunnen variëren van 0,25 tot 0,50 euro per kilometer en kunnen behoorlijk hoog oplopen. Een vakman uit de buurt onder de arm nemen is dan ook wellicht financieel toch interessanter.

  • Tracht aanspraak te maken op een kwantumkorting

Zijn niet alleen jouw voegen in de buitenmuur van je woning aan vervanging of herstelling toe, maar geldt dat ook voor de voegen die zich in de buitenmuur van het huis van je buurman bevinden? In dat geval kan het interessant zijn om samen de opdracht toe te kennen aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunnen jullie immers beiden genieten van een interessante kwantumkorting die tot 10 procent kan bedragen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes