Informatie en advies over de gevel
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wanneer je van plan bent om een nieuwe muur te laten metselen of je bijvoorbeeld bestaand voegwerk wenst te laten vervangen zal je daarvoor een voegwerk offerte willen aanvragen. Een dergelijke offerte zal duidelijk moeten maken met welke gemiddelde kosten je voor het laten uitvoeren van de voegwerken in kwestie rekening dient te houden. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet is het belangrijk om op voorhand even goed na te denken over de zaken die jij moet vermelden bij een offerte-aanvraag voor voegwerk, maar ook over de inhoud van de offerte die je moet ontvangen. Is dit voor jou nog niet meteen helemaal duidelijk en wil je daar verandering in brengen? Lees dan op deze pagina alles wat je altijd al hebt willen weten over het aanvragen en de invulling van een voegwerk offerte.

Wat vermelden bij je voegwerk offerte-aanvraag?

Vooraleer een vakman een offerte voor je voegwerk kan opmaken kunnen er twee verschillende zaken gebeuren. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de vakman langs te laten komen waardoor hij aan de hand van de situatie een offerte kan uitschrijven. In principe hoef je in dit geval zelf niets meer te doen omdat het bedrijf dat het voegwerk voor diens rekening zal nemen de situatie uiteraard reeds in het echt heeft gezien.

In het tweede geval laat je de vakman niet op voorhand langskomen waardoor je zelf moet zien uit te leggen wat er nu precies allemaal wordt verwacht. Dit is absoluut niet de interessantste keuze, maar toch zijn er behoorlijk wat mensen die hier de voorkeur aan geven. In dit geval zal je vaak via e-mail kenbaar moeten maken wat er nu precies van de vakman in kwestie wordt verwacht. Zaken die je absoluut duidelijk moet aangeven zijn de volgende:

  1. Betreft het nieuw voegwerk of is er sprake van een renovatie?
  2. Welk type voegwerk wil je graag laten realiseren?
  3. Welke oppervlakte dient er precies te worden gevoegd?
  4. Zijn er nog extra werkzaamheden die zijn vereist?

In het bijzonder dit laatste mag niet over het hoofd worden gezien. Op het ogenblik dat er een voegwerk offerte wordt aangevraagd voor renovatiewerken is het namelijk ook mogelijk dat bijvoorbeeld de bakstenen vervangen dienen te worden en / of er scheuren moeten worden hersteld. In dat geval spreekt het voor zich dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Wat moet er in de voegwerk offerte staan opgenomen?

Op het ogenblik dat jij een voegwerk offerte hebt aangevraagd bij één of meerdere bedrijven is het tijd geworden om deze grondig te gaan bekijken. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er in elke offerte steeds bepaalde concrete zaken moeten zijn opgenomen. Welke zaken dit nu precies zijn wordt duidelijk middels het onderstaande overzicht:

1.) Welke voegwerken worden er precies uitgevoerd?

In eerste instantie zal je natuurlijk de omschrijving van de werkzaamheden grondig willen doornemen. Belangrijk hierbij is niet alleen om rekening te houden met de totale oppervlakte die moet worden gevoegd, maar ook met het soort voegwerk welke zal worden gerealiseerd. Als het goed is heb je dit bij de offerte-aanvraag uitgebreid besproken en / of aangegeven. In ieder geval zijn er verschillende soorten voegwerk waar je een keuze uit kan maken:

  • Platvolle voeg;
  • Platvolborstelwerk;
  • Verdiepte of teruggehouden voeg;
  • Schaduwvoeg;
  • Knipvoeg;
  • Snijvoeg;

Voor welke van deze verschillende soorten voegwerk je gaat kiezen is niet alleen zomaar gebaseerd op de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt, maar ook van bijvoorbeeld de stijl die je wenst te realiseren en de materialen waaruit je gevel is opgebouwd. In ieder geval is het belangrijk om te controleren of het gewenste voegwerk correct in de voegwerk offerte staat opgenomen.

2.) Hoeveel bedragen de kosten voor het voegwerk?

Een tweede belangrijk punt is natuurlijk de kostprijs die voor het voegwerk in rekening wordt gebracht. Deze zal bij een voegwerk offerte nagenoeg altijd per vierkante meter worden uitgedrukt. Hou er echter rekening mee dat er ook nog extra kosten aangerekend kunnen worden. In het bijzonder de voorrijkosten die per kilometer in rekening worden gebracht zijn kosten waar je maar beter nog even in het bijzonder oog voor kan hebben.

3.) Eventuele extra werkzaamheden

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bij het uitbesteden van het voegwerk helemaal niet ondenkbaar dat er ook nog andere werkzaamheden mee gepaard zullen gaan. Welke werkzaamheden dat precies zullen zijn is natuurlijk sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. In het geval van renovatiewerken waarbij voegwerk is vereist kan je op dit vlak evenwel denken aan bijvoorbeeld het laten herstellen van de bakstenen waaruit de gevel is opgebouwd. Ook indien er sprake is van ontsierende scheuren is het mogelijk om deze in één keer met het voegwerk mee te laten herstellen. Wees er in ieder geval honderd procent zeker van dat deze extra vereiste werkzaamheden net als de uitvoeringstermijn duidelijk in de voegwerk offerte staan vermeld.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voegwerk

6x Valse vooroordelen gevelwerk

december 24, 2018

Het renoveren van je gevel is geen kleine klus. Soms moeten er

7x Tips gevelwerk

december 24, 2018

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten gevelwerk

december 24, 2018

De gevel van een woning heeft als hele belangrijke taak de binnenruimtes