Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer het voegwerk uit de gevel van je woning dient te worden verwijderd spreekt het voor zich dat lang niet iedereen er om staat te springen om dit zelf te doen, in tegendeel. Dat hoeft ook niet. Het uithakken van voegen zou je eventueel dan wel zelf kunnen doen, maar het spreekt voor zich dat je ook gewoon een beroep kan doen op een ervaren vakman. In het laatste geval betekent dit natuurlijk dat je geconfronteerd zal worden met iets hogere kosten, maar daar staat tegenover dat je er zeker van kan zijn dat tijdens het uithakken van de voegen de stenen in je gevel niet beschadigd zullen worden. In ieder geval, wil jij het uithakken van je voegen ook het liefst van allemaal uitbesteden aan een gediplomeerde expert, maar ben je wel nog benieuwd naar de gemiddelde kosten die dit per vierkant meter met zich meebrengt? We vertellen er je graag alles over op deze pagina!

Hoe kan voegen uithakken precies gebeuren?

Vooraleer je een opdracht toekent voor het uithakken van de voegen uit je gevel is het van belang om er rekening mee te houden dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. Er zijn heel wat vakmannen die hun klanten de mogelijkheid aanbieden om een keuze te maken tussen allebei deze opties. Het gaat hierbij om:

  1. Het manueel uithakken van de voegen met een beitel;
  2. Het mechanisch verwijderen van het voegwerk met een slijptol;

In principe doen beide oplossingen wat je er van verwacht. Dit betekent dat het op beide manieren perfect mogelijk is om het voegwerk uit je gevel te verwijderen. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat het manueel uitkappen van het voegwerk heel wat meer tijd in beslag neemt. Bovendien is het ook heel wat arbeidsintensiever waardoor de kosten hiervoor op het einde van de rit een stukje hoger kunnen komen te liggen in vergelijking met het inzetten van een slijptol. Het is dan ook niet zo vreemd dat tegenwoordig vooral doe-het-zelvers er nog voor kiezen om manueel het voegwerk uit te hakken.

Hoeveel bedraagt de voegen uithakken prijs per m2?

Het feit dat er zoals hierboven reeds aangegeven verschillende manieren bestaan om voegen uit te hakken uit de gevel zorgt er voor dat er ook altijd rekening dient te worden gehouden met een uiteenlopend prijskaartje. Niet alleen de manier waarop het voegwerk wordt verwijderd draagt bij aan de hoogte van het prijskaartje, wat daarenboven ook nog te denken van de oppervlakte waar de gevel over beschikt? Des te groter deze oppervlakte is, des te meer kosten je uiteindelijk zal betalen, maar des te lager het prijskaartje per vierkante meter wel komt te liggen. Het loont dan ook eigenlijk altijd de moeite om het uithakken van alle voegen in je woning in één keer door één en dezelfde vakman uit te laten voeren.

Manier van voegen uithakken Gemiddelde kostprijs
Manueel uithakken van voegwerk in gevel Gemiddeld 43 euro per vierkante meter
Mechanisch uithakken van voegwerk in gevel Gemiddeld 40 euro per vierkante meter

 

In principe zou je er als doe-het-zelver zoals eerder aangegeven voor kunnen kiezen om zelf het verwijderen van het voegwerk voor je rekening te nemen. Dat zou inderdaad een optie kunnen zijn, maar je dient er in dat geval wel rekening mee te houden dat je mogelijks de stenen die in je gevel zijn terug te vinden zal beschadigen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar één keer niet goed opletten kan zomaar tot gevolg hebben dat er één of meerdere stenen ook dienen te worden verwijderd met alle vervelende gevolgen van dien.

Hoe besparen op de voegen uithakken prijs per m2?

Voel je er na het lezen van bovenstaande toch eigenlijk niet zoveel voor om zelf het uithakken van het voegwerk voor je rekening te nemen? Ben je dan ook van plan om dit uit te besteden aan een bedrijf of vakman welke over alle vereiste kennis van zaken beschikt? In dat geval is het mogelijks nog interessant om te weten dat je op tal van verschillende manieren nog een mooie besparing kan realiseren op de eindfactuur. Op welke manier dat kan gebeuren wordt direct duidelijk gemaakt door het hieronder terug te vinden overzicht.

  • Doe een beroep op een voegen uit jouw eigen omgeving
    Kwalitatieve voegers zijn eigenlijk overal wel terug te vinden. Staar je bij het ontvangen van voegwerk uithakken offertes vooral niet blind om het prijskaartje dat per vierkante meter in rekening wordt gebracht, maar hou ook rekening met de extra kosten zoals bijvoorbeeld de voorrijkosten. Deze worden per kilometer in rekening gebracht en kunnen oplopen tot maximaal 0,50 euro per kilometer.
  • Tracht een kwantumkorting te versieren
    Bedrijven en vakmensen staan er om bekend graag een leuke korting toe te kennen aan hun klanten op het ogenblik dat ze daar ook zelf wat aan hebben. Daar kan ook jij zeker en vast je voordeel mee doen. Door een kwantumkorting te proberen versieren, bijvoorbeeld door een karwei toe te kennen aan een bedrijf samen met je buurman, is het mogelijk om een aanzienlijke besparing op de kosten te realiseren. Met een beetje geluk zou deze besparing zomaar tot wel 10 procent van de eindfactuur kunnen bedragen.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes