Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het ogenblik dat je, je gevel wenst te renoveren dien je ten allen tijde rekening te houden met tal van verschillende taken welke dienen te worden uitgevoerd. Wat dit betreft moet je er bijvoorbeeld bij stil blijven staan dat niet alleen de stenen mogelijks vervangen dienen te worden, maar bijvoorbeeld ook het voegwerk aan vervanging toe is. Voegen verwijderen uit de gevel van je woning kan op twee verschillende manieren gebeuren. Zo is het mogelijk om dit te doen door het uithakken van de voegen met een beitel, maar kan je ook een slijptol inzetten. Op deze pagina gaan we het vooral hebben over het uithakken van de voegen met een beitel evenals de voor- en nadelen die hieraan precies verbonden zijn.

Hoe verloopt uithakken met een beitel?

Van alle mogelijkheden die er bestaan om voegen te verwijderen is het uithakken met behulp van een beitel ongetwijfeld de meest arbeidsintensieve methode. In principe wordt deze oplossing dan ook uitsluitend toegepast op het ogenblik dat de muur of gevel in kwestie echt instabiel is. Op het ogenblik dat er sprake is van een riskante situatie waarbij er absoluut geen hoge druk op de muur of gevel kan worden gebruikt is het voor de hand liggend om de voorkeur te geven aan deze methode. De metselaar zal in deze situatie een klein stukje voegwerk per keer uithakken met behulp van een beitel om daarna het voegwerk terug aan te brengen. Je moet er rekening mee houden dat deze oplossing wellicht de meest nauwkeurige is en bovendien kan worden toegepast zonder dat de stabiliteit van de muur of gevel in gevaar wordt gebracht. Toch moet het gezegd dat deze methode niet vaak meer wordt toegepast.

Keuring voor het uithakken van de voegen met beitel

Op het ogenblik dat er voegwerk dient te worden uitgehakt met behulp van een beitel is het van belang dat er op voorhand een keuring wordt uitgevoerd. In het merendeel van de gevallen wordt er aan een gecertificeerd bureau gevraagd om een bouwkundig onderzoek in te stellen. Een goed metselbedrijf zou echter ook in staat zijn om een dergelijke controle voor je uit te voeren. Tijdens de controle wordt er niet alleen de nodige aandacht besteed aan de staat van het voegwerk, maar ook aan de staat van de stenen die in de gevel zijn terug te vinden.

Hoeveel kost voegen uithakken beitel?

Kies jij er voor dat de voegen in de gevel van je huis worden uitgehakt met behulp van een beitel? In dat geval zal je natuurlijk ook rekening willen houden met de prijs die daarvoor in rekening wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat je dit karwei bij voorkeur zal willen uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman. Alleen op deze manier kan je er namelijk echt zeker van zijn dat het eindresultaat aan al je wensen zal weten te voldoen. Ben jij toch iemand die zelf het voegwerk uithakken voor diens rekening zal nemen? In dat geval hoef je in principe alleen maar rekening te houden met het kopen van de beitel en de hamer die zijn vereist.

 

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Voegen uithakken bij een gevoelige muur Zo’n 40 à 45 euro per vierkante meter
Voegen uithakken bij een stabiele muur Zo’n 35 à 40 euro per vierkante meter

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat ook de staat van de muur of gevel steeds een invloed heeft op de kostprijs die je moet betalen voor het uithakken van de voegen. Is het voor jou niet gelijk helder in welke staat jouw gevel of muur nu precies verkeert? In dat geval doe je er altijd goed aan om vooraleer de voegen uit te laten hakken even een afspraak te maken met een vakman. Hij (of zij) kan je exact aangeven waar je precies rekening mee moet houden.

Welke factoren beïnvloeden de voegen uithakken beitel kosten?

Niet alleen de staat van de muur of gevel heeft een zekere invloed op de kostprijs die moet worden betaald voor het uithakken van de voegen. Ook de volgende zaken kunnen er voor zorgen dat het uiteindelijke prijskaartje hoger of lager kan uitvallen:

 

  1. De bereikbaarheid van de muur of gevel in kwestie;
  2. Het aantal vierkante meter aan oppervlakte die moet worden uitgehakt;
  3. De exacte aard van de werkzaamheden;
  4. Het type nieuwe voegen die gerealiseerd moeten worden;

 

Naast bovenstaande spreekt het bovendien voor zich dat ook de vakman in kwestie een niet onbelangrijke invloed zal hebben op de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wil je de zekerheid hebben dat je niet teveel moet betalen voor het uithakken van de voegen in je gevel? In dat geval is het steeds aan te raden om er voor te kiezen om even offertes aan te vragen bij verschillende voegers. Alleen op die manier zal je uiteindelijk kunnen vaststellen dat het uithakken van jouw voegen met beitel kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes